esmaspäev, 1. veebruar 2010

Res Publica on tagasi! Laar abil. Veidi Tönisest ka.

Väljavõte Priit Toobali blogist.

Priit Toobal juhib oma blogis tähelepanu seigale, mida tähelepanelikum poliitika-huviline ilmselt juba märkas: nimelt, jäme otsa läks IRLis eile Res Publica seltskonna kätte. Mis on üllatav, kui arvestada, et just Res Publica tiib on viimasel ajal avalikkust šokeerinud selliste asjadega nagu pedofiilia ja samba-karneval.

Lisaks Toobali toodud argumentidele lisan veel mõned. Nimelt, Tönis Palts, temast ei saa me üle ega ümber, on IRLis jätte tagasi, ja tundub, et võimsamana kui kunagi varem. Möödunud aastal üritas ta kambäkki läbi "Teeme ära!" seltskonna, aga ebaõnnestunult. Nüüd teeb mees katse läbi pankrotistunud IRLi ja tundub, et see tal õnnestub. Ta maksab omast taskust kinni IRLi võlad (mille tekkimine surati osavalt Margus Tsahkna, Laari sabaraku kraesse), Laar jäetakse küll formaalselt erakonna juhiks, ent niite hakkavad tõmbama Paltsu emissarid eesotsas Juhan Partsiga. Seejuures on tähelepanuväärne, et see seltskond, kes Taavi Veskimäe juhtimisel Res Publicas Paltsi-vastast vandenõud sepitses, pidi taanduma. Kusjuures Veskimägi oli just see, kes valmistas ette ja viis läbi põhja kõrbenud Res Publica liitumise Isamaaliiduga. Juhtkonnast puksiti minema ka Isamaa-meelne respublikaanus Jaak Aaviksoo. Niisamuti sai ülejäänutest märksa vähem hääli Isamaa teine mees Tõnis Lukas.

Mis siis öelda? Hüvasti Isamaaliit ja tere tulemast jälle Tönis Paltsu juhitav Res Publica! Seekord siis ilma Olari Taalita. Ma kujutan ette, et varsti saab erakonna nimeks RIL (Res Publica ja Isamaa Liit) ning lõpuks uuesti Res Publica, ning edasi saab hakata jälle sambaid maha võtma ja inimestele nuuti andma, tuumiku Parts-Vaher-Reinsalu juhtimisel. Kõik ettevalmistused selleks on juba tehtud.

Pange tähele veel ühte asja: IRLi aasta tegijaks sai Juhan Parts. Kas keegi mäletab mõnda tema tegu, lisaks Lihulale? Ja peale Tönis Paltsule perse pugemise.

Nii et, Mart Laar, vana seltsivend, sa vaata ette. See poistebänd-pedopunt lükkab su nii kõrvale, et sust ei jää märga plekki ka alles.Või siis saad küll oma kullakalli peaministri koha, aga jääd ilma oma erakonnast.

Võib veel küsida, kust pärineb Paltsu raha. Ilmselt on mees mõne oma maksuvaba arve vahepeal lahti sulatanud, sellest Levicomi müügi rahast. Maksuvabalt, loomulikult. Hiljuti oli mingi uudis, et mees on välismaalt kõva noosiga naasnud. Ja igati hakkamist täis. Rahandusminister on ta olnud, ma arvan, et seekord sihib Islandi väljakut.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ah minge palun persesse!

Anonüümne ütles ...

Olen elus palju Tõnisega kokku puutunud ja võin kinnitada, et Tõnis Palts on intelligentne, heade ideedega Mees suure tähega! Ära ole kade, kui inimene oskab nii poliitikat teha kui ka ärimaailmas kõva tegija olla. Sina, Inno, võid sellest vaid unistada! Kui siia kõrvale panna ben maffia sabarakk ninasarvik, keda kiidad taevani, siis hakkan kohe kahtlema su mõttevõimes.

Anonüümne ütles ...

noo inno on ju paljas ärimees. tema suurepärane "BNS VOL.2" ei saavutanud mingit edu...ta ei meeldinud juba siis inimesetele...kellel meeldibki inimene kes on olnud abielus ingrid tähismaaga...tra.

Inno ütles ...

Palts on tõesti väga tark. Kõige targem mees Eestis.

Anonüümne ütles ...

Inno, oled laias laastus õigel teel. Aga Palts ei sihi üksnes Islandi väljakut, tal on mitmed rauad tules. Üks neist ka Estonia puiestee, kus laiutab Eesti Pank eesotsas mõttetu RE-lase Lipstokiga. Tönis on mitmeid RE-le kuuluvaid positsioone sihikule võtmas, ja teda saadab edu, you'll see.