reede, 8. august 2008

Inno ja Irja blogi mõistab hukka Gruusia rünnakud Lõuna-Osseetiale

Esiteks, pole viisakas alustada rünnakuid ajal, kui toimuvad olümpiamängud. Seda esiteks.

Teiseks, 21. sajandil ON võimalik asju ajada rahumeelsel teel. Pole imestada, et seda ei suudeta Gruusias, kus seniajani tähistatakse Stalini sünni-aastapäeva.

Kolmandaks on Lõuna-Osseetia Gruusiast lahku löönud.

Iseküsimus on, miks toetab Gruusia tegevust Isamaaliidu ideoloogiline liider Mart Laar. Kas tõesti õiglustundest?! Teada on, et Laaril on investeeringud Gruusias. Näiteks sealsesse veinitööstusse. Siis miks pärivad ajakirjanikud kommentaare huvitatud ja erapooletult isikult?! Laarist on saanud Gruusia käpiknukk, ja sellest on kahju.

Gruusia on end selgelt poliitilisel areenil auti mänginud. Ja Saakašvili poolt tema poliitiliste oponentide kõrvaldamine oli vaid eelmäng. Asi on demokraatiast kaugel.

Mulle meenub mu enda aeg Vene kroonus, kus grusiinid tähistasid Stalini sünni-aastapäeva ja rääkisid sellest, kuidas ükskord taas venelased grusiinide ees põlvitavad. Ja sellest, kuidas venelased (ja ka eestlased) elasid alles puu otsas, kui Gruusias juba suuri asju tehti.

Mõelgem sellele.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

muuseas olen kuskilt lugenud, et Stalin oli osseet. Mandelstam on sellest luuletusegi kirjutanud...

Anonüümne ütles ...

jajah, samahästi võib Venemaa ka Ida-Virumaale tulla oma kodanikke päästma. Viies kolonn on ka meil sees, kõigepealt tekitatakse see ja siis on keda päästa.
See ei tähenda, et ma Saakašvilist midagi head arvaksin

Anonüümne ütles ...

bullsh*t!

kui soome kandiks ca 2 aasta vältel oma sõdureid lääne-viru maakonda ja kohalik maavanem hakkaks soome aktsendiga rääkima rakvere riigist siis tuleb ka meie sõduritel mehe nägu teha ja nuga välgutada.

kõigiga (eriti endast mõõtmatult suuremate mölakatega) ei jõua blogisõdu pidada vaid tuleb veidi konkreetsemalt 'vestelda'.

sõda on õigel ajal ja õiges kohas, sest tegelikult käib kaklus teemal 2014/sotši ...

Anonüümne ütles ...

ma arvan, et sellel habemikul oleks aeg oma tatine loug hapnenud kapsast puhatks pyhkida, hambad korda teha js siis alle minu, kui eesti rahva nimel sona votta!!! jumal kitse eestimaad!

Anonüümne ütles ...

sööge sitta kaks idiooti

Anonüümne ütles ...

mind ikkagi huvitab, et millal venelased jõudsid nii strateegiliselt läbimõeldud rünnakud ette valmistada? Tundub, et kõik oli juba ammu kavatsetud ja nüüd provotseeritud.

Anonüümne ütles ...

see pealkiri ei ole juhus? ega eksitus? te kaks mõtletegi nii?

rumalus on tõesti õnnistus - milline imetabane võime teil on maailmast mitte midagi aru saada.

vaadake vahelduseks näiteks bbc-d ja võrrelge enda seisukohta vene välisminister lavrovi omaga. nagu kaks tilka vett. (erandina ei räägi teie sama hingetõmbega baltikumi ja eriti eesti mingitest jubedatest territoriaaalsetest nõudmistest venemaale. aga küllap te jõuate sele iluvea parandada.)

Anonüümne ütles ...

eriti küüniline on lugeda seda postitust mõne päeva pärast kui iseseisev riik on parklaks pommitatud. way to go, inno.