neljapäev, 20. september 2007

Naised, lõpetage pesu käsitsi pesemine ja triikimine!

Ja saatke perse kõik, kes teil seda käsivad teha. Tõega.

Ma lugesin Ingridi blogist, kuidas naine käsitsi pesu peseb ja triigib (ja sellele blogile sattusin seoses kommentaariga Mart Laari blogis).

Minu ema (kes suri 58aastaselt) pesi kogu elu käsitsi meie, laste (3 poissi) pesu ja triikis nagu hull. Ja et talle abiks olla, siis õppisin ise ka ära nii pesemise, triikimise kui õmblemise (päris vilunud õmbleja sai must sõjaväes). Isegi heegeldamise ja kudumise. Ja oma pikaajalisest, nii 25 aastasest kogemusest kogu selles vallas ütlen, et naised ei tohiks end tappa käsitsi pesu pestes ja triikides. See on nüri ja mõttetu töö. Rikub ära käed ja kurnab jalgu. Riided on mõistlik viia pesumajja (see pole üldse kallis, muide, terve laadungi saab pestud miski 100 krooniga), seal teevad kõik tööd ära masinad. Ja kui pesumasin kodus, siis pole ka triikida vaja. Linad saab pärast kuivamist niisama kokku panna, samuti t-särgid, sokid, pesu ja muud. Triiksärgid saab masinast välja võttes kohe puu peale panna ja nad kuivavad ilusti sirgu. Ainus asi, mis triikimist vajab, on pükste pressimine. Aga sellega peaks iga mees ise hakkama saama.

Kordan veelkord, riideid pole vaja triikida (ja ma ei saa aru, kust see suur triikimise komme on tulnud). Suure triikimisega võib veel mõne riide sootuks ära rikkuda!

Loodan, et sain kellelegi abiks olla.

1 kommentaar:

Morgie ütles ...

õige, õige
triikimise komme pärineb aga vanast ajast, mil materjalid olid teised, pesu pesti harvemini - triigitud riie ei määrdu nii ruttu kui triikimata. ei usu et vanal ajal inimesed vaid edvistamise pärast triikisid.