kolmapäev, 11. juuni 2008

Üks küsimus higilõhna kohta ja minu vastus

Saabus selline küsimus-tagasiside:

Tere taas,

Tahaks jätkata arutelu kehalõhna ja higi teemal. On üks väljakutse, mida tahaks esitada ideele, et sobiv partner võiks armastada oma kaaslase kehalõhna.

Nimelt tundub mulle, et higihaisu kõige vulgaarsem ilming on see hais mis tuleb kaenla alt. Enamasti kui räägitakse higihaisust, võib kindel olla, et viidatakse haisvatele kaenlaalustele. See vist ongi see kõige kirbem lõhn, millega eemal hoida sobimatuid. Aga siiski, tahes tahtmata tundub mulle endalegi oma kaenlaaluste lõhna tajudes, et see on siiski ikka suht rõve, isegi kui mu enda lõhnataju ei pruugi olla kõige teravam. Mulle tundub, et ehk on probleem nendes karvades, mis higist ilgelt haisema lähvad. Ma olen oma kaenlaaluseid raseerinud sel eesmärgil, et seda kirbet haisu kontrolli all hoida ja ma vahepeal mõtlesin teist inspireerituna asja katki jätta. Aga kurat küll, kui ma juba isegi saan aru kui rõvedalt mu kaenlaalused haisevad, siis miks ma peaks üldse eeldama, et see võiks kellelegi naisele meeldida? Et kaenlaaluste raseerimine paistab olevat ainus lahendus, kuidas vähegi kontrolli all hoida seda halba lõhna, mille kohta George Carlin <http://www.youtube.com/watch?v=rxIuYdst0BQ> käratas, et haiseb nagu anšoovise vitt. Üks asi on olla nii nagu sulle endale loomulik on. Aga teine asi on ikkagi potentsiaalse partneri süüdimatu võõristamine. Ja viimase suunas mõjutab vist seesamune kaenlaaluste kirbemast kirbem hais.

Olge tublid!
E.

Minu vastus:
kui kaenlaalused juba nii haisema lähevad, et endalegi ebameeldiv, siis võiks neid ikka pesta.

Teine küsimus, ja palju põnevam on see, miks osa inimesi on vastikud ka endale, ma mõtlen sellisena, nagu nad on loodud. Vihkavad oma keha lõhnu, oma välimust, mille tulemusel end lõiguvad, nühivad ja teevad muid tükke. Ma ei tea, mis selle põhjus võib olla, aga olen täheldanud, et viimasel ajal on selliseid inimesi massidena juurde tekkinud ja tekkimas. Järsku mingi looduse poolt genereeritud enesehävituslik kood, kuna inimesi on selgelt liiga palju maamunale siginenud. Ja enese vihkamine on esimene samm enesehävituseni. Loodus loob ise tasakaalu.

4 kommentaari:

Edmund ütles ...

Kaenlaaluste pesemine: good point tegelt. Ma arvan, et võiksin proovida küll tihemini seda teha. Ehk muutub asi.

Mis puutub enesevihkamisse, siis ma arvan endiselt et see probleem tuleneb sotsiaaltingimisest: et ühiskond ei taha, et inimesed oleksid endaga rahul. Aga võibolla loodus tõesti kodeerib ülerahvastatud inimestesse mingeid enesehävituslikke tendentse, nii et mine tea. On tõenäoline, et eksisteerib ka miski koosmõju ühiskonna ja looduse vahel.

Anonüümne ütles ...

Stereomile.
Sa oled hakanud kirjutama mõistlike ja arukaid kommentaare.
Loe Jing-Jangi ja Feng Shuid,ning kallista tammepuud...

Anonüümne ütles ...

Selle eneselõikumise ja vihkamise teemasse niipalju, et seda minu meelest harrastavad rohkem nooremad. Ma nüüd pean silmas enese hävituslikku käitumist, vihata saab ennast igas vanuses rahuga.
Aga ma pakun et enda vastu pööratud viha tuleneb rohkem ühiskonnast kui loodusest. Ühiskonnas on ju tuhandeid kirjutamatta reegleid, mida rikkuda on tabu. Ja veel on ühiskonnal kindlad ootused, mida enamus noori inimesi täita ei suuda. Ja kui astutakse vale samm, saadakse hukkamõistu osaliseks, siis ega need huvitavad ja pahad tunded (mis on ühiskonnas selgelt määratletud) juba tulematta ei jäta.
Juba Buddah proovis nn tõeni jõuda end näljutades, vigastades jne. Enesehävituslik käitumine pole midagi uut, aga tänapäeval kasutatakse seda lihtsalt teisiti ära.
Ja eks see teema kattub ka mingil määral teise teie teema, partneri leidmisega. Kui kedagi õiget ei leia või leitakse korduvalt see mitteõige, siis ajapikku hakkab kujunema arvamus, et mina olengi see inetu, igav, loll kes ei ole armastust ära teeninud. Siis püütakse unustada endale füüsiliselt haiget tehes, oma emotsionaalsed haavad.

Anonüümne ütles ...

Halb keraeritiste lõhn tuleneb sageli mitteõigetest eluviisidest, seega tuleks üle vaadata oma toitumis-ja liikumisharjumused, suitsetamine ja alkoholi tarbimine on samuti üks võimalikke põhjusi. Ja loomulikult tuleb end tihedamini pesta!
Terve, puhta inimese higi ei haise ebameeldivalt.