esmaspäev, 10. september 2007

Kas keegi saab aru, mis on ÄP Onlines uuenenud?!


ÄP Online esikülg täna kella 10 ajal hommikul.

Täna hommikul vupsas mul Äripäeva internetiversiooni lugedes ekraanile ikoon, mis teatas, et ap3.ee on uuenenud (ma tegelt juba kartsin, et miskit on toimumas, sest Selveris sain nädal tagasi 500-kroonise ostu eest Äripäeva tasuta tellimuse ning Äripäeva värske peatoimetaja Meelis Mandel oli täna hommikutelevisioonis).

Ma siis uurisin veidi seda "uut" veebikülge, aga mina küll aru ei saa, et midagi teisi oleks, võreldes näiteks eelmise nädala, või eelmise kuuga. Ja ega ÄP seda ise ka oma veebilehel ei ütle, mis teisiti on. Ikka samad naiivsed fotod tekstide juures, palju üldsõnalisi suuri pealkirju, vähe uudiseid. Ja kummaliste vastusevariantidega küsitlused. Pea olematu interaktiivsus lugejaga. Ja mingid Paris Hiltoni-laadsete tegelisnkite pildid.

Tõsine uuendus oleks see, kui lugeja panna aktiivsemalt kaasa töötama. See Eesti kõige haritum ja rikkam lugeja, millega Äripäev armastab eputada. Arvamust avaldama, oma nime all, miks mitte, koos pildiga. Vihjeid saatma. Praegu arvatakse, et see lugeja on saabas, kes tahab teada, kuidas elab Liis Lass.

Soovitan lugeda hoopis FTd (ja International Herald Tribune'i), kui ingliskeelsest ajakirjandusest näidet tuua. Tellisin omale ja ei kahetse.


Tänane FT online esikülg.

FTs on palju rohkem uudist, eriti veebiküljel. Sest praegu ei huvita lugejat majanduse alal mitte see, kuidas läheb Marko Asmeril või Liis Lassil, või mingid pressiteated, vaid see, kuidas ettevõtjad elavad üle ülemaailmse finantskriisi? Kuidas saavad hakkama pangad? Kuidas saavad hakkama kinnisvara-arendajad? Kas riik peaks appi tulema, kui kriis süveneb? Milliste nippidega on võimalik laenu juurde saada? Mida teevad põllumehed oma rekordilise viljasaagiga? Kust leida töötajaid olukorras, kus kõik lähevad välismaale? Lugejat huvitavad konkreetsed arvamused konkreetsetelt ettevõtjatelt, otsustajatelt. Kiire reageermine majanduses toimuvale. Kõik see on Äripäevas puudu.

Kommentaare ei ole: