kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Lugemissoovitus: Eesti Teataja


Väljavõte ajalehest Eesti Teataja.

Üksvahe üks PR-mees kurtis, et ta ei saa kuskilt lugeda positiivseid uudiseid. Aga palun, selle probleemi on lahendanud Reformierakond. Kord kuus, vahel ka mitu korda kuus ilmub värvitrükis 8-leheküljeline väljaanne Eesti Teataja (Tallinnas ilmub üllitis Tallinna Teataja nime all), mis siis erakonna kulul üle Eesti postkastidesse saadetakse (ka veebis on need väljaanded loetavad). Ja seal on ainult positiivsed uudised. Umbes nagu vanal heal Pätsu või Brežnevi ajal, stiilis et "meie maal on hea, muret tundma sa ei pea, särab viisnurk punane otse meie aknasse".

Ma ei kujuta ette, mitu miljonit krooni kulub selliste üllitiste, sellise propaganda tegemise peale. Kindlasti kordades rohkem kui neelab Keskerakonna välikampaania.

IRL ei jää maha, nemad levitavad kord kuus üle Eesti oma ajalehte "Eesti Eest" (see, mille natsionalistliku alatooniga sisu kohta avaldas Eesti juudikogukond täna protesti ja IRLi esimees Mart Laar pidi vabandama). "Eesti Eest" on päris raju väljaanne, tundub, et seda paneb kokku sama seltskond, mis veebiväljaannet BHR. Kuigi ma ei saa aru, miks seda "Eesti Eest" ja BHRi vene keeles ei üllitata. Oleks palju rohkem kasu, eestlased nagunii teavad, mis värk on Eesti asjaga.

Nii et alanud on äge propagandasõda. Trükikojad undavad, miljonid lendavad tsiuh-tsäuh, riigile raskel ajal. Reform ja IRL haaravad igast õlekõrrest, et mitte oma võimust ilma jääda, ja võtavad propagandasõja finantseerimiseks ilmselt kõvasti laenu, umbes nagu Hillary Clinton USA valimiskampaania ajal. Sest toetajad kukkusid neil ära, esimene sats pärast nn pronksiööd ja teine sats pärast seda, kui Ansip ära pööras. Häda on nii suur, et Reform on isegi maksuametniku erakonnale toetust maksma üles rivistanud. Aga sellest ei piisa. Nii et, sõbrad maksumaksjad, vaadake siis nüüd, kuhu teie papp voolab.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teile lugemiseks: Ida-Virumaa kinnimajast tulevad kuudid ja saunaahjud. AS Eesti vanglatööstus. www.evt.ee

Kas teil vana modell KASS tellitud? Beatrice on samuti kokkuleppe hinnaga saada. Võiksite fotogeenilistena samuti seal üles astuda. www.rent24.info/Pages/Content/ClassifiedGallery.aspx?ID=8414&ImageID=18091

Anonüümne ütles ...

Palju ei tea Kesknädala eelarve on? See vist kõige kulukam?

Inno ütles ...

Kesknädal tuleb raha eest, ainult tellijatele. Ja mõni nädal enne valimisi tavaliselt ka tasuta, nagu teistegi erakondade tasuta väljaanded seni. Aga sellist pulli, nagu praegu Reformi ja IRLi tasuta ajalehtedega, et hakkavad juba pool aastat enne valimisi tulema, sellist asja pole ma viimase 15 aasta jooksul veel näinud. Käib agar raha põletamine. Toetusi pole erakonnad eriti saanud, arvata võib, et viimases hädas lähevad käiku vanad säästud. Ehk siis Reformi võetud altkäemaksuraha raudtee tagasiostmise otsuse eest ning IRLi sponsorite Pruuli ja Vichmanni papp, mida aitas lasta Villu Reiljan.

Anonüümne ütles ...

Inno, palun ära unusta, et on olemas ka sellised väljaanded nagu Pealinn ja Tallinna linnaosade lehed, mida rahvale vägagi tasuta jagatakse (loe: postkasti topitakse). Tallinnas on teatavasti võimul Keskerakond ja need lehed kujutavad endast kõige puhtamat propagandat - arva ära, kelle oma? Loe kokku need kesikpoliitikute ja -ametnike näopildid, mis seal numbrist numbrisse ilmuvad (nö, just nimelt nö sisulistest materjalidest ei hakka ma siinkohal rääkimagi) ja siis vaata, kes kui palju raha mille peale põletab.
Ja äkki tuletad meelde sedagi, kui palju on Tallinna linnavalitsuses palgal nn meedia-, PR jms töötajaid (heh, alles täna kirjutati kusagil, kuidas nädal aega "tööl" olnud Ninja-referent kuuks ajaks Indiasse puhkusele suundus).

Inno ütles ...

Mis sa oled eila sündinud vä? Või käid ringi, nina nii püsti, et midagi ei näe ja vihmapiisad sajavad nina-aukudest sisse? Igal omavalitsusel on oma väljaanded. Lisaks on valitsusel suur pressibüroo, mis reeglina promob peaministri erakonda. Ja igal ministeeriumil pressibüroo, mis promob vastavat ministrit ja tema erakonda. Lisaks on erakondade juures pressibürood.

See on elu. Manipuleerimine ajakirjanike ja avalikkusega käib igal rindel. Viimase aja valitsuserakondade PRi suur võit on olnud see, et ainsa arvestatava opositsioonijõu juhti Edgar Savisaart on näidatud kõige suurema patukotina, kuigi mees pole valitsust juhtinud juba aastaid. See võimaldab tegelikel patukottidel oma hämaraid mänge edasi mänida, nii et keegi arugi ei saa.

Anonüümne ütles ...

Eesti Teataja on tegelikult kunagise Jõgeva ajalehe Voorema peatoimetaja projekt. Peep Lillemägi (minu arvates Reformierakonna üks hallidest kardinalidest) on rumal ja ülbe inimene. Teda ei sallitud Vooremaa toimetuse poolt mitte üks põrm. Karjerist ja politruk. Küll aga võiks tõstatada küsimuse, miks ilmub Eesti Majanduse Teataja ilma hoiatuseta, et tegu on selle sama Peep Lillemäe ajakirjaga. Eesti Teataja puhul oskad veel aru saada, kus on piir erakondliku jampsi ja tõelisuse vahel. Eesti Majanduse teataja on aga arvestatav majandusajakiri. Peep peaks andma aru.