neljapäev, 7. august 2008

Veel üks näide ühest suurest solvumisest

Eelmise aasta novembris ütles mulle Aapo, kes viibis parajasti Tampere maja saunas ja oli nati joond, et ära plödise. Ja ma solvusin rängalt, isegi nutsin või õigemini kõõksusin kuskil tund aega. Et kuidas niimoodi ikkagi saab. Me olime ju nii head sõbrad!! Ja kui ta siis veel järgmisel päeval mind "paariaks" sõimas ja ütles, et on juba tont teab kui kaua pidanud kõigile oma sõpradele selgitama, miks minuga suhtleb, siis, raisk, ma ütlen, et ma ei ole kunagi elus olnud nii solvunud. Mõistagi lajatasin siis ka vastu, nii et tolmas. Ja kuna minu jaoks on ülieluoluline solvumine endast välja elada, siis ma kirjutasin sellest kõigest siin blogis ka. Et vaadake, milline vastik inimene on Aapo. Mispeale mõistagi solvus Aapo. Ja üsna varsti oli kogu NAK omavahel tülis, tekkisid lausa sellised vahvad tülipaarid, kes siiani listis aeg-ajalt nagistavad.

Selle aasta Lätetel, mis toimusid Põlvamaal Maarjalille talus, ma kah ei käinud. Olin solvunud. Sandra Jõgeva veel helistas ja küsis, kas me lähme ja saame ta Tartust auto peale võtta, ja mul oli siis hästi hea meel, kui sain uhkelt teatada, et ei lähe, sest ma olen tülis ja solvunud. Solvumisel on kohe selline eriline fluidum. Ma ütleks, et lausa elitaarne ning kuidagi aristokraatlik on solvuda. Et vaadake, olen solvunud, tehke mis tahate. Seejärel helistas Vahur Afanasjev ja küsis, kas me ikka tuleme. Seekord oli natuke kahju Vahurile vastata, et ei tule, sest Vahuriga oleks tahtnud kokku saada. Ja Contraga. Ja Olaviga. Ja Priiduga. Ja Jaan Pehuga. Ja Aa- . Ei, Aapoga veel poleks tahtnud.

Kuidas solvumisest üle saada? No vat ei tea. Kui teaks, siis ütleks! Ma olen tavaliselt solvumised mingil hetkel ära unustanud ja kui nad ainult hirmsa pingutusega meeles püsivad, siis ma olen aru saanud, et ma ei ole enam nii väga solvunud. Ja kuna ma ei ole kunagi varem elus nii väga solvunud olnud kui nüüd, pärast seda "plödisemist", siis mul on väga raske ennustada, kui palju kulub aega, enne kui ma enam üldse solvunud ei ole. Praegu ma igatahes olen natuke veel solvunud. Vist.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kulla proua Irja, kas see polnud üldse suur vastutulek, et Sa oled kunagi mingil määral püüdnud suhelda Räpina "geeniusega"! Sihukeste jutt või siasitt! Tegu on ju sisuliselt labiilse isikuga, kellel puudub nii lastetuba kui ka enamvähem normaalne koolitatuse nivoo. Loometegevus mahtub ühte auku... Näis kauas noored ja andekad NAKlased sellist endi ülgas välja kannatavad?

Unknown ütles ...

vaata järele, mis see solvumist põhjustand tegusõna tähendab, mida see end literaadiks pidav kenamees kasutada püüdis oma pehme keelega !!

PLÖDISEMA? vaata EKSSR lk. 430 - lodisema, lödisema. ... rabalaugas, mille pori mulisedes, plödisedes, korisedes lõpuks kiviladamiku alla kugistab. Enn Vetemaalt keelenäide!

vt ka, mis kontektis veel seda verbi tarvitet on:

Aapo (mootorpea@hot.ee) 26.02.2004 (16:39)

Lõuna-Eestile teevad kõige suuremat kahju need idid, kes otsivad taga müstilist ja olematut "õiget" võro- või seto keelt, ja hakkavad kohe plödisema, kui mõni sõna vms ei ühti tema nõdrameelse vanaema suust kukkunuga. Õnneks surevad nad välja. Liigne standardiseerimine ei tee samuti head. Tiis on mõned nüansid, mis teevad teda pigem võro- kui mõneks muuks lõunakeele dialektiks, aga ise kasutan tegelikult väljendit uma keel.
http://vorumaateataja.ee/?a=uudised&b=794&c=2


ja nt Audi klubiveebis:
postitati 12.05.05 14:22
Nüüd raibe tudiseb veel kah.Paned külmalt käima,ilus hääl...
esimene pöörete langus-temp näidik hakkab ärkama,

kukub plödisema

nagu mingid potid ei töötaks 40kraadi juures jälle korras krt.
Ja selline küsimus,kas paljudel tuleb kuskil 1800-1900 pöörde juures mootorisse vibra sisse.Eelmine oli mul 2,8 ja sama lugu!?Millest see tingitud võiks olla? Tänud jällegi kõigile!
Dixi.Ma isegi seda mõtlema jäin,äkki kannatan tõesti mõned päevad ja siis organite kallale.
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=16442&page=1&highlight=%20



Iseasi muidugi, kuidas sobinuks sellist tegusõna naisterahva poole pöördudes kasutada. Aga viin-viinake tõmbab ju viimased kultuuripidurid maha. Sellest rääkimata, et iga joobesolek surmab üksjagu halle rakukesi ajus - tekib lamendunud joodikuisiksus - varem või hiljem
:(

Anonüümne ütles ...

ise oled prokurör ja süüdistad teisi aga kui keegi sinu kohta midagi ütleb, siis kohe solvud!?

Anonüümne ütles ...

ei saa aru, miks on nii uhke olla solvunud ja seda kuude kaupa.

Anonüümne ütles ...

Enne teie blogi ei teadnud mitte keegi, et sellised häda(sita jne)varesed üldse olemas on nagu Aapo ja Ruitlane:)))

Anonüümne ütles ...

Irja, mina olen ka hetkel solvunud aga ma põhjendan endale alati ilusasti ära, et solvumine toob mulle ainult lisakannatusi ja vahest solvaja ei tahtnudki mind tegelikult solvata, vaid tal oli lihtsalt endal halb tuju, tõusis vasaku jalaga voodist, tülitses mõnega enne minu solvamist või ei ole see isik endaga lihtsalt rahul.

Teatavasti õnnelikud, armunud ja enesekindlad inimesed, mida Aapo kindlasti ei ole, on ka teiste vastu head ja ei näe põhjust inimestele halvasti õelda ja loomi väärkohelda, vaid ollakse üks suur headus ise.

Olgu sinus piisavalt empaatiat Aapole kaasatunda ja talle andeks anda. Vastusolvamisega on sul ainult kaotada aga kui sa ennast kontrollid ja solvajajale samaga ei vasta, siis on lootust, et ta ise vabandama tuleb või vaikselt oma tegu kahetseb.

Isegi, kui ta ei kahetse, ära mürgita oma tänast päeva ja oma ainukest elu. Solvumisel pole lihtsalt mõtet.

Anonüümne ütles ...

Seoses solvumistega seostub mul komentaaride kustutamine.Millise moraali või nagu nood kirjutavad heade tavade alusel nood kustutavad kommentaare?
Ma delfis kirjutasin tollest kus peeter esimene pani tatarlased suudlema oma m...i ja nood kustutasid selle.Kas siis ikkagi pederastia on amoraalne või mitte?
Minu arust too oli ju pederastlik akt kus peeter esimene pani alistatud poole sõdurid suudlema oma riista ja seega peeter esimene oli ju pederast.Kui pederastia on moraalne siis miks me peame kirjutama sõna munn sedasi m..n,mille poolest pederastia on moraalsem genitaalide nimetusest?
Illuminaatide käpa all olevad hüpiknukud ahju!