reede, 8. august 2008

Ja et asi väga üldsõnaline ei näiks


Väljavõte BBC veebist.

Kuidas Stalin on Gruusias ikka au sees. Muideks, Gruusias polnud ühtegi küüditatut, erinevalt Venemaast, Eestist ja paljudest teistest kohtadest. Vastupidi, Stalin saatis Gruusiasse rikkusi, mis olid küüditatutelt ära võetud.

6 kommentaari:

Edmund ütles ...

Ma mäletan seda, kuidas ajalooõpetaja tegi Hitleril ja Stalinil vahet sedasi, et Hitlerile vähemalt oli rassipuhas saksa rahvus püha ja sestap ta tõstis kätt ainult nende vastu, kes ei olnud aarialased, samas Stalin oli hull mees, kes isegi oma lähedased repressioonimasina alla ajas. Kui see nii ongi, et ta ühtki grusiini ei küüditand (ja kui, siis vaid väheseid) siis tuleb välja et Stalin oli suht sarnane mees ikkagi Hitleriga, et tallegi oma kodurahvus püha!

Anonüümne ütles ...

Väga inetu lugu neist,olümpia mängude ajal peavad sõda.Vast on ennegi sõdu peetud olümpia mängude ajal.Kas keegi teab seda öelda? Siit tuleb üks huvitav asjaolu välja.Kui nüüd jääda uskuma mida räägivad globaliseerumise vastased rahavahetajate ja illuminaatide kohta siis siin on nuputamist miks nood ajastasid sõjategevuse olümpia mängude ajaks.Üks mõte mis pähe tuleb ses suhtes on too,et neil illuminaatidel minu arvates pole veel küllaldaselt mõjuvõimu hiinas ja nood otsivad võimalust hiinale hambaid külge lüüa vms. või pöörata maailma tähelepanu olümpia mängudelt sõjategevusele või vastupidi.Ei noh fantaseerida ju võib aga ikkagi on huvitav mida ütlevad globaliseerumise vastased sõjategevuse kohta olümpia mängude ajal.Vaata 1.THE MONEY MASTERS 2.David Icke-Big Brother youtubest.
Mul üks isiklik probleem ka.Mul läks telekas katki ja tuleb välja,et youtubest ei saa onlines vaadata olümpia mänge,seal vaid jupid.Kas keegi teab mõnda online kus saaks tasuta vaadata live-s? Eesti kanaleilt millegi pärast ei ole võimalik miskit kätte saada tasuta,seal pakutakse mingit ime meedia pleierit vms.
Hüüa,Illuminaatide käpa all olevad hüpiknukud ahju!

Anonüümne ütles ...

Tegelikult küüditati ka Gruusiast. Stalin oli aga osseet.

Anonüümne ütles ...

Noh, Inno, vana shvamm... Mõistan Irjat, kuid sinul, Inno, peaks ju seda vahtkummi koljukoopas suts enam olema.

Anonüümne ütles ...

eks see nõukapärand kummitab endiselt nii siin kui seal. enamik eesti venelasi tunnetab end rohkem venelase kui eestlasena ning keda selles süüdistada? 90ndate alguses oleks tulnud rohkem rõhku panna ka inimeste meelsusele kui pelgalt erastamistele ning kapitalismi rajamisele. kõigil oleks parem elada riigis kus teatakse kes ollakse ja kuhu minnakse. tänasel päeval, kui riigitöötajaid ähvardatakse koondamistega, istub rahvastikuminister oma 14 nõunikuga laua taga ja räägib meediale kui raske osadel on, lahendusi loomata.

Anonüümne ütles ...

Arvatakse, et Stalin võis päritolult olla osseet, st tema perenimi algkuju oli õ-lõpuga - Dzugatõ - nagu osseetidel (näiteks kaasaegne liider Kokotõ), millele hiljem lisati gruusiapärastamiseks -shvili.
Paraku on see vaid väga vaieldav hüpotees, millest ta ise midagi ei teadnud, kõige paremal juhul lisab see ühtteist tema kingsepast isa päritolule. Stalin pidas end grusiiniks, sellest annab tunnistust nimi ise, sest see on tuletatud gruusia Dzuga'st, mis tähendab terast ja vastab vene stal'ile.
Stalin on lapsena mõneti unikaalne nähtus - ta oli punapea, õppis heas koolis, vaatamata vaesusele, oli klassis kõige parem (paremini aadlist, kaupmeeste jmt lastest) st oli priimus, laulis väga hästi, mistõttu kutsuti teda pulmadesse esinema. Temast pidi saama preester, ta sai 16-aastaselt stipendiumi Vaimulikus seminaris õppimiseks, ent seal luges keelatud vene tõlkeid Lääne-Euroopa ilukirjandusest ja publitsistikast, mis rikkus seminari sisekorda. Stalin kaotas usu kirikumeestesse ja kirikusse (ent mitte Jumalasse, sest kuni elu lõpuni käis salaja Kremli kabelis palvetamas).
Milleks sellest pikalt kirjutada?
Sest on teine teooria, et ta oli hoopis kindral Nikolai Przhevalsky (Никола́й Миха́йлович Пржева́льский) või kellegi Przhevalsky-perekonnast pärit järeltulija, kes teda lapsepõlves igati väikestviisi patroneeris rahaliselt jne. Sellega seletuvat ka tema heledam ilme lapsepõlves.