pühapäev, 14. detsember 2008

Liis Haaveli ämm Maimu-Milvi Loit kirjeldab, kuidas tuntud reformierakondlane ja Tallinna lastekaitsja talt vara ja lapselast välja pressisid



Tallinna elanik Maimu-Milvi Loit kirjeldab juhtumit mõne kuu tagusest ajast, kuidas tuntud Saaremaa reformierakondlane ja naistearst Varje Haavel ning Tallinna Nõmme linnaosa lastekaitsespetsialist Kati Valma käisid temalt vara välja pressimas, ähvardades, et vastasel korral ei saa Loidi poeg Vello Loit ega pojanaine Liis Haavel vanglast välja. Samuti käidi temalt välja pressimas tema väikest pojapoega, kelle vanemad olid usaldanud tema hoolde.

Varje Haavel on juba aastaid pidanud varjatud sõda oma tütre Liis Haaveliga, kasutades kõiki võimalusi ja vahendeid. Konflikt vanematega tuleneb asjaolust, et Liisi isa kuritarvitas tütart seksuaalselt ja Kuressaares ühiskondlikult tähtsad vanemad ei taha seda tunnistada. Samuti ei ole vanemad rahul Liisi elukaaslase Velloga, keda sõimatakse kriminaaliks. Liis Haaveli vastane kampaania on sajaprotsendiliselt initsieeritud tema mõjukate vanemate poolt.

Liis Haavel ja Vello Loit on kohtu all süüdistatuna vanuritelt vara ülekavaldamises. Samas on kõik tehingud notariaalselt kinnitatud. Vanainimesed on olnud nõus kinkima oma vara lähtuvalt nende soovist leida abi. Kohtu ja arstide abil on vanainimesed tunnistatud tagantjärele teovõimetuteks ning nende otsused ümber vaadatud. Kõige selle taga paistavad Liis Haaveli ema Varje Haaveli huvid.

Kommentaare ei ole: