kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Menetluste ajastu

Ma saan mõne kuu pärast 40 ja minu elus pole kunagi varem olnud nii palju menetlusi kui viimastel aastatel. Kuigi olin vahetult enne seda omandanud magistri tasemel kõrghariduse ning saanud ohtralt juurde töö- ja elukogemusi. Kui ma ei teaks, mis ümberringi toimub, siis arvaks, et see puudutab ainult mind. Ent siin viimasel ajal kirjeldatud juhtumid, näiteks Eesti ühe juhtiva ettevõtja Märt Vooglaiu peres toimunu, lubavad arvata, et tegemist on laiema nähtusega, mida ma kutsun Menetluste ajastuks, kui tohib.

Võtame sellise lihtsa asja nagu autoga sõitmine. Ma olen autoga sõitnud risti-rästi läbi USA ning Euroopa, tuhandeid kilomeetreid, ja pole saanud mitte ühtegi menetlust. Samas Eestis, kus autosid liigub teedel kümnetes kordades vähem ja vahemaad sadades kordades väiksemad, on mind ainuüksi Rakvere-Tartu lõigul sarnase sõidustiili puhul ühe aasta sees mitu korda kinni peetud, ja kahel korral on see lõppenud menetlusega. Ühel juhul ületasin veidi kiirust möödasõidul, teisel juhul ei saanud asulasse sisenedes piisavalt kiiresti kiirust maha. Mis siis tähendas kummalgi juhul vähemalt pooletunnist istumist politseiautos ja dokumentide täitmisele kaasaelamist. Ning, loomulikult trahve mitmesaja krooni ulatuses.
Või võtame parkimise. Samuti, olen parkinud autot ilmselt sadades linnades maailmas ja mitte kusagil mujal pole mul autot nii kiiresti ära viidud kui Tallinnas, kus masin oli läinud aasta lõpus jõulu-eelsel ajal kadunud Kaubamaja eest 5 minutit pärast parkimist. Selle ajaga poleks jõudnud isegi parkimisautomaati leida. Ah-jaa, hiljem selgus, et kusagil oli olnud parkimist keelav märk, kuigi sõitsin autoga kahe eelnevalt pargitud auto vahele. Mis olid minu naastes kadunud, nii nagu ka minu auto sealt vahelt. Mis tähendas järjekordselt menetlust ning pea tuhandekroonist väljaminekut. Enne seda veel ekslemist õhtuses vanalinnas, et leida vajalik parkla, kuhu auto oli juba jõutud toimetada.

Rääkimata muru pikkusega seotud menetlustest. Kus minu abikaasa suhtes alustati koguni kaks menetlust, ja ühel korral määrati trahv, kuna Tartu maja sisehoovis oli rohi lubatust veidi kõrgemaks kasvanud. Ja ühekorra oli sisehoovi värava juures maas olnud kaks suitsupakki. Me ise ei suitseta ning võib vaid mõistatada, kuidas need suitsupakid sinna said. Igal juhul andis see tublidele linna-ametnikele võimaluse algatada menetlus ja karistada.

Siis muidugi purikate teema. Mis võttis lausa koomilised mõõtmed, seda mõned aastad tagasi, kui mu abikaasa 80-aastane isa veel elas. Kus siis talle helistati ja käratati kurjalt, et purikad olgu kohe kadunud! Muidu tuleb maksimumtrahv, mitmed tuhanded kroonid. Šokeeritud isa helistas oma tütrele ja kurtis muret, ning asusime kohe purikatega tegelema. Selgus, et nad olid räästa küljes nii kõvasti kinni, et neid ei saanud kuidagi niisama kätte. Tuli tõstuk tellida. Linnavalitsusest saime küll tõstuki telefoni numbri, ent seal vastanud härra teatas, et järjekord on kuu aja pikkune. Vastasin, et selle aja peale on lumi ammu sulanud, mispeale teatas tema, et ei saa muudmoodi aidata. Nii siis püüdsime neid purikaid veel omal jõul kangutada, ja kui see ei aidanud, siis jätsime asja sinnapaika. Mingit menetlust ega trahvi õnneks ei tulnud, aga parasjagu sahmimist oli küll.

Siis edasi piisas meil abikaasaga anda intervjuu Tartu kohalikule ajalehele selle kohta, et teeme majas remonti ja tahame avada kohviku, kui oli algatatud menetlus registreerimata remonditööde kohta. Kus oli juures ähvardus teha 18 000 krooni trahvi. Kuigi remonditööd, kui neid üldse oli tehtud, olid toimunud mitu aastat varem, kui majaomanik oli mu abikaasa isa ja seal sees elasid lisaks meile üürnikud. Mu abikaasal võttis sellisel viisil algatatud menetlus igatahes tuju üldse mingit kohvikut või asja teha. Seda just menetlejate suhtumise tõttu.

Sellele menetlusele järgnes kohe maksuameti menetlus, kus siis maksuametnik oli teada saanud linnavalitsusest, et meil pole luba kohvikut teha, ning väitis, et kõik maja juures tehtud kulutused on sellega ettevõtluse seisukohalt tühised. Ning tühistas taotluse enam makstud käibemaksu tagastamise kohta. Ligi 50 tuhande krooni ulatuses. Ei aidanud isegi väide, et kui kohvikut teha ei lubata, siis üürida võib ikka kortereid välja, ja kulutused olid tehtud ukselukkudele ja uutele ustele ning akendele. Asja menetlenud maksuametnikku see asi ei huvitanud. Loomulikult võttis see menetlus igasuguse huvi unistuste kohvikut rajada. Mis sa ikka vägisi pressid, kui ei soovita investeeringuid ega töökohti. Abikaasa otsustas algselt kohviku rajamisse planeeritud rahasumma investeerida silmaringi laiendamisse, ja menetlustest puhkamisse, poolteise kuu pikkusesse USA reisi. Mis läks maksma suurusjärgus pool miljonit krooni.

Siis tulevad blogiga seotud menetlused. Kus siis algatati menetlus teatud isikute kaebuste põhjal, kelle isikuandmeid olevat blogis "töödeldud". Ma olen rääkinud oma sõprade ja tuttavatega üle maailma, ning keegi ei tea midagi sellisest korrast, mille järgi ei ole lubatud blogides kasutada teiste isikute nimesid ega pilte, kuigi need on üleval mõnes muus veebis. Aga Eestis tegutseva Andmekaitse Inspektsiooni jaoks näib see olevat üks põhitegevusi, algatada menetlusi blogijate vastu. Mis siis meie peres lõppes läbiotsimisega, kuna Andmekaitse Inspektsiooni töötajad leidsid, et nõnda on neil võimalik ära tõestada, et just mina olen teatud tekstid blogisse sisestanud. Ja nüüd tõestavad nad seda juba ligi aasta, kusjuures nende käes on kõik meie töövahendid, see on siis arvutid ja mälukaardid. Samas kui näiteks Soomes võetakse sellised vahendid ära vaid mõneks päevaks, et teha andmekandjatest koopiad. Pole sellist asja, et riistvara, töövahendeid enda käes hoitakse. Selle menetluse kahju võib hinnata mitmele sajale tuhandele kroonile, mida Andmekaitse Inspektsioon vaevalt suudab hüvitada.

Töövahendite konfiskeerimine Andmekaitse poolt tõi omakorda kaasa teise menetluse, mis puudutab elatise maksmisega viivitamist minu eksnaisele. Kus minu eksnaine esitas politseile avalduse selle kohta, et ma hoian kuritahtlikult kõrvale elatise maksmisest. Mille tulemusel algatati minu suhtes kriminaalasi ning kriminaalmenetluses on mind ja minu abikaasat üle kuulatud. Kusjuures menetlus on algatatud selle põhjal, et elame "head elu", mis tuleneb abikaasa pärandusest ja eelpool kirjeldatud reisist. Kuigi raha oli abikaasa oma, olen kahtlustatavaks tunnistatud mina. Ja abikaasa puhtsüdamlikku ülestunnistust, et tema keelas oma raha elatise maksmiseks kasutada, ei võetud isegi kuulda. Sest vaja olevat kohtu alla anda just mind. Sedasi näeb ette menetluse loogika.

Ma olen abikaasaga mõelnud, et mis on sellise Menetluste ajastu põhjus, ja vähemalt üks tundub olevat Euroopa Liiduga liitumisega kaasnenud ametkondade loomine ning neis tegutsevate ametnike eriline usinus praegusel koondamiste ajal. Siis kartusest, et kui nad pole piisavalt usinad, ja oma olemasolu menetlustega ei tõesta, siis lastakse nad lahti. Tundub, et eesmärgiks on võetud kodanikel veri ninast välja pressida. Teine võimalus on see, et masu-ajal, ja olukorras, kus maksukoormust ei taheta tõsta, on võetud kõrgemal tasemel vastu otsus kasutada kõiki võimalusi riigikassa täitmiseks, läbi eri menetluste. Näiteks oli möödunud aastal juttu sellest, kuidas politsei hakkas autodes kontrollima tulekustutite kehtivusaega ning muid selliseid pisiasju, mida kunagi varem pole kontrollitud. Ning teedele aeti välja isegi noorsoopolitseinikud, kiirust mõõtma ja trahve välja kirjutama.

Menetluste ajastust on saanud omamoodi ühiskonna proovilepanek, umbes nagu sõja, küüditamiste või taasiseseisvumise järgsel ajal, kus siis tugevamad jäävad ellu ning mille kohta võib öelda, et mis ei tapa, teeb tugevamaks. Ise elan päev korraga, ilma suuremate plaanideta, sest kunagi ei tea, kust sajab kaela mõni uus menetlus. Iga päev võib tuua mõne üllatuse. Ootan pikisilmi menetluste-järgset aega.

77 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

supersuper tekst, Inno! Nagu Kafka! Rohkem selliseid, palun.

Anonüümne ütles ...

ainuke asi mida sul veel uuritud pole on urruauk on ju nii?


http://www.youtube.com/watch?v=gLlUXlE5ULc

Inno ütles ...

Eks lennujaamas on seda ka uuritud.

Anonüümne ütles ...

http://pilt.delfi.ee/album/161077/


ja nüüd raffas vilekoor!ja palavad ovatsioonid!ja laulame kooriga weeee aaaaatre theeeee chempions1!

Anonüümne ütles ...

Innoke on vist kätte võtnud ja kuhugi peavoolu meediasse artiklikese või arvamusloo treinud? Kas pole mitte nii? Millest muidu selline ametlik "abikaasatamine" ja puha. Kas äkki Kesknädalises kavatsed avaldada?

Oma stiililt nagu hästi ei sobi teiste blogisissekannete sekka, kus soovitatakse meessoost lugejaid riik tseremoonitsemata putsi saata ja arutatakse otsesõnu teiste ja enda kehamahlade aroomi üle.

Anonüümne ütles ...

Kummaline, inimesed kes peavad lugu ühiskonnas kokkulepitud reeglitest ei puutu kokku menetlustega. Ometigi ka nemad sõidavad autoga, ehitavad maju ja isegi lahutades maksavad oma lastele elatist. Viga tuleks vast ikka endast otsida. Nende sigatuste eest Inno mida sa viimastel aastatel oled korraldanud oleksid nõukaajal juba ammu vangla leiba maitsnud. Meie riik on liialt armuline sinusuguste suhtes, aga eks kõigil kunagi kannatus katke.

Anonüümne ütles ...

Kapo kaastööline M.L vaatas härra Inno Tähismaa artikli läbi ja avaldab noomitusliku sisuga kiituse.

Aga kõik uued ja vanad koputajad ja kaastöölised on oodatud meie vanasse büroosse Pagari tn, ....ptüi, vabandust Toompuiesteel.

Urruaugu probleemidega kommenteerijatel on vastuvõtt Wismari tn osakonnas. Homme kell 10,00-16,00-ni.

Osalemine vabatahtlik.

Kaasa võtta suusad.

Anonüümne ütles ...

HA-HA-HAAAA!
Siit loost on ju selgelt näha, et te olete lihtsalt kaks äpardund ja lolli sitavarest, kes millegagi hakkama ei saa.
Müüge oma kehad anatoomikumile Inno laste toetuseks, see on ainus, milleks te kõlbate.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Need menetlejad võiks saata Narva:
Narva elektrijaamades raisatakse aastas 10 miljardi väärtuses põlevkivi-Marek Strandberg: Kuidas Eesti taas rikkaks saab? http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=26888553&l=fpOpinion
Milline erakond on vastutav nende 10-te miljardite raiskamises ja miks õigusorganid ei menetle seda asja?

Aga Innole võiks leida veel menetlusi ja võimalusi kuidas ta ajusid keppida sest ta ütles,et talle ei lähe korda läänemere vee kütmine...

Anonüümne ütles ...

Tegelikult on alanud ajastu, mille sisse kindlasti mahuvad ka menetlused jm.

See video loksutab veits dimensioone>

http://www.youtube.com/watch?v=beaMt1yJMo4&feature=player_embedded

Anonüümne ütles ...

olen elanud viies euroopa riigis vähemalt aasta, enamikus kauem. ameerikas ja aasias samuti.
selle kogemuse baasil võin väita, et eesti on ikka kaunis eesrindlik fashismimaa. vähemalt liikluskorralduse poole pealt küll. kuskil pole parkimine nii kallis (jah London ja Stockholm, aga seal on palgad ka teine suurusjärk), nii halvasti korraldatud ja niivõrd parkija kahjuks tõlgendatud. kuskil pole lubade saamine nii raske ja liikluskultuur nii madal.

jah, paljude suurlinnade reeglid on kaunis karmid, aga nende täitmine on lihtsaks tehtud. enamasti kehtib terve mõistus - kui inimene eksib kogemata, siis suurt malakat ei kasutata.

belgias võib küll räigr kirve selga saada kui iga päev postiei loe või kohalikel valimistel ei osale. aga seal on elanikud niivõrd anarhistid, et selliste ähvardusteta ei teeks keegi midagi reeglite järgi. politsei on siiski üsna mõistev, enamasti saab hoiatuse, mitte trahvi. ja parkimistrahvid on 10%nodavamad kui tallinnas. ja poole odavamad kui päevane parkimispilet.

Anonüümne ütles ...

Vend elas 17 aastat USAs kus teda kordagi kinni ei peetud ja ticketit ei saanud. Pruukis tal vaid aga nädal aega eestis olla, kui sai kiiruse ületamise eest linna sisenemisel raske trahvi.

Eesti on jah, paras omavahel türastamise riik, kindlasti.

Anonüümne ütles ...

su vend elas usas ja ei rikkunud ka seadust. sest seal on politseiriik ja kui sa midagi teed, siis oled ka kohe raudus ja kinni. meil võid politseile mida iganes öelda. midagi ei juhutu.
usas viiakse ka auto ära, kui valesti pargid. keegi ei jäta seal seadust täitmata. aga inimesed teavad, et kui sul registris on info juba kirjas, siis läheb su elu järjest raskemaks. töökoha saamisega jne. sellepärast täidetaksegi seadusi ja asju. aga eestis ei juhutu ju midagi, kui sa ka 100 menetlust kaela saad. elad ikka nagu linnuke oksal.
selles ongi vahe.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ruhnu saarele elektriautod
Autor: Ahto Jakson
Kolmapäev, 20. jaanuar 2010.


Riigikogu liige Mark Soosaar pakkus välja, et Ruhnust võiks saada esimene Eesti saar, kus hakataks sõitma elektriautodega.

Kliki ja vaata suuremat pilti
Millised elektriautod võiksid Ruhnul sõitma hakata, on praegu veel igaühe fantaasia vili. Foto: Internet
Selle mõtte käis Soosaar välja esmaspäeval riigikogus aset leidnud Ruhnu laevaliikluse teemalisel arutelul, kui riigikogu liikmete arupärimistele vastas regionaalminister Siim-Valmar Kiisler.

“Laiendades teemat Ruhnult ka teistele väikesaartele, võiks Ruhnu olla selleks pioneeriks või selleks polügooniks või laboriks nagu öeldakse, kus innovatiivseid meetodeid kasutada,” ütles Soosaar.

Ta tugines ühel hiljutisel konverentsil peaministri toodud näitele, mille kohaselt Taani ühel saarel elab 1500 elanikku ja mis on täielikult üle läinud taastuvenergiale. “Miks ei võiks näiteks Ruhnu olla esimene saar, kus hakkavad sõitma elektriautod, ja edaspidi näiteks ka teised saared, kus see otstarbekas on?” tõstatas Soosaar küsimuse.

Pole paha mõte

“Kõik need 11 väikesaart, mis on meil väikesaarte nimistus, ongi need paigad, kus tulevikus võiks sõita elektriautodega,” väitis Soosaar. Tema sõnul ei sõida mitte ühelgi nendest saartest, kaasa arvatud Vormsi, mis on territooriumilt kõige suurem, ükski auto päevas rohkem kui 100 kilomeetrit.

Ruhnu vallavanema Aare Sünteri sõnul ei ole Soosaare ettepanek võtta Ruhnul kasutusele elektriautod, mitte esimene. “Mõte ei ole paha. Olen seda ka varem kuulnud ja ideed on arutatud teistes ringkondades,” täheldas Sünter. “Töötame tulevikku vaadates ja selleks tuleb erinevad variandid läbi mõelda ning selgeks teha, mis neist on reaalsed ja mis utoopilised. Kui utoopiliseks idee kujuneb, peab näitama tulevik. Kui kõik korralikult läbi mõelda, oleks see võib-olla isegi reaalselt teostatav,” sõnas vallavanem.

Kütusekogus kahaneks tonnini

Samas pidas vallavanem kütuse saarele toomist väga suureks probleemiks, seevastu elektrit on Ruhnul kergem kätte saada. “Saar saaks puhtamaks ja mõningad probleemid kütuse valdkonnas oleksid lahendatud,” kiitis Sünter elektriautode ideed.

Praegu veetakse Ruhnule aastas ligi 10 tonni kütust, millele lisandub diiselgeneraatorile vajalik kogus. Pärast elektriautode kasutuselevõttu kahaneks Sünteri arvates saarele veetav vajalik kütusekogus 10 tonnilt kuni poolteise tonnini. Lisaks muutuks saar elektriautode kasutuselevõtuga palju puhtamaks. “Kõik ained, mis kütuse põlemisest tekivad, langevad saarele või saare lähedal merre,” viitas Sünter.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ja rootsis sõidetakse nööri mööda sest kaamerad on kõikjal üleval ja iga pisema kiiruse ületamise eest maksad trahvi...
Aga Eesti politsei organisatsiooni omanikuks on peterburi maffia ja seepärast ei muutu midagi...

Anonüümne ütles ...

MIS AASTAL TULI PUTIN VÕIMULE ???

MIS TOIMUS SEEJÄREL EESTIS??


KES JA KUIDAS TEKITAS RES PUBLICA JA MIKS PARTSI SUGUSED JÄTKUVALT VÕIMUL ON ?

OLEKS AEG JUBA UURIDA, MIS RIIGIS TOIMUS ALATES 2000 JA KUIDAS ERITEENISTUSTE STIIL SAI VALDAVAKS POLIITIKAS???

Anonüümne ütles ...

Nujah,olete järjekindlad nagu puukoid oma hammustamises läbi blogi kõiki ja kõike,sestap see on ,et hädad ei lõpegi.On ikka seda va' viitsimist aina ja aina kuradit sabast sikutada ja omale jamasid kaela tirida.Aga peab ka seda ütlema,et kui tahad inimesele midagi meeldivaks teha,siis keela see talle ära,näiteks teie blogi võib-olla.Läheb jamaks.Me keegi "ei loe" seda,eesotsas Ingridiga,aga lõpuks vahetab mõni koguni nime...
Moskiito

Inno ütles ...

Eestis kipub olema nii, et kui midagi ette võtad, oled aktiivne, saad kohe kaela menetluse. Nii nagu ka nõuka ajal. Kui istud vaikselt köögilaua ääres ja lillegi ei liiguta, siis loomulikult ei puutu sind keegi. Aga siis ei peaks kutsuma inimesi, et olge ettevõtlikumad, innovatiivsemad, vaid pigem hoiatama, et see võib suured jamad kaasa tuua. Pigem peaks soovitama, et istu kodus töötu abirahade peal ja oota riigilt armuande.

Anonüümne ütles ...

sina, elektrik, tee midagi ära.Targutamine on tõesti ilma rahata.Sa nagu innu vend siin...

Anonüümne ütles ...

Mida siis peale siin peldikus mölisemise on aktiivselt ette võetud?
Paberirull võiks ikka seinal olla.

Anonüümne ütles ...

Asi pole menetlustes. Asi on selles, et te olete sattunud kotitavate nimekirja, nii nagu omal ajal poliitvangid. Ma ei tea kedagi, keda kotitaks kahe suitsupaki pärast. Kottimiega tegelevad linnavalitsused, politsei ja kohtusüsteem. Nad ei tee seda mitte selle pärast, et tahavad vaid selle pärast, et on antud vihje-soovitus teid kottida. Põhjuse leiab alati.

Anonüümne ütles ...

Ei oska sulle kuidagi kaasa tunda. Aga hea, et kogu oma kurva eluloo viimase viie aasta jooksul siin ümber jutustasid, sai meie mälu värskendust ja mõni "uuem lugeja" ehk mingi ettekujutuse teie "ving- ja viha-" taustast. Esimestel on muidugi kergem - mäletame ju küll, kuidas te siin uhkelt rääkisite, kuidas TEIE Tartu maja remontisite jne - nüüd muidugi jälle puu otsas, kui (linnavalitsuse) pauk käis. Eriti kole muidugi see jah, et majaomanik peab lund lükkama ja purikaid eemaldama! Või see parkimiskeelu märgi mittemärkamine - no ei märganud, siis ei märganud, kahju küll, aga maksa trahv ära. Tuhanded enne ja pärast sind on maksnud. Muudkui räägid, kuidas mujal maailmas on kõik parem kui Eestis - seda ikka tead, kui kiirelt rattad lukku lähevad enamikus maailma linnades, kui vales kohas pargid? Helsingi Lappu-Liisasid oled näinud? Andmekaitsega seonduvat ei viitsi üldse kommenteerida - see, mida te siin aastaid teinud olete, teiste inimeste (sh laste) pilte, isikuandmeid (sh aadresse, telefoninumbreid jms) üles riputades, mõnd inimest (mujalt võetud) pildi järgi homoks, mõnd paksuks, paljusid lihtsalt kurjategijateks sõimates... igaüks kes siin vahelgi käib, mäletab. Ja no elatise koha pealt pea üldse suuke kinni - nagu te siin omal ajal oma sõprade (Parbus, Galojan, Haavel jt) kohta olete väitnud: las kohus otsustab. Las ta siis otsustab jah, kas üks isa peab oma laste ülalpidamisele kaasa aitama või ei pea ta seda mitte - sest uus naine on selle karmilt ära keelanud.
P.S. Muide, kas elu enne rjat oli sama vaheldusrikas ehk menetlusi täis" või saabusid need koos temaga?

Anonüümne ütles ...

eestis võimutsevad ametnikud. kuigi peaksid nad elanikke teenindama hoopis. neid tundub olevat üüratu hulk ja nad on omaarust suured kunnid. ametnike üheks tunnuseks on puhas rumalus, teiseks ülim aktiivsus.
kadu lollametnikele!

ken taur

Anonüümne ütles ...

Ehehee, see artikkel ilmub järgmises Kesknädalas, öeldi toimetusest. Selles numbris ilmub Irja surematu taies "Miks ma enam ei karda".

Hoiatus: Kesknädala lugemine võib kahjustada teie enda ja teie lähedaste tervist.
Nii et kel eriline huvi loomapsühholoogia vastu, lugegu pigem blogist.

Anonüümne ütles ...

klge, kapo koerad, MIS TEIL VIGA ON?

Anonüümne ütles ...

Nagu näete, kommiate hulgas toetajaid põle va inno haukumine kõige ja kõigi peale.Järeldused tehke ise tagakiusatavad
revolutsionäärid,vabadusvõitlejad jne.
Tegelikult parasiidid ja loodrid.

Anonüümne ütles ...

Kuulge, Koosakas (Rihvi Nihvelt) tegi tõsise avastuse, kas on õige, niksid ja naksid???

Anonymous said...

Seesugune ajupehmenemine tuleb sellest, kui sööd kogu aeg Linteri, Reeva, Siiraki ebakorrektset koššer-toitu.

Aga kas vastab tõele, et Inno ümberlõikamise käigus lõigati ka üks tema muna maha ja siis keegi neist tsiteeris õnnetule Innole Stalinit "kui metsa raiud, siis laastud lendavad" ja nüüd viirastuvad tal igal pool stalinistid, kes tahavad teist muna kätte saada. Sellist juttu aetakse Anti Bäckmanni blogis, ei tea, kas uskuda või mitte?
January 19, 2010 11:08 AM
koosakas said...

sattusin esimest korda selle blogi lehele ja pean kasutama eesti vanasöna.Iga kingsepp jäägu oma liistude juurde.Jää edasi kiviaega ja ära püüagi end tösta oma nömeda šarkasmiga Inno ja Irja tasemele.Selleks on vaja ikka suursuguseid ajusid.

Anonüümne ütles ...

igaüks on oma saatuse sepp ja oma õnne valaja

Anonüümne ütles ...

Menetlusi liiklusvallas tõhustas Teie Suure Juhi ja Õpetaja nüüdseks paremaks käeks saanud J. Pihl isisklikult olles siseministriks mai 2007. Kandis kogu plaan nimetust: Liiklusjärelevalve tõhustamine.

Anonüümne ütles ...

kapo koerad tahavad tõestust jälle, et inno kommenteerib pidevalt siin?

näed kommenteerisin praegu.

kurat ikka eri koom, et isegi minu kommentaarid pannakse inno nimele

haukuge edasi jobud, auh-auh-auh

Anonüümne ütles ...

Millega tõestad, mitte-jobu? Miks ano-na esined, kui Türrode sõber oled? Mida kardad? Minul ehk on, mida karta, aga sama lugu on igaühega, kes pole Türrode sõber.
Gav-gav-gav, gav-gav-gav!

Anonüümne ütles ...

Keegi sai odava owni? :D

Anonüümne ütles ...

Gav-gav-gav....
Muhahahaaaaaaaaa

Anonüümne ütles ...

auh-auh haukuge edasi toompuiestee koerad ja koputajad.

Anonüümne ütles ...

muideks ma pole tähismaade sõber.
pole isegi kunagi kohtunud ei inno või irjaga.
lihtsalt toetan suures osas inno mõtteid eestis toimuvast ja eriti, mis kohtusüsteemi puutub.

samuti on inno õieti käitunud ingridiga.

selliste lehmadega tulebki sellises keeles rääkida, millest nad aru saavad

oli piisav vastus?

ja muideks ma pole ainus, kes sedasi arvab.

ja räägin oma tutvusseltskonna nimel, sest enamus ei viitsi siin blogis kommenteerima hakata oma arvamuse avaldamiseks.

piisab sellest mida omavahel räägime

kas oli piisavalt pikk text, et aru saada, et inno tähismaa kirjutas järjekordse kommentaari siia anonüümselt ;-)

Anonüümne ütles ...

Inno, see on väga ilus tekst. Kuigi kurm ja nukker, siis ikkagi sa oled sellele mingi erilise tunnetuse andnud. Soovime, et Sul ja Irjal läheks hästi. Küll lõppeb ka menetluse-ajastu...

Anonüümne ütles ...

Anna-Maria on kõike ilusam. Veel ilusam gui see Inno tekst. Ja Evelyn on vana beer.
Lägs ju nüüd õige loo juurte?

Anonüümne ütles ...

Kinnimaja ajastu ootab ees ja ongi hea, saad pisut tuulutada.Kaua sa ikka siin peldikus istud.

Anonüümne ütles ...

Seda ma usun küll, et selline allasurutud häadavaresest Eesti mees, kes viina ja Sarvik õlut joob, saab sellest isegi haige rahulduse kui naist mõnitatakse või kotitakse.
Endal polegi kedagi kottida ja kepitakse või ühesilmset 100 aastast.
Rahulduse saab sellestki kui siin blogis Ingridisr räägitakse rõvedas alatoonis.
Aga demokraatia Eesti riigis tõesti ei toimi, sest enamik rahva tahet oleks Inno ja Irja kinnisesse asutusse toppida ja neid sunnitööle saata, aga meie kohtusüsteem ei võimalda seda.

Anonüümne ütles ...

Sul Inno on suurushullustus ka oma kogemuste suhtes. Naisi tead sa kahte, aga juba räägid kui asjatundja. OLed paar korda reisimas käinud ja juba risti rästi läbi sõidetud kontinent ja tunned hästi elu välismaal. Get real- sinu probleem ongi see, et sa oled üsna eluvõõras targutaja.

Anonüümne ütles ...

Hästi öeldud to:

20 jaanuar 2010 11:58

Anonüümne ütles ...

Mida külvad seda lõikad.
Ja "saak"on korralik.

Inno ütles ...

Üks menetlus meenub veel: eelmise aastavahetuse paiku hämaral ajal sain menetluse kaela selle eest, et linna vahel olid autol udutuled sisse lülitatud.

Anonüümne ütles ...

Mille üle sa kurdad. Ületasid kiirust ja parkisid valesse kohta -
said trahvi - see on ju õige.
Hakkame parem kõik kihutama ja pargime autod kõnniteedele, mis sellest , et teistel sellest probleeme on , Teil on
ju pohhui, peaasi, et endal hästi läheb

Inno ütles ...

Ma pole kihutaja ja ei pargi valesse kohta. Parkisin auto kahe teise auto vahele.

Mind paneb imestama suhtumine. Kuidas ametnikud, riigi esindajad kasutavad iga vähimatki võimalust, et keerata. See justkui annab mõista, et ka kodanik võib vastu keerata, kui võimalust näeb. Mis on kurb tendents.

Anonüümne ütles ...

Oh seda õnnetuse hunnikut, linnavalitsusest said numbri, et tõstukit tellida. Ja neil seal kuuajane järjekord. Egas endine ajakirjanik ei oska infokatalooge kasutada, Tartus on kümneid ja kümneid tõstukeid, ka buumi ajal oleks masin poole tunniga trepis olnud. Inno, kas tõesti oled nii saamatu või mängid sellist? Aga mis siis oleks saanud kui teie maja räästast oleks jääpurikas kellegile lagipähe kukkunud. Kes siis oleks süüdi olnud?

Inno ütles ...

Ja pole siis ime, et paljud ettevõtjad oma tegemised Eestist minema viivad. Kui sind ettevõtlikkuse eest ühemõtteliselt karistatakse, nagu nõuka ajal, kus iga initsiatiiv oli karistatav.

Anonüümne ütles ...

Sina Inno ei ole ettevõtja tüüp, sinul see asi mida sa aktiivsuseks nimetad puudub. Sina oskad iriseda kui midagi on halvasti, kaevelda ja pühendada oma aega õiguse tagaajamiseks. Kõigele lisaks on sul see õnnetusehunnikust naine, kelle elu ainus eesmärk oli endale mingigi mees saada ja nüüd on tema elu ülesanne täidetud. Nüüd ta nn. võitleb oma mehe eest- mille tulemus ongi 100 menetlust, mille te kaela olete saanud.
Reisimise koha pealt ka, kui kõnnid ühest 5 tärni hotellist teise, siis saad kulutada vaid raha ja ei saa mitte mingit kohaliku maa ja elu tunnetust ega õpi midagi. Kui sinu reisi tingimus on, et voodis oleks 5 patja ja paks madrats, siis selle raha eest, msi te magama panite, oleksite saanud oma hoovi nii basseini, voodi ja teleka ja raha oleks üle ka jäänud.
Ka miljonärist reisisellida, kes kogemust hangivad ja kohalikega tutvuda tahavad ei ela 5 tärni hotellides. Hea raamat selle kohta kuidas reisida on "Tualetis mitte sittuda".

Anonüümne ütles ...

#Ma pole kihutaja ja ei pargi valesse kohta. Parkisin auto kahe teise auto vahele.#

Inno saa nüüd aru, et me kõik oleme
trahvi saanud kiiruse ja parkimise eest aga ma tunnistan oma vigu ja ei süüdista ametnike selles.
Kas sina kui kõrgharidusega inimene leiad tõesti, et kui sa teed nii nagu teised ees, siis
oled sa vastutusest vaba

Anonüümne ütles ...

Loll jutt, et välismaal ei trahvita. Oxfordis sain 2500 ekku trahvi , sest parkimisaeg oli 3 min. ületatud. Ja kui ära ei maksa, ei saa enam auto kindlustust sõlmida.
Ja kuskil maailmas ei saa teha toitlustusettevõtet, kui sa ei täida teatud eeskirju. Ja ehitada ja renoveerida ei või ilma loata.
Ja käibemaksu ei saa ka suvaliselt maha arvestada.
Mingi ametnik pole süüdi kui sa end kurssi ei vii, ega sa lasteaias pole. Ika kui alustad ettevõtlust või ehitust vms lähed ametniku juuurde ja lased endale selgeks teha, mis ja kuidas. Ja keegi sind ei kiusa. Maisaa aru, ise oleks nagu nime poolest majandusajakirjanik. Milleks sellistele küll kinnisvara?
Parkimistrahvide üle vinguda on hoopis naljakas. Üldiselt pagitakse ikka märkide ja seaduste järgi, mitte seal, kus keegi juba seisab- no lausa tite jutt.
Kõige naljakam oli see käibemaksu lugu muidugi, võtke raamatupidaja, jobud.
Kui nüüd kõige selle pärast on Eesti riik stalinistlik, siis tule Jumal appi. Hoopis sa ise oled nagu nõuka ajast kukkunud, et muudkui laseks salaja ja ümber nurga ,sullerdaks ja varastaks. tõstaks

Anonüümne ütles ...

Eelmisele

Selleks, et inimest oma vigu tunnistma panna, ei pea alati tema kohta menetlusi algatama, mis reeglina lõppevad karistusega. Kui sa sellele pederiigilie nii truualamalik oled, siis on see küll sinu probleem. Kui paljud kipuvad truualamlikult menetlusi vastu võtm selleks, et pattu tunnistada, siis peaks kehtima Inoo varem väljahõisatud loosung: Saatke see ...

Anonüümne ütles ...

Hoopis üleeelmisele.

Anonüümne ütles ...

Oi, Innokene, õiget menetlemist sa pole näinudki!
Vaat kui NAKi toas purjus Gulk ja Rüütle sinu Irjat menetlesid - vaat see oli menetlus!
Irja ju sellepärast NAKis käiski, et kuulsustega keppi teha. Ja mida räpasem ja rohkem purjus, seda kuulsam ja parem menetleja ta Irja meelest oli. Ükskord vajus sisse haisev Lembit Kurvits, oli kuskil kanalisatsiooni kukkunud. Enamus põgenes nina kinni hoides, aga Irjakene hakkas ennast kohe vastu Kurvitsat nühkima ja teda keelega lakkuma, nii et varsti menetles ka lehkav Kurvits Irjakese säälsamas ära.
Mõnikord menetleti seda Irjakest kambaga kohe mitu päeva järjest, siis ei jaksand teine enam jalgu alla võtta ja ennast koju lohistada. Keegi teda aitama kah ei hakand, teati, et kui toibub, ronib jälle tagasi menetlemist nuiama. Siis tuli isa järgi, kahekesi koperdasid nad siis mööda jäätund kõnniteid oma Võru tänava punkri poole. Üle tee juuksuritel oli hea naerda, et näe, jälle see vana pervert lohistab oma tütrelibu...
Jaah, vaat sihuke menetlemine käis. Teinekord ehk pajatan veel!

Anonüümne ütles ...

to 13:19
Vot see on vääriline jutt- täpselt selline, millest need kaks aru saavad.

Anonüümne ütles ...

Päris normaalne, ärme trahve tee
paneme lihtsalt hoiatusi kogu aeg,
ärme makse ka maksa, saadame lihtsalt putsi selle riigi,
tore, siis lähme kuskile välismaale ja saame rääkida kui
sitt eestis elada on, riik on savijalgadel.

Anonüümne ütles ...

Aga sinu parkimisrahad läksid ju teatavasti linnakassasse. Küsi Savisaarelt tagasi. Sest sinu trahvimine - see teatavasti polnd ju õiglane.

Anonüümne ütles ...

Täna läheb PÄEVA KOMMI priis raudkindlalt 13.19-le!
Tähismaadega tuleb tõesti suhelda neile arusaadavas keeles. Kusjuures kõik see on ju ammu teada, hea, et 13.19 vaevus ajaloo ilu tolmu alt välja kloppima.

Anonüümne ütles ...

Usun, et igal vähegi õnnestunud ettevõtjal on lihtsalt piinlik seda hala lugeda.
Ja liikluses asi lihtne: ära käitu nagu rullnokk, siis ei saa trahvi ka.

Anonüümne ütles ...

SORRY VANAD, AGA MIND VAPSEE EI KOTI KES IRJAT KEPPINUD ON.
MIND HUVITAB KES INGRIDILE TAHA KEERAS, NÄITEKS EILE?
TULEB VASTUS VÕI MITTE?

Anonüümne ütles ...

Selle 13.19 kommi võik Inno avaldada ka esilehel nagu tal vahel kombeks on.

Saabus üks kommentaar...laiali üle maa...naksid traksid...

....ja siis 13.19 komm täies mahus

Inno, mis sa arvad, teed ära?

Anonüümne ütles ...

Kui ei tee Inno, teeb Irja - tema ju ei karda meil midagi.
Seda enam, et menetlemine=keppimine on tegelikult kuramaaz, nagu tütarlaps alles teada andis.

,

Anonüümne ütles ...

to 13:19

Appi kui jälk.Kas ta tõesti magas nendega?

Anonüümne ütles ...

Kusjuures tuurid on maha tõmmanud küll.Vanasti kirjutas ikka pidevalt kuidas isu on meeletu ja kunagi ei saa küllalt jne.A paistab, et Innole sümpatiseerivad sellised tagasihoidlikumad tshikid, igatahes see seksi-asi on nüüd hoopis ära kadunud.Tehke ikka väike raport ka vahelduseks :) Kisub igavaks muidu.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas see härra kes Irja seksuaalelust kommentaare jagab jäi seksist ilma või on härral homoseksuaalsed huvid või koguni pedofiilsed kalduvused?
Mina kahtlustan pigem viimast varianti.

Anonüümne ütles ...

Kui karulaulu kuulab, siis on pedofiil.
Inno

Anonüümne ütles ...

14:06, aga kuhu sa liigitad Irja, kui tema teiste seksielu kohta kommentaare jagab?

Anonüümne ütles ...

Inno kirjutab relvitukstegevalt hästi.

Irja ütles ...

To 13:58 - ei, kommijal läksid nimed segi. See ei olnud mitte Gulk, vaid Jaan Pulk Võrumaalt, tuntud ka kui Pulga-Jaan, ning Kurvitsa asemel oli Hando Runnel.

Ja Aapo ja Contra ja Veiko ja Jani ja Jaani ja Wimbsiga olen ka maganud, Ingrid rääkis.

Anonüümne ütles ...

Mis vahet seal, kes rääkis, oluline on see, mida sa tegid, Niku-, oi vabandust, Kuramaazi-Irja.

jevlampi ütles ...

Kommentaator(id)!
Suhtugem kommenteerimisse loomingulisemalt! Praegu tuleb suhtkoht sarnane hala teemal "kui lollid on i&i, mine tööle, hakka lund rookima, get a life" jnejne. Tavaliselt tuleb see jorus, tunni-kahe jooksul. Kui on lühem tekst, on kommide vaheaeg lühem, kui pikem tekst, siis pikem. Vahepeal, kui on loominguline kriis, siis harrastatakse närvilisi hüüatusi, nagu türjo, urru, kapo, auh, nirti jne. Ma saan aru, et see blogi on mõnele pinnuks silmas, aga, nagu öeldud, olgem loomingulisemad!
13.19-no hakkab juba tulema!

Anonüümne ütles ...

hea nali, vaatasin nüüd üle mitme tunni jälle blogi kommentaare ja mida ma näen .....20 jaanuar 2010 14:06 , kommentaari peetakse jällegi inno poolt kirjutatuks, kuigi minu mälu järgi kirjutasin ma ise selle, kusjuures täiesti sõltumatult ja inno tähismaad ma kah kunagi kohanud pole. :D

Anonüümne ütles ...

Imelik aga isegi Tartus leidub VABAMÕTLEJA ja ka teda kohe represseeriti! Filosoof näitleja Peeter Piiri otsib abi. Kui te ta kirjutist loete ja avaldate saate aru mis toimub ja kui jõhkratlt!

http://petsiploog.blogspot.com/2010/01/tavaline-vagivald.html

Anonüümne ütles ...

19.40-le: vaatasin minagi huvi pärast üle, aga ei näe küll, et sinu auväärset 14.06 kommi oleks keegi Innole inkrimineerinud. Nii et rahune maha ja pea seda õnnelikult enda omaks edasi.

Anonüümne ütles ...

Ja lõpuks saabus k o r d ,kus mu komm ära kustutati!

Inno ütles ...

peeter piiri kireldus sarnaneb mõnevõrra minu lahkumisele ingridi juurest.

Anonüümne ütles ...

ahah, kas sa Inno lagastasid ka maja ära ja kaklesid sõpradega hoovis? Ja kas sul elas ka mingi purjus parm sel ajal sinu kodus, kuui sina bordelle pidi käisid

Inno ütles ...

Nii hulluks asi veel ei läinud.