teisipäev, 17. juuni 2008

Illak möllab Tartus mõnuga


Väljavõte Delfi veebist.

Huvitav Delfi uudis, kus millegipärast pole toodud selle T(R)Ü haldusprorektori, viimasel ajal pigem siiski haldusdirektori nime, kes on juhtumisi Riho Illak. Endine kivi- või pesapallur, või mis ta oligi. Kes on suutnud keerata perse mitmeid Tartu laululavaga seotud asju. Ja mängis kätte oma sõpsudele Rannale ja Tuulbergile mitmeid ülikooliga seotud asju, millest üks, ülikooli peahoone ülevõõpamine ostutus nii keerukaks, et seda tuli ja tuleb teha nüüd üle aasta.

Aga ta pole kaugeltki nii võimekas nagu ülikooli eelmine vastav tegelinski Vello Peedimaa, kes oli ühtlasi Tartu Kommertspanga nõukogu liige, kelle "osalus" piirdus tõenäoliselt sellega, et ta ülikooli palgafondist soodsat riiklikku cashi panka üle kantis (praeguses vääringus miski mitmesaja miljoni eest krooni eest, kogu ülikooli mitme kuu palgafond). Ja hiljem teatas kurvalt, et ostis mingit kuramuse nuluõli. No kes seda uskus ja usub?!

Aga Illaku kohta võib pajatada nii mõndagi. Kuidas ta riigi raha Ühispanka üle kandis ja selle eest mitmet moodi meelehead, näiteks kuldse krediitkaardi sai. Oh, sinna on juba palju aega tagasi. Ja kuidas ta siis ülikooli raha eest omale korteri lasi sisustada, võimalik et ka osta. Ja remondi tegid loomulikult needsamad Ranna&Tuulbergi töömehad. Ja ta kuidas ta omale ülikooli raha eest edeva auto ostis.

Ja mulle ei tule üllatusena, kui selgub, et need ülikooli allesjäänud objektid Tartu kesklinnas ostis üles mõni Illaku enda äriühing, mõni riiul. Kes on need objektid juba "heausksetele" ostjatele maha müünud. Ma olen ennegi öelnud, ülikooli rahvas on üks hull lendur, kes ei jaga, ja keda ei huvita, mis tema ümber toimub. Peaasi, et oma putukaid-mutukaid uurida saab. Aga ju siis nii peabki olema. Mis seal ikka torkida, eksole. Peaasi, et hing sees püsib, muu pole oluline.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olukorras kus enamik Eesti ajakirjanikke tuleb Tartu Ülikoolist ei olegi võimalik, et negatiivseid uudiseid TÜ kohta erapooletult käsitletakse.

TÜ on ajakirjanikele püha lehm. Hull korruptsioonipesa, millel lõpmatu hunnik "get out of jail free" kaarte. Ka prokürorid ja kohtunikud tulevad ju suuresti sealtkaudu ;)

Anonüümne ütles ...

Vihje: uurige, mis nipiga sai Illak omale maja ja krundi Kalevi tänavas (sama krundi osal uues majas elab kodanik Metspalu). Maja ja krundi, mille oli pärandaja enda teada jätnud (väidetavalt) TÜ-le.

Inno ütles ...

Uurime.