pühapäev, 29. jaanuar 2012

Filmisoovitus: Rambo III

Väljavõte IMDb kodukalt.

Kuivõrd Afganistani sõda on taas päevakorral ning eestlased taas sellesse sõtta tõmmatud, on paslik vaadata filmi aastast 1988 Rambo III, mis jutustab sellest, kuidas ameeriklased võitlesid vapralt NLiidu vastu koos islamivõitlejatega, keda nüüd on moodne rätipeadeks sõimata. Siis aga kõlbas amidel neid "rätipäid" toetada küll, islamivõitlejate vaprus omakorda demoraliseeris NLiidu armeed ning sellega kogu liitu, mis aitas kaasa liidu kokkuvarisemisele. Seega peaks eestlased olema oma vabaduse eest neile rätipeadele tänulikud, sest võideldi ju ühise eesmärgi nimel. Nüüd aga käivad eesti poisid oma kunagisi kaasvõitlejaid nottimas. Tekib küsimus, kas see on eetiline?! Millist moraali seal eesti poistele õigupoolest õpetatakse, kas vaprust lahinguväljal, või igal juhul tugevamale perse pugemist?! Kui viimast, siis võiks Eestis sõjaväe päevapealt laiali saata.

Rambo III võiks ära vaadata kõik, kel ühel või teisel põhjusel Afgaani asja. Aitab üht-teist meenutada ning kindlasti on, mida kõrva taha panna. Head vaatamist!

2 kommentaari:

Ecomark ütles ...

Lisaks sellele postitusele. Aastal 1987 esilinastus järjekordne Bondi-film "The Living Daylights", mille tegevus osaliselt toimus ka Afganistanis. Pakistani päritoluga näitleja Art Malik kehastas afgani mässuliste (kes võitlesid NSV Liidu vastu) juhti Kamran Shah'i. Mõistagi oli Kamran Shah positiivne tegelaskuju, abistas J. Bond'i ja puha.
Aastal 1994 ilmus film "True Lies", kus Art Malik kehastas Salim Abu Aziz'i, kes oli juba araabia päritolu terrorist, vaba maailma vaenlane jne. ning sellepärast A. Schwarzenegger'i tegelaskuju pidi ta maha nottima. Nii et selline huvitav transformatsioon...

Anonüümne ütles ...

Mina nimetaksin Tähismaasid "igavesteks kärukeerajateks".Nagu mingid madissonid,kes alati omade vastu ja vaatavad,kuidas saaks kodumaale ikka mingi sitanire krae vahele lasta...Mitte kunagi mitte millegagi rahul...NII PAHA,NAA PAHA,IKKA PAHA,ALATI PAHA.