pühapäev, 8. juuni 2008

Reformierakonna kolm võitu

Ei, mitte nagu kunagi käis anekdoot sotsialismi kohta, et sitavõitu, vähevõitu ja kallivõitu, vaid siis, või siiski...

Aga siin nad on Teie ees (taustaks veel niipalju, et PR-i seisukohalt väga vale aeg selliste sõnumite edastamiseks, inimesed on juba mõtetega või siis täienisti puhkusel ja suves ning kedagi ei koti, mida üks erakond teeb või ei tee, aga ju siis Reformierakonna undercover meedianõunik Ingrid Tähismaa arvas, et nii on parem; huvitav on veel see, et europarlamenti tahab vaid kaks tegelast, ja needki tuntud alkaššid ja liiderdajad, Ojulind ning Gräzin-poiss, ju siis on Brüssel hea soe koht tina ja kõrvalt panemiseks; ja paistab, et Savi tuuakse Brüsselist ära Tartusse selle tainapeast Kruuse asemele, muidu kaotavad veel sellegi linna lisaks muule sitale, mis Reformi on viimasel ajal saatnud):

From: Henri Arras
To: pressiteated
Sent: Sunday, June 08, 2008 2:20 PM
Subject: Ansip: Reformierakonnal on kolm suurt väljakutset

Ansip: Reformierakonnal on kolm suurt väljakutset

Reformierakonna esimees Andrus Ansip nimetas täna Palmses kogunenud Reformierakonna üldkogul kolme peamist väljakutset, mis erakonda ees ootavad.

Neist esimesena nimetas Ansip riigi kulutuste piiramist ja konservatiivse eelarvepoliitika jätkamist.

„Kõik koalitsiooni eesmärgid ja riiklikud kohustused tuleb täita ilma võimalustest rohkem kulutamata. Valitsussektori tasakaal on alus, millel meie majanduslik tugevus püsib,” ütles Ansip ja lisas, et riigi rahandus vajab praegu rohkem kui varem reformierakondlikult karmi ja vastutustundlikku juhtimist.

Teiseks Reformierakonna väljakutseks on Ansipi sõnul Euroopa Parlamendi valimiste võitmine juunis 2009. Reformierakond on seadnud eesmärgiks võita europarlamendi valimised ja saada kolm kohta kuuest.

Kolmas peaministri erakonda ootav väljakutse on kohalike valimiste võitmine järgmise aasta oktoobris. Eraldi tõi Ansip välja võimu vahetumise Tallinnas.

„Just meie poole vaatavad tänasest linnavõimust väsinud pealinlased. Just meie peame vajadusel enda selja taha koondama IRLi, SDE ja rohelised,” ütles Reformierakonna esimees üldkogul kõneledes.

Lisainformatsioon:

Henri Arras

Reformierakonna pressiesindaja

Tel: 55 31 314

From: Henri Arras
To: pressiteated
Sent: Sunday, June 08, 2008 3:25 PM
Subject: Michal kutsus reformierakondlasi kandideerima europarlamenti

Michal kutsus reformierakondlasi kandideerima europarlamenti

Täna kogunenud Reformierakonna Üldkogul Palmses kutsus peasekretär Kristen Michal erakonna liikmeid andma teada oma kandideerimissoovist Euroopa Parlamendi valimistel. Esimestena esitasid oma kandidatuuri riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland ja riigikogu liige Igor Gräzin.

„Eesti on Euroopa Liidule oluline ja vajalik liikmesriik. Oma teel lühikese ajaga sotsialismist liberaalse ja elujõulise majanduskeskkonnani oleme omandanud kogemusi, mida vana Euroopa hädasti vajab. Tean, et Reformierakonnal on kandidaadid, kes suudavad Eesti hääle Euroopas kajama panna,” ütles Michal.

Kristiina Ojuland on juba täna Euroopa Liberaalide, Demokraatide ja Reformistide partei asepresidendina aktiivselt seotud Eesti esindamisega Euroopas.

„Väga oluline on seista Eesti rahvuslike huvide eest Euroopas. Pean silmas Euroopa Liidu ühtse energiapoliitika ja järgmise eelarveperioodi kujundamises kaasarääkimist,” ütles Ojuland.

Igor Gräzini jaoks on tema sõnul Euroopa Parlamenti kandideerimine sundseis. „Europarlamendis peab olema esindatud ka eurokriitiline seisukoht ja teisi lihtsalt ei ole. See on minu kohustus valijate ees. Mul pole valikut. Mind üldiselt ei huvita Euroopa Liidu tulevik, aga mind huvitab Eesti tulevik Euroopa Liidus,” lausus Gräzin.

Ta lisas: „On kujunemas globaalne vastasseis - Euroopa Liit versus Venemaa, ja ma arvan, et seda vastasseisu mõistma olen mina parem kui keegi teine.”

Reformierakond on seadnud eesmärgiks võita 2009. aasta juunis toimuvad europarlamendi valimised ning saada kolm kohta kuuest.

Lisainformatsioon:

Henri Arras

Reformierakonna pressiesindaja

Tel: 553 1314

From: Henri Arras
To: pressiteated
Sent: Sunday, June 08, 2008 3:48 PM
Subject: Pentus: maksu- ja majandusküsimused on parlamendi peamine ülesanne

Pentus: maksu- ja majandusküsimused on parlamendi peamine ülesanne

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus ütles täna erakonna üldkogul fraktsiooni tööst ülevaadet andes, et surve tulumaksureform peatada pole kadunud.

Reformierakonna fraktsiooni juht ütles, et osa Reformierakonna tööst on nii oma partnerite kui opositsiooni veenmine selles, millesse Reformierakonna fraktsioon ise usub. “Kulutuste ülevaatamise asemel riigikassa täitmine maksude tõstmise läbi võib tunduda väga lihtne ja ahvatlev, aga on sama ohtlik nagu mõne kangema narkootikumi proovimine. Hetkeline “vau-efekt” ja sellega saavutatav kõikvõimsuse tunne võib olla suur, aga hilisem peavalu ja võõrutusnähud on rasked,” tõi Pentus võrdluse.

Töölepingu seaduse kiire rakendamise kõrval nimetas Reformierakonna fraktsiooni esimees vajadust kehtestada ülempiir töötasule, millelt tööandja on kohustatud sotsiaalmaksu maksma.

“Probleem, millele me lahendust otsima peame, on tarkade töökohtade, eelkõige peaga uue lisandväärtuse loojate Eestist mööda või välja libisemine. Selle üheks peamiseks põhjuseks on tööandja kõrged maksukulud kõrgepalgaliste töötajate palkamisel,” rääkis Pentus.

“Maksude tõstmise asemel tuleb töötasule, mille ulatuses ettevõtja on kohustatud tasuma sotsiaalmaksu, seada ülempiir. See tähendab, et kogu see palga osa, mis on teatud tasemest - näiteks 30 000 kroonist kõrgem, on sotsiaalmaksust vaba ega too tööandjale täiendavaid maksukulusid.”

Pentuse sõnul ei erine selle plaani oponentide vastulaused oluliselt nendest, mida kasutati 1999. aastal ettevõtte tulumaksu süsteemi vastu võitlemisel. “Et eelarvesse tekib auk. Et riigil jääb raha saamata. Nii nagu 9 aastat tagasi, nii on ka praegu tegu pooltõega. Sest see muudatus peab tooma Eestisse need töökohad, mis siin muidu loomata jääksid ja seeläbi ka raha, mis siia muidu kunagi ei jõuaks.”

Lisainformatsioon:

Henri Arras

Reformierakonna pressiesindaja

Tel: 553 1314

From: Henri Arras
To: pressiteated
Sent: Sunday, June 08, 2008 4:04 PM
Subject: Reformierakonna fraktsiooni esimees tunnustas Laari ja Nestorit

Reformierakonna fraktsiooni esimees tunnustas Laari ja Nestorit

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus ütles täna Reformierakonna üldkogul peetud kõnes, et igapäevaste väikeste päevapoliitiliste uudiste taustal, mis kipuvad iga väiksematki eriarvamust suureks lõheks manama, kipub nii kergesti meelest minema see, et selle sama koalitsiooniga, mis ajalehtede järgi justkui tohututes vastuoludes sipleks, on teoks tehtud suur hulk väga olulisi asju.

Pentus meenutas, et Riigikogu selle koosseisu esimese aasta jooksul on jõutud nii ettevõtte tulumaksusüsteem seadusega kindlustada, pikendada vanemahüvitise maksmise perioodi lapse 1,5-aastaseks saamiseni, alustada uute lasteaiakohtade loomise programmiga kui seadustada pensionikasvu jätkumine.

“Koostöö valitsusliidu fraktsioonide vahel on selle aasta jooksul olnud kokkuvõttes tegelikult iga osapoole huvidega arvestav ja kompromisse otsiv,” ütles Pentus. “Meie mõlemaid partnereid tuleb selle koostöö sujumise eest tänada ja nende fraktsiooni juhte – Eiki Nestorit ja Mart Laari – tunnustada.”

“Me võime küll erineda selles, milliseid lahendusi Eesti pikaajalise majanduskasvu tagamisel näeme, aga kindlasti on kõigil kolmel fraktsioonil ühine soov neid lahendusi leida ja nendes lahendustes ka kokku leppida,” lisas Pentus. “Uus töölepinguseadus ja maksukeskkonnas juba lubatud muudatustest mitte-taganemine on lähitulevikus loodetavasti nendest kokkuleppele jõudmistest head näited.”

Lisainformatsioon:

Henri Arras

Reformierakonna pressiesindaja

Tel: 553 1314

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Euroopas s.t. Iirimaal muudkui avaldatakse meelt Lissaboni ja sõjatööstuse,ning savisaare ja laari vastu.
www.libertas.org
www.raytheon9.org
www.indymedia.ie

Tarts ütles ...

Kui juba olla aegade suurimal kommendi lainel, siis...

Olenemata sellest, mis ma kogu EU'st arvan, siis...

Ma oleks nõus osa oma palgast andma selleks, et Gräzin sinna läheks, sest...

... ta on (ilma igatsugu kahtluseta) laia silmaringiga ja (usutavasti) ka tark mees

... alkoholism (ma ei tea, kas tal on ja ka ei huvita) ei ole Põhjamaades (NB! P suurendus taotluslik) just teab mis harv nähtus. Iga inimloom, kes tunneb üle 6 endasarnase teab mõnda alkohoolikut ikka. Isegi kui ta seda ei teadvusta.

... Gräzin kaldub polplismi, mis EU parlamendi kontektstis on meile ainult hea, sest talle ilmselgelt MEELDIB mögiseda (seda pole viisakalt öelda, aga on mõeldud hästi) emakeeles

... Gräzin tundub mulle inimesena sümpaatne, sest tal on kõik liigile omased tunnused...

kuna viimne lõik nõuab "mõttepausi kohta", siis ma ...