pühapäev, 13. jaanuar 2008

Kes on Edgar Savisaar?


Pilt Vikipeediast.

See küsimus huvitab ilmselt paljusid. Ta sündis 31.05.1950 Harku naistevanglas, ja-jah, seal, kus istus äsja Malle Eenmaa.

Savisaare ema nimi on Maria Burešina, hüüdnimega Mann, nagu väidab Vikipeedia. Irboskast pärit, ilmselt siis setu. Elas koos Elmar Savisaarega Vastse-Kuustes, praeguse Põlvamaa territooriumil. Ja ta läks vangi 1949. aasta juulis-augustis. Savisaare väidetav isa, Elmar Savisaar olevat arreteeritud kuskil 8. augusti paiku 1949, selle eest, et müüs maha hobuse, enne kolhooside moodustamist. Selle eest saadeti Elmar 7 aastaks Siberisse ja Maria pandi 5 aastaks vangi. Huvitav, kas pole?!

Huvitav on ka see, et kui Elmar oleks Manni eostanud arreteerimise ajal, mis on vähetõenäoline, oleks laps sündinud 1950. aasta mai algul. Millest võib oletada, et Edgar Savisaare päris isa on keegi vangla ametnik. Või keegi, kellega tema ema Maria Burešina vanglas kohtus.

Ehk Savisaarel pole Savisaare nimega mingit pistmist. Aga kes on tema tegelik isa? Pidi olema ilmselt haritud mees, kui arvestada Edgari edukat käekäiku, tema annet.

Kas keegi teab?


Savisaare vanemate elukoht, keskel ringi sees Vastse-Kuuste, allikas Eesti Atlas.

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen kuulnud, et Savisaare isa olnud Egon Rannet, stalini aja soosikkirjanik. Ehk keegi teab kinnitada või ümber lükata?

Anonüümne ütles ...

Nüüd arvutasite küll valesti. 1949. aasta 8. augustist kuni 1950. aasta 31. maini on peaagu kümme kuud. Nii et vist ei vea skandaali välja:)
Muidu jõudu!

Inno ütles ...

Emane inimene kannab last 9 kuud. Kannab küll välja. Jõudu tarvis.

Anonüümne ütles ...

Eks se ole ennegi räägitud asi, aga imelik on see et keegi pole julgenud otse algallikast küsida. Mida ema Edgarile rääkis?

Anonüümne ütles ...

kui Balzac´i tsiteerida siis - isa on see, kes lapse üles kasvatab. Mäletate, kuidas isaduse pärast vaidlesid tema romaani kauni peategelase kaks austajat. Daam ütles: "Minu lapse isaks saab see. kes suudab talle võimaldada parima kasvatuse ja hariduse". Kui Savisaare ema peab vajalikuks isaduse kohta oma pojale selgituse anda, siis on see nende pere siseprobleem! Kui klutt õppis Tartus, siis õpetaja käskis kutsuda tal isa kooli. Poiss oli asjalik, läks turu ette, valis kõbusama väljanägemisega turuvarblase, ja käsis tollel, kõrvad ludus, õpetaja monoloog ära kuulata. Ja maksis 3 rubla isa etendamise eest. Milleks Vastse-Kuustest tegeliku töö tegijat põllutööst eemale kiskuda! Ets on tubli poiss oma vanematele.

Anonüümne ütles ...

"Selle eest saadeti Elmar 7 aastaks Siberisse ja Maria pandi 5 aastaks vangi. Huvitav, kas pole?!"
Kui miilitsad tulid Elmar Savisaart ära viima, siis läks Maria Savisaar (Bureshina) neile kallale. Seetõttu ta vangi pandigi. Aga tegelikult ta 5 aastat vangis ei olnud, sai amnestiaga varem lahti.

Inno ütles ...

Aga võibolla Maria siis tegigi vanglas ruttu lapse, et varem lahti saada?! Vanematel jäi üks tütar vist maha, Koidula, kes oli sündinud 1939, 10 aastane? Ema tahtis ruttu lapse juurde.

Et Edgar on nagu hädalaps?! Maria võis tutvuda Rannetiga, kes siis aitas lapse teha. Et rannet siis päästis maria vanglast. Sest 5 aastat täis istuda poleks olnud naljaasi, liiati kui tead, et mees on 7 aastat Siberis ja ei tea, kas üldse tulebki tagasi enam.

Anonüümne ütles ...

Emane inimene kannab last ikka üldjuhul 40 nädalat......

Anonüümne ütles ...

Ligikaudne sünnituskuupäev saadakse niimoodi, et mensese esimesele päevale liidetakse 7 ja lahutatkse 3 kuud.Kui vanemad olid vahekorras 7.augustil ja ema päevad hakkasid eelneval kuul 23.juulil, siis sobib kõik ju.Arvutada te ei oska ja üldjuhul läheb poiste puhul sünnitus isegi üle.Mul endal on teada täpne eostamise kuupäev ja sünnitus kutsuti lihtsalt esile, sest "laps arvas parmaks veel mitte siia kurja maailma kiirustada".Ei ole kusagil mainitud, et Edgar enneaegne oleks olnud.

Inno ütles ...

No ma ei tea. Ma olen kaks poega teinud, mingi kogemus on ikka olemas. Pärast eostamist oli 9 kuu pärast laps olemas. Ja arvutamist sai kõvasti tehtud, sest mu naine ei jäänud kuidagi ära. Pidi rihtima õiget päeva, tundi, isegi sekundit. Ja ega seeme eriti kaua ka elujõuline pole. Pole nii, et juuli algul seksid, ja siis augustis jääd ära. See on mingi turumuti tarkus. Räägitakse, et lapse toob üldse kurg. Aga seda kurejuttu ma Savisaare puhul ei usu.

Anonüümne ütles ...

Ma olen kaks poega SÜNNITANUD ja mõlemad kohe kuidagi ei tahtnud nendel arvutatud kuupäevadel sündida, läksid pikalt üle ja "pandi sündima",kusjuures ühe poja eostamise päevale kuu enne ega kaks kuud pärast üldsegi ei seksinud (nii et laias laastus 10 kuud )

Anonüümne ütles ...

Tahaks teada, mida nende teadmistega peale hakata. Kas midagi muutub paremaks või halvemaks?

Inno ütles ...

Savisaar kamandab rahva raha ja elusaatust, rahval õigus teada, mis mees ta on.

Anonüümne ütles ...

See võib ju mõnele ringkonnale ja inimesele olla huvitav teema, aga sisuliselt mida see teadmine, kes täpselt Etsi bioloogiline isa on, ikka annab. Nagunii ei tunne praktilselt keegi elusolevatest piisavalt ei Elmar Savisaart ega toda kahtlusalust Egon Rannetit. Ja isegi kui keegi teab milline inimene keegi neist või mõlemad olid, siis ega Ets ei pruugi ju ometi oma isa koopia olla :) Olulisem on, milline Ets on oma tegemistes, hoiakutes, käitumises jne. ja seda me ju näeme ja kogeme.

Anonüümne ütles ...

Maria Bureshinal olevat siis 10 aastane tytar ka olnud. Kuhu siis Savisaare (pool)6de sai?