esmaspäev, 10. detsember 2007

Eesti mehest


Mina Portugalis koju, isale helistamas.

See paljukirutud eestimees! Ta on nagu siga. Kel mitu viga. Küll joob ta liiga palju (seda ei tee ilmaski väljamaamees, kes lakub stiilselt). Küll kohtleb ta oma naist kui köögikatat (sellal kui väljamaamees kohtleb oma naist kui princessat). Küll on ta muidu räpakas ja koll (samas kui väljamaamees riietub maitsekalt ja kasib end, võib-olla isegi ei peereta). Jaa! Oh jätkuks vaid igale eestinaisele päris omaenda väljamaamees. Küll siis avaneks piimajõed ja pudrumäed ning inglite koorid puhuks pasunaid!!

Kui elasin Portugalis, siis mul oli juhust vestelda väljamaanaistega, lissabonlannadega täpsemalt. Ja nad olid kurvad ja tüdinud. Portugali meestest siis. Nendestsamadest, kelle järele eestinaised keelt limpsavad. Portugalinaiste arvates olid portugalimehed kõige viletsamad mehed maailmas üldse. Kui palusin täpsustada (minu jaoks oli mu pärisoma portugalimees sel hetkel jumala asemik maa peal), siis nad selgitasid, et portugalimees on ülbe ja tal pole naise jaoks absoluutselt aega, ta ainult joob ja vahib jalgpalli, käib sõpradega väljas ega tee naisele üldse komplimente. Portugalinaised on feministid, pärast Salazari rezhiimi kokkuvarisemist, misajal naised ei tohtinud üksinda isegi mitte kohvikus käia, on see üsna loomulik, aga portugalimeestele see feminismus ei meeldi. Seda ütles ka mu elukaaslane, esmapilgul ülimalt romantiline ja galantne Joao. Et vuihh, kui vastikud on portugalinaised. Ei aja karvu, kasvatavad endale "sinna alla" põõsa, naeravad suure häälega ja istuvad jalad laiali. On nagu mehed. Pole üldse naiselikud nagu näituseks eesti naised. Või tai naised, sest ka tai naised meeldisid portugalimeestele. Ja Joao ja tema sõbrad käisid sagedasti Taimaal ja kiitsid taevani sealset tai-massaazhi.

Mina olin seesugusest galantsusest vaimustuses. Ja mis veel, kui Joao riputas Valentiinipäeva puhuks spetsiaalselt minu jaoks ukselingi külge suuuure punase südame. Ja puistas vannivette kuivatatud roosi kroonlehti. Ja läitis ise õhtusöögilaual küünlad!! Valmistas ise kolmekäigulise õhtusöögi!!!!!

Kui rääkisin kõigest sellest portugalinaistele, siis vaatasid nad mind kui ullikest ja ütlesid, et hähh, alguses ongi sedasi, pärast saad ainult sõimata. Ja kuigi ma palusin jumalat, et neil poleks õigus, oli neil ometigi pärast kuuekuulist kooselu järjest rohkem õigus. Suured südamed ja õhtusöögid jäid. Aga aegamööda lisandus selline imelik virisemine, et miks mul pole iga päev uus soeng ja miks mul juba kolmandat päeva üks ja seesama kleit seljas on. Ailaavjuuuuu kõlas iga päevaga üha kõledamalt, kuni oli lausa naljakas seda välja öelda. Ailaaaavjuuuu - uhuuuu!

Ja räigelt valetab see, kes ütleb, et väljamaamehed ei joo. Oi kuidas joovad. Alustavad juba hommikul, nii kuskil keskpäeva paiku ja lasevad, tasa tipsutades õhtuni välja. Kuni kukuvad oimetuna voodisse. Eestimehed on ses suhtes ausamad, tööpäeval ei joo, aga nädalavahetusel siis nii, et maa must.

Väljamaamees ei oota jahh, et naine oleks vaid köögikata. Oi kuidas ei oota. Ta võib isegi pliidi kohal küürutada ja gurmeeroogi vaaritada. Tema ootab, et naine oleks ilus, armas ja hea. Trofee. Kes kõlbaks käevangu, sõpradele näidata. Kes jagaks tiba kultuuri, oleks lugenud raamatuid, ei jahvataks võrdõiguslikkusest, teaks mõnd vana-kreeka jumalat. Ja siis saab väljamaamees suureliselt oma eestinaisukeselt küsida, et kas sa pole mitte õnnelik, et ma päästsin su ära koledate, brutaalsete eestimeeste käest. Kes on suisa nagu koopaelanikud!! Ja eestinaine vastab malbelt naeratades, et oi jahh, sina oled ikka palju parem kui eestimees.

Tegelikult on väljamaamees suuremat sorti shovinist. Talle ei kõlba omaendamaa naised. Miks? Aga seepärast, et omamaanaised on liiga suured feministid, ei oska olla tänulikud nii toredale ja galantsele kavalerile kui seda on väljamaamees. Eestinaine, kes tulnud külmalt, kargelt põhjamaalt, kus mehed end korra nädalas sigalakku joovad, oskab olla armsalt tänulik kuumade besame muchode eest. Isegi siis, kui väljamaamees neid sõnu tegelikult ei mõtle. Eestinaine saab neid sõnu pärast vähemasti oma eestisõbrannadele edasi rääkida. Et vaat, minu mees ütleb mulle 10x päevas, et armastab, ja ta ei saa üldse aru, kuidas eestimehed nii palju juua saavad. Et kohe sigalakku ja viina, mitte peenesid veine, tibahaaval.

Portugalinaised, muide, painasid mind kogu aeg, et ma ometi kutsuks endale Portugali külla mõne eestimehe. Et nemad on sitaks tüdinenud portugalimeestest ja tahaks endale armsat, romantilist ja galantset eestimeest. Ausat, kes ei pilluks võltse komplimente ja mõtleks kõike, mida ütleb. Küll ma siis nuputasin, keda neile sinna kutsuda. No mu oma vend Eino oleks tulnud kõne alla, ta näeb välja nagu viiking. Ja sõber Janek, tema oleks neile kindlasti meeldinud. Aga ei jõudnud täituda portugalinaiste suur unistus saada endale pärisoma eestimees.

Ma kohtasin enne Innot ja tulin Portugalist ära. Aga see on vihje eestimeestele.

19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii, nüüd kõik Eesti mehed kohe oma Innot Portugalist otsima :)

Anonüümne ütles ...

aga portugaallased on ju kilid. Mustad. Ma ei tea mida siin yldse arutada on? Kurat, pange latt nati k6rgemale, eksole.

Varsti hakkate veel siin Alzheeria v6i Moroko kilisid arutama.

Anonüümne ütles ...

Eesti naine, kes võtab välismaa mehe võib tõesti sattuda vihma käest räästa alla. Tean omastkäest kahte negatiivset ja kahte positiivset näidet. Positiivsed näited on 1 saksalane ja 1 inglane, negatiivsed aga samuti 1 sakslane ja 1 itaallane.

See negatiivse-näite-sakslane elab eestis juba 5 aastat ja tal on eesti naisega laps. Selle viie aasta jooksul pole ta viitsinud ära õppida isegi kõige elementaarsemaid eestikeelseid fraase (mis juba näitab pisut kuivõrd vähe ta austab oma naist), naisele ta raha ei anna kuigi teenib hästi -sõbrannad irvitavad, et mees on nii mõistev, et võimaldab oma naisel endale ise raha teenida :)
Tavapärane on see, et mees teeb otsuseid naisega arutamata, naine seatakse lihtsalt fakti ette -nõõd teeme nii -mina otsustasin. Viimane uudis on see, et mees sõidab aastaks NY tööle ja jätab naise lapsega Eestisse -sest mees teeb karjääri ja üldse on tema eneseteostus jube tähtis. Selline vahva mees.
Itaallase jättis naine aga peale kahte aastat maha sest mees osutus kodumaal tõeliseks despoodiks.
Ja kui mõelda kõigi nende naiste peale kes on soomlastega abiellunud...
ojah.

Anonüümne ütles ...

Ääretult vahva kirjatükk Irjalt. Eesti mehed on ise vea teinud levitades müüti Eesti naistest kui ilusaimatest (no tegelt ei ole, käige kasvõi Ukrainas - see on paradiis!), mis on võimendanud eestlannade suurimat puudust - sisemist pimedust. Kui väljast on meite naised kenakesed, siis sisu kipub läbi paistma, sest kogu aur läheb büsti voolimisele ja naha triikimisele... Kui mees otsib endale elukaaslast, siis välimus on naise juures tähtis, kuid ühine elust arusaamisvõime on olulisem.

Anonüümne ütles ...

to mees:

lihtsakoeline see jutt sul veidi. sama lihtsake, kui naistel, kes räägivad, et vaid välismaa-mees hea on. sama mustvalgelt kipud sina eesti naisi kõiki ühe mõõdupuuga mõõtma. saad ehk rohkem elukogemust, muutub elu värvilisemaks.
btw ukraina-jutuga jumalast nõus, ise ei suutnud ka ära imestada, kui ilusad tüdrukud seal on.

Anonüümne ütles ...

See eesti naiste ilu on ikka paras müüt. Võib-olla kunagi ammu tõesti, kuid nüüd on aint fuck-me saapad ja hõbeblondiks bimbo olemise maania. Just sai arutatud mingi aeg tagasi, miks Eesti naised näevad välja nagu litsid ja miks looduslik välimus (looduslikku välimust rõhutav meik) on moest läinud. Kes tahab tõesti ilusaid ja mitmekülgseid naisi näha, sõitku siiasamma lähedale Vilniusesse. Valik on märkimisväärselt laiem ja silmailu rohkem.

Anonüümne ütles ...

Leedu naised küll ilusad ei ole.. Kui siis lätlannad, seis neis on liivlaste uhket verd..

Anonüümne ütles ...

Ei, ma ei mõõda kõiki Eesti naisi ühe mõõdupuuga, võtsin ühe endale naiseks. Igal pool leidub erandeid. Ja pärast esimest ebaõnnestumist seda uut kümmekond aastat otsides sain kogemusi ka. Ja olen oma eestlannast kaasaga väga rahul!

Anonüümne ütles ...

Kuuule Irja, sul on ikka tõsiselt blondid juuksed selle pildi peal.
Miks sul enam selliseid juukseid ei ole, kas tehnilistel põhjustel (juuksed ei pidanud vastu) või loomulikkuse huvides või vahelduse mõttes ?

Anonüümne ütles ...

Tõeliselt hea jutuke Irjalt, kus räägitakse ajades, nagu need tegelikult on.

Ei jaga "mees 10:38" arvamust. Sama lahmimine stiilis "eesti mees on joodik/möku/tundetu..." Ei ole meie kohalikud naisukesed seestpidiselt nii pimedad-koledad midagi. Kummagi soo hulgas on lihtsalt hea ports tegelasi, kelle tegemised kantakse lahmides-üldistades üle ka teistele. Ja mujal on alati parem, rohi rohelisem, taevas sinisem...! :)

Irja, selle looga oled sa nüüd loomulikult eesti naissoo suur reetur. :)) Teine on Evelin Ilves, kes väitis, et eesti mees pole luuser.

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et pole see midagi nii must-valge.... on troppe ja jumalaid igas riigis

Irja ütles ...

Blondid juuksed, miks ei ole. Praegu on ka blondid, blondeeritud.
Üritasin vahepeal naturaalne olla, aga mulle ei meeldinud, juuksed olid säratud ja tuhmid.
Enne olid überblondid, nüüd kasutan väheke looduslikumat värvi, mis niiväga juukseid ei riku.

Irja ütles ...

Väljamaamees meelitab eestinaise ära sellega, et ta teeb suuga suure linna. See ongi põhjus, miks me naised mujale lähevad. Sest eesti ja põhjamaa mees on kargelt aus, ei meelita, kui pole põhjust, ja ütleb, kuidas asjad on. Mispärast ta tituleeritakse mõistagi mühkamiks.

Olgem uhked oma vahel vähe rohmakate eesti meeste üle. Neist paremaid, ausamaid ja õrnemaid maailmas ei ole.

Anonüümne ütles ...

Jajah, midagi sinnapoole. Ma kirjutasin kolumni sel teemal. Juhtus minuga pealinna öös asju, mis panid targutama.

Anonüümne ütles ...

Mulle meenus selle portugali mehega seoses miskipärast "Viieteistaastane kapten". Kes mäletab, siis selle teose "kurat inglinahas" oli justnimelt portugallane nimega Negoro. Nii et Eesti naised - ettevaatust :))) Ajalugu armastab korduda.

Anonüümne ütles ...

Muuseas, Irja paljukirutud Joao on nüüd endale ukrainlanna kaasaks kosinud.

Anonüümne ütles ...

Mina elan välismaa mehega ning see, kuidas sina oma eksi järgi teisi välismaa mehi môôdad, on vägagi mööda. Mina olen indiviidiusku ning arvan, et iga inimene leiab selle, keda ta väärib ja kes talle sobib. Olen elanud ka eesti meestega, kuid lihtsalt ei toiminud need suhted. Terves maailmas elavad eri rahvusest inimesed koos..kogu suhe pôhineb ikkagi sellele, kuidas üksteisega sobitakse. Torusid leiab igast rahvusest, nii välismaalaste kui eestlaste hulgast!

Anonüümne ütles ...

A tuleks arvestada ka kultuuri eripäradega. Lõuna-Ladina Meerikamaa ja Itaalia, Hispaania, Portugal on siiski veel üsna shovinistlikud, naine on kodune matroon pigem naine, olgu naine selle kõikvõimalikes tähendustes. A leidub ju sealgi erinevaid isendeid.Põhjamaad ja Kesk-Lääne Euroopa tunudb olevat piisavalt arenenud ja piisavalt põnev Eesti moorikeste jaoks (ka minu jaoks) Mõnikord ma mõtlen, et lihtsalt veidi suure erinevus annab rohkem sünergiat ja põnevust pikemaks ajaks, mis laseb kokku kasvada.Eesti naiste hulgas on bitche, kes keppi ei anna ja asju selgeks ei räägi ju maa ja ilm, samamoodi mehi, kes joovad liiga palju. Ja seda kõike ka mujal. Ei tasu lihtsal ka väljamaal liiga sinisilmne olla ja konksu otsa võib sattuda üliväärt isend. Eestis ka muidugi, a see võtab kuidagi veidi rohkem aega mõnikord.

Anonüümne ütles ...

Väga sympaatne kommentaar(neljapäev, 13. Detsember 2007. a 6:16)
Mingi hetk oli siin sarnaseid mõtteavaldusi veelgi aga kahjuks on maha võetud.
NB!Omal kodus eestlasest kaasa juba 10a