pühapäev, 21. detsember 2008

Eeli Kurg räägib uskumatuna näiva loo selle kohta, kuidas sugulased tahtsid ta teovõimetuks tunnistada- asjasse segatud reformierakondlased



Tallinna mees Eeli Kurg (78) räägib kogu tõe uskumatuna näiva loo kohta, kuidas tema sugulased tahtsid ta lasta teovõimetuks tunnistada pärast seda, kui ta oli talle kuuluva majaosa Tallinnas Maarjamäel kinkinud 2005. aastal notariaalse lepinguga oma tuttavale, kes oli nõus teda abistama.

Kolm aastat on sugulased pidanud Eeli vastast sõda. Asi on läinud nii kuumaks, et sugulaste poolt on vana mehe vastasesse võitlusse lisaks psühhiaatritele kaasatud politseinikud, prokurörid, kohtutäiturid, advokaadid, pangatöötajad ja isegi ajakirjanikud, kus Eesti Ekspressi ajakirjanik Madis Jürgen on kirjutanud üksteise järel Eelit halvustavaid artikleid. Meest ennast ei kuula keegi. Meie kohvikus saab Eeli esimest korda avalikult välja öelda, mis ta ise asjast arvab.

Vana mehe kimbutamise tagant paistavad välja ka Reformierakonna näpud. Maimu-Milvi Loit, kellele Eeli majaosa kinkis, on Liis Haaveli ämm. Liis Haaveli vastu peavad omakorda püha sõda tema vanemad, tähtsad Reformierakonna tuusad Kuressaares Varje ja Hannes Haavel, kuna kardavad, et Liis avalikustab perekonna räpase saladuse: Liisi isa Hannes Haavel on pedofiilsete kalduvustega mees, kes ahistab noori tüdrukuid.

Tähelepanuväärne on selle loo juures veel asjaolu, et politseiuurija Krislin Riisalu, kes tegeleb Eeli asjade uurimisega, on Varje Haavel hea sõbranna. Pole siis ime, et selle asemel, et mees kaitsta ja tema huvide eest seista, on politsei asunud meest hoopis tümitama.

Mis puudutab Reformierakonda, siis on tegemist juba taolise teadaoleva juhtumiga lisaks Kadri Kiilasele, kus Reformierakonnaga seotud tegelased on inimest hullariga kimbutanud.

Eeli jaoks oli murdepunkt tänavuse aasta kevadsuvi (juuni algus), kui talle tehti Soomes Helsingis psühhiaatriline ekspertiis ning sealne arst dr Ene Dellepiane vannub oma au ja südametunnistuse nimel, et Eeli on psüühiliselt ja kehaliselt täiesti terve ning suudab igapäevaselt oma asjadega iseseisvalt hakkama saada. Pärast seda kadusid kui nõiaväel kõik politsei poolsed kiusamised, ainult Madis Jürgen jätkas veel Ekspressis mehe tümitamist.

Siit moraal: Eesti on väike ja väga korrumpeerunud ühiskond, kus tõe ja õiguse eest võitlemine on tihtilugu nagu peaga vastu seina jooksmine. Ma soovitan kõigil, kel Eeliga sarnaseid probleeme, lasta teha vajalikud ekspertiisid Soomes, isegi võtta omale esindaja Soomest. Sest Soome on maailmas üks vähem korrumpeerunud keskkondi ja seal naljalt juba petta ei saa.

Siin on toodud see tõend (kliki pildil, et suuremalt vaadata):

Kommentaare ei ole: