reede, 22. veebruar 2008

Üks "tonn puhtalt kätte!"® kaastöö Toomas Hendrik Ilvese ja Marianne Mikko suhtest Brüsselis


Krapsakas Mikko vasakult teine, kujutis Euroopa Parlamendi kodukalt.

Saabus üks põnev kaastöö, mis ütleb paljutki. Nüüd siis hakkab selginema, kellele oli kasulik, et Toomas Hendrik presidendiks kandideeriks... Mäletate veel seda aega, kui Ilves ja Mikko koos mõnusalt Brüsselis "töötasid" ja Evelin muutus iga päevaga Ärmal leiba küpsetades üha totsakamaks. Mnjaa...

Aga selline kaastöö siis:

KUI BRÜSSELIS SEINAD RÄÄGIKSID...

aastatel 2004-2006, kui THI istus europarlamendis ja sai tavainimese jaoks peadpööritavat summat palka, oli tal seal ka üks leebelt öeldes "sõbranna" - agar prostitutsiooni vastu võitlev Marianne Mikko. Neid nähti koos juba europarlamendi kampaania ajal.

Palka märgin sellepärast, et umbes samal ajal kirjutas Evelin Ilves artikli, mis ei taha meelest minna - tema arvamus oli, et emapalka tuleks kõigile naistele võrdselt vähe maksta. See artikkel kogus sadu negatiivseid komme. Kurb, et seda artiklit ja sellist mõttelaadi praeguse presidendiproua sulest ei ole varem keegi meelde tuletanud. Kuna europarlamendi saadiku palk ulatus sadadesse tuhandetesse kroonidesse, olid enam kui sajad naised raevus, kuna nemad isegi ei unista sellest, et nende abikaasad kord nii suurt palka saaks, ja siis võiks oma pisikese emapalgaga kodus laste juures istuda. Evelin vist unustas lihtrahva palgad Ärmat ehitades ära, sest vastasel juhul ei oleks ta sellist bläkki endale kaela tõmmanud.

Aga nüüd põhiteema juurde - kui THI teenis europarlamendis sadu tuhandeid, oli ju vaja ka tööst vaba aega kuidagi sisustada. Uuem vanasõna ütleb, et kus näed igavlemas rikast ja mõjukat meest, on alati olemas naine, kes kingib talle seda, mida mees parasjagu vajab.
Rahvas, kes tänini europarlamendis koduigatsuse eest palka saab, laksutas keelt, mis kole, sest THI turvalise külje alla puges hobi korras prostitutsiooni vihkav Marianne Mikko ja neil olevat see ühiselt veedetud aeg tagasihoidlike terminite piiridesse jäädes - tormiliselt romantiline.

Marianne Mikko suhtes võib inimlikult aimata, miks ta vihkab prostituute. Räägitakse, et tema mees Madis tegi aastaid tagasi oma sekretärile lapse. Väga paljudel naistel on tavaks oma meeste armukesi kutsuda litsideks või prostituutideks. Oletame, et ka Marianne jaoks on see sekretär, kes ta abikaasalt lapse sai, lits. Psühholoogilisest aspektist - Marianne Mikko ei võitle tegelikkuses mitte prostitutsiooni, vaid naisega, kes lõi tema mehega rahvakeeli litsi ja sai temalt lapse. See on ühe naise võitlus teise vastu. Kahju, et meie ajakirjandus ja ajakirjanikud ei jule mõelda ja kirjutada, miks Marianne Mikko prostitutsiooniga võitleb, või kellega ta tegelikult võitleb - julgelt võib väita - ta võitleb ainult ühe naisega - selle "häbematuga", kes sai tema abikaasaga lapse. Seda enam, et kahjuks ei ole Marianne saanud ise kunagi emarõõme nautida ja see teeb igale naisele haiget, tunnistavad nad seda või ei.
Mikko ütleb aastate taguses intervjuus Arterile, vastates küsimusele, kas tal kahju pole, et tal lapsi pole - olen mõtlev olend.

Kindlasti mängib THI ja Marianne Mikko romantilises sõpruses oma rolli Marianne Mikko abikaasa Madise truudusetus, aga ka sarnaselt presidendiprouale on Marianne äärmiselt auahne, koorekihti trügiv naine. Meenutagem, milline nägi tol ajal, kui need kaks tiiba ripsutasid, välja Evelin Ilves - ülekaaluline ja ennast käest ära lasknud naine. Ei ole imestusväärt, et THI lasi Marianne Mikkol end veidi siit ja sealt silitada. Igatahes olid asjad sedamoodi, et Brüsseli eesti osakonna koridorid olid sellest armuloost rääkides paksud.
Kui THI sai presidendiks, näidati uudistes, kuidas Tallinnas Radissoni hotelli kaamerate saatel sisenenud THI`le tormas vastu ja kargas kaela õnnest nõrkev Marianne Mikko. Lõpetuseks - üks filmikaader räägib rohkem kui kõik Brüsseli kordidoride jutud kokku.

Taustaks nõnda palju, et seda teemat arutati SLÕhtulehes nagu kuuma kartulit, kuid ära ei teinud lõpuks mitte keegi...

14 kommentaari:

Arvamusliider ütles ...

Kui eesti keeles kirjutada "enam kui sadu", siis "sadu" tähistab siinkohal suurusjärku 100-999. Järelikult tähendab "enam kui sadu" "tuhandeid". Tuhandeid naisi siis polnud rahul presidendiproua kirjaga?
Jah, olen tähenärijaga, aga lugupeetud ja kõrgharitud ajakirjanikelt-blogijatelt eeldaksin mõistete korrektset kasutamist ilma milleta ei saa ka nende poolt välja toodud fakte usaldusväärseiks pidada;)

Teemast - tore on. Tirige kõik päevavalgele! Ma mõtlen tõsiselt - kõik! Ka teie lemmikparteide kohta, teie enda kohta jne jne. Muidu pole asjal jumet.

Inno ütles ...

Eks me ole siis edaspidi tähelepanelikumad.

Anonüümne ütles ...

Täna tasus blogi avada juba ainuüksi selle Marianne Mikko intervjuu pärast, mis mul kunagi lugemata jäi. Nii kõrki ja tähtsat inimest annab otsida. Sobiksid hästi Ingrid Tähismaaga sõbrannadeks.

Anonüümne ütles ...

Emarõõmude osas huvitav seisukohavõtt Innolt, Irja näib olevat täiesti teist meelt.

Anonüümne ütles ...

Olen üsna kriitiliselt meelestatud info üle, et Madisel on laps. Võibolla on segi aetud fiction ja faktid: Madis tahtis väga last saada, aga olenevalt Marianne füüsilisest puudest last saada ei õnnetunud- millest siis ka tingitud kogu truudusetuse ja muu teema.Kust selline info pärit?
Marianne ei ole eriti seksapiilne tüüp ja kogu kaif suhtlemisel THI-ga on minu meelest intellektuaalne. Naised, kes tavaliselt passiivsed (frigiidsed) on, armastavad avalikkuse ees demonstreerida hüperaktiivseid tundeid kui see on nende imagole kasulik.

Anonüümne ütles ...

Kus tädikesel on alles ego -kui 2004.a. artiklit lugeda!

Anonüümne ütles ...

Kumb oleks THIlvesele sobilikum kaaslane?

Te võiks sinna veel 2 valikut panna
mõlemad ja
mitte kumbki

Anonüümne ütles ...

Seda M Mikko ja Miki Hiire suhtest tahaks rohkem kuulda. Mõlemad on kottimist väärt.

Anonüümne ütles ...

Evelini artikkel

http://epl.ekspress.ee/?artikkel=248717

Anonüümne ütles ...

Inno, you still got your writing chops.

Keep it coming.

Respect, man.

Just forget this Ingrid bitch.

But I know, it'll take time...
Been there, done that.

Anonüümne ütles ...

Jumal sa näed ja ei mürista. Kui hea on Pullerits ja kui KOHUTAV-KOHUTAV on Mikko. Piima, palun.

Anonüümne ütles ...

üks on selge - presidendi vastuvõtule mineku meeleolud on sel aastal mariannel mõrudad. tahaks näha, kuidas nad kätlevad ja mis näoga on Evelin.

Anonüümne ütles ...

ma ei oska muud arvata, kui seda, et vaga vesi see meie Marianne...

Anonüümne ütles ...

Huvitav. Inno on ka ju ilmselgelt löödud, et ta ex litsi lõi. Aga ometi võitleb hoopis litside õiguste eest.

Eks vist seetõttu, et litside prõmmimine andis lohutust, rahuldust ja mehe-tunnet, kui oma paksuke käthe ei andnud.