reede, 12. detsember 2008

Kapo eeltöö teinud, hoidne nüüd alt, reforminoored tulevad!

From: Allan Allmere
To: pressiteated@lists.reform.ee
Sent: Thursday, December 11, 2008 2:07 PM
Subject: Reforminoored: paneme noorte hääle Tallinnas kõlama

Tallinna Noorte Reformiklubi

Pressiteade

11. detsember


Reforminoored: paneme noorte hääle Tallinnas kõlama

Tallinna reforminoorte esimehe Allan Allmere sõnul soosib eile Riigikogus vastu võetud kohalike valimiste seaduse muudatus Tallinnas järgmise aasta oktoobris võimuvahetust. Kui varasemalt olid Tallinna reforminoored plaaninud võtta kaheksa volikogu kohta, siis nüüd seatakse eesmärgiks kümme kohta. Olulise otsusena võeti eile Riigikogus veel vastu 2009. aasta riigieelarve ning teise lugemise läbis uus töölepinguseadus.

Reforminoorte arvates on suur võit, et Reformierakond suutis tuleva aasta riigieelarvet koostades ära hoida teiste koalitsioonipartnerite poolt soovitud maksutõuse. Lisaks jätkub vanemahüvitise maksmine, mis annab noortele peredele vajaliku kindlustunde laste saamiseks. Vastuvõetud riigieelarve kohaselt jätkub ka pensionite tõus järgmisel aastal plaanitud tempos.

Allmere sõnul soodustab uus töölepinguseadus Eesti majanduse paranemist, nimelt aitab see tekitada lihtsamalt uusi ettevõtteid ja töökohti. „Eesti ei saa enam viivitada uuele majanduskasvule aluse ladumisega, just praegu on see aeg, kus tuleks teha need olulised muudatused, mida varem ehk aeg poleks soosinud,“ lisas Allmere.


Lisainformatsioon:

Allan Allmere

Tallinna Noorte Reformiklubi esimees

52 272 96

allan@liberalism.ee

Inno kommentaar:
teada on, et reforminoored on nö lapsesuu, nagu ka teiste erakondade noorteorganisastioonid, mis saavad julgemalt välja öelda seda, mida tegelikult mõeldakse.
Mis siis Reform mõtleb. Kõigepealt sellest, et iga hinna eest Tallinnas võim saada. Ilmselt Pärnus ka. Lisaks Tartule ja Viljandile. Siis on kõik olulised kohad käes.
On ka selge, et selleks kasutatakse politseistruktuuride abi, mis siis valikuliselt poliitikuid letti tõmbavad. Seal, kus vaja.
Ja poliitika ise, ehk rahva huvide esindamine on üha teisejärgulisem. Sest miks sa peaks rahvast kuulama, kui sinu käes on kogu võim, lisaks massiteabevahendid. Sellist olukorda on Itaalias kirjeldanud Umberto Eco.
Meenutab kangesti vanu NKVD ja Gestapo võtteid. Või vaikivat ajastut Eestis. See pole ka ajaloos uus nähtus. Peale 1924. aasta riigipöördekatset muutus kaitsepolitsei Eestis poliitiliseks politseiks ja ühiskond muutus järk-järgult üha paranoilisemaks. Jõudu kogus komme panna poliitilised vastased vangi. Mille tulemusel uhuti pesuveega lõpuks vetsupotist alla ka laps: demokraatia. Tugev keskvõim, ilma opositsioonita pidi suutma riiki kõige paremini kaitsta. 1934. aastal kehtestas Päts riigis kaitseseisukorra, lõpetas parlamendi töö ja see kehtis kuni 1940. aastani, mil ühel hetkel polnud enam seda, mida kaitsta. Peale mullust nn aprillimäsu on olukord sarnane: vastuhakku pronkssõduri mahavõtmisele nähakse kui ohtu Eesti riiklusele ja liistule tõmmatakse nii vastuhakus osalejad kui selle vastuhaku suhtes leebelt tegutsenud erakond: Keskerakond. Ja nagu öeldakse, põhjuse leiab alati.
Ja nii tuleb Eestis varsti aeg, kus valitsuse tähtsaimateks poliitilisteks saavutusteks saavadki olema eelarve vastuvõtmine jms sammud, mis lähevad läbi libedalt ilma poliitiliste vastasteta (viimased on vangi pandud), parlamendis sisulist tegevust ei toimu ning rahvas aplodeerib häälekalt kaasa (sest skeptikud on pandud hullumajja).

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul on tõsiselt kahju, et Ingrid Keskerakonna meedianõunikuks ei läinud. Mitte et mul midagi reformi poolt oleks, aga lihtsalt.

PS kas kommentaaride salasõnad on kuidagi valitavad ja tähenduslikud? Mul nõuab pruunikaspunane kaldkiri teksti "hymena" sisestamist nimelt.

:P

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Siia tuleb lisada füüreri kõne:"Meine folke,eine rasse,deutshland(estland) über alles.)))"
No kui vaid oleks see sedasi,et see diktatuur teeniks eesti rahvust.
Eesti põhiseaduse järgi riigivõim peabki teenima ainult kodanikke.
Paraku rootsi pankade ja muude pankade numbrid näitavad,et kõik jõud ja võim jookseb riigist välja!
Kes küll seda teab mida tuleb ette võtta selle paha riigiga?
Ma ei oska enam sõimatagi.

Anonüümne ütles ...

Analoogia eelmise eesti aja lõpuga on ilmne: siis olid vapsid need pahad, kellele vihjates kõik tasa lülitati, nüüd kesk. Ja inimestele, kes allalastutega läbi käivad, pannakse lisaks meediataagale nüüd veel kriminaalsüüdistus ja kindlasti ka karistus...
Samas, vaadake, kui vähe kommenteeritakse poliitiliselt tundlikke teemasid, kas kardetakse? või on pohh?

Anonüümne ütles ...

näiteid sarnasest skeemist ei peagi kaugelt itaaliast või ajaloost otsima. see skeem sarnaneb identselt tänasele venemaale.