esmaspäev, 2. juuni 2008

Magnuse ärakeelamisest veel


Kersti Kägi, kujutis Aaviku büroo kodukalt.

Esiteks, Mart Laisa eksnaise advokaat Kersti Kägi pole just kõige targem advokaat. Nägin teda kohtus ja sellist kanatädi annab otsida. Piiratud silmaringiga naine, kes pole elus ilmselt ühtki romaani läbi lugenud, luuletustest rääkimata. Ja advokaadiks saamine võttis tal ka ilge aja, oli vist mitu korda advokaadi eksamilt läbi kukkunud, nagu kohtumaja kohvikus räägiti. Lõppude lõpuks Kerstikene siiski advokaatide ritta võeti, sest tema papa Kaljo Kägi, kes oli tegelikult täitsa armastusväärne vanamees, oli samuti advokaat ja advokatuuril hakkas tragist Kerstist ilmselt lihtsalt kahju. Et teine ju nii püüab ja tahab olla advokaadike, nuuks.

Nõndaks. Ja musikesed, kui te veel ei teadnud, siis ka meie Maakohtu kohtunikud on äärmiselt rumalad, klimakteersed nõukaaegsed juristid, keda lihtsalt ei ole kuidagi võimalik ametist lahti lasta (kohtunikuamet on eluaegne, nii et nad võivad teha kuitahes lolle otsuseid, rumalad tädid nagu Helve Särgava, Eha Popova, Violetta Kõvask, Aime Ivanson, Eda Murak jne on FOREVER. Kui just Riigikohus midagi drastilist ette ei võta. Palun, võtke! Sest muidu me jääme muu maailma ees väga lolliks!).

Ok, mida siis nüüd teha. Julgust, Kadri! Kindlasti tuleks kaevata Ringkonnakohtusse ning kui seal ei näkka, siis Riigikohtusse. Kinnitan, et minu õppejõud ei ole rumalad. Ja nad on ka raamatuid lugenud. Riigikohtunikud loevad isegi luuletusi. Ärge küsige, kuidas ma tean, lihtsalt tean :). Lollidest advokaatidest ning lollidest kohtunikest ei maksa end eksitada lasta. Harju Maakohtus mõistavad õigust turutädid, kes on endale kuidagi, mingil imepärasel kombel kohtunikutalaarid selga saanud. Nad ei vääri neid talaare, sest nad on silmipimestavalt lollid, aga me ei saa neilt neid ära kista. Ainus, mis me teha saame, on KAEVATA EDASI. JA EDASI. Kõrgemates kohtuinstantsides lähevad kohtunikud targemaks, ausõna.

Kahju ainult, eks ole, et selleks, et inimeste kohtuni ehk riigikohtuni jõuda, pead esmalt seisma esiteks sigade (Harju Maakohus) ja teiseks koerte (Ringkonnakohus) ees. Koertekohus on vähe targem kui sigade kohus, aga mitte alati. Mõni väsib enne inimeste (Riigikohus) kohtuni jõudmist ära ning lööb käega. Raha kulub ju ka. Ja siis on kerstikägidel ja marelustidel hea juubeldada, et lollus võitis.

Lollusel on küll rohkem toorest jõudu, sest ta pressib rinnaga, aga kui tarkus on pika vinnaga ja sitke, siis ta seljatab lolluse. Soovin Kadrile edu. Ja Ringkonnakohtule ja Riigikohtule tarkust.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sa tead, kas Tartu Halduskohtu kohtunik Mare Priks on ka üks neist rumalaist?

Irja ütles ...

Ei, aga mis mõttes? Mis ta teinud on? Kirjutaks siis temast ka.

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt mina ei teadnud temast eelnevalt midagi ja nüüd ühe kohtuasja pinnalt näib inimesena, kes teemasse ei süvene. Mõtlesin, et äkki tead tema tausta.

Anonüümne ütles ...

Nüüd õigusorganid leidsid endast nõrgema kelle kallal ennast rahuldada!
Kadakaturu piraattarkvara müüjad teenisid päevas vähemalt kolmkümmend miljonit krooni.Müüjaid oli ligemale kolm tuhat,igaüks neist teenis päevas ligemale kümme tuhat krooni s.o. kümme protsenti sellest mis anti ülemusele.Iga päev pandi toime sadutuhandeid kuritegusid autoriõiguse kaitse vastu.Ühe piraatkoopia müümine on kuritegu mille eest võib panna vangi kolmeks aastaks.Eesti politseid see ei huvitanud,nad käisid seal turul vaid kaks korda aastas tegemas näitlikke reide mille käigus nad "konfiskeerisid" piraatplaate ja jagasid neid oma sugulastele jõulude aegu ja laste kooli lõpetamise puhul-politseireidid toimusid enne jõule ja enne koolilõpu aktusi.Piraattarkvara müügist saadud rahade eest ehitati uued hooned kadakaturule mis maksid miljoneid.Selises mahus ja selliste kõrgete kasumitega piraatäri kadaka turul kestis ligemale kümme aastat.Kadakaturu hiilgeaeg sai läbi tänu julmale konkurentsile mida tekitas Viiburi linnas avatud samalaadne turg kus sama piraattarkvara müüdi seitse korda odavamalt.Soome turistid jooksid Viiburisse.
Eesti meedia pasandas,et Eesti riigivõimud sulgesid kadakaturu-vale puha!Mart Laarile ja Edgar Savisaarele KAPO-le jms.-le,ei läinud korda lokkav kuritegevus autoriõiguste vastu.
Samal ajal talumehed valasid maha piima tallinna tänavatel...