neljapäev, 15. jaanuar 2009

PÄEVA POMM: ROMET PÕLDME KÄIS ENNE UPPUMIST KAHEL KORRAL KAPOS ÜLEKUULAMISEL


Väljavõte Päevalehe veebist.

Nagu teatavad kirjasaatjad, kes laiali üle maa, käis Tallinna linnaametnik Romet Põldme enne salapärast uppumist kahel korral ülekuulamisel Kaitsepolitseis. See juhtus nädal aega enne tema kadumist.

Info pärineb Kaitsepolitseile lähedal seisvatelt allikatelt. Põldme käis ülekuulamisel tunnistajana. Talle soovitati töö juures öelda, et käis arsti juures.

Siiani on jäänud saladuseks, miks läks Põldme oma arvataval surmaööl vastu 19. detsembrit pärast töökoha aastalõpu pidu, kui ülemus oli ta autoga Mustamäelt kodumaja ette toonud, veel Angeli kohvikusse ja miks ta pärast seda ära uppus. Teada on, et ta ei elanudki koos tüdrukuga, nagu arvati, vaid hoopis noormehega, kes käis teda päeval pärast kadumist veel Angelis otsimas. Ka 3. jaanuaril toimunud matustel ei olnud teda leinamas mitte tüdruk, vaid noormees, tema parim sõber. Ilmselt rääkis ta oma tuttavatele ja töökaaslastele tüdruksõbra juttu selleks, et tahtis varjata oma homomeelsust. Rometile avaldas kaastunnet ka kapist välja tulnud reformierakondlasest homo Ago Press, kes kirjutas kommentaarides, et Rometi surm on valus kaotus kogu Eesti homomaailmale.

Romet töötas Tallinna kesklinna linnaosa valitsuses planeeringutega tegelevas linnakeskkonna osakonnas spetsialistina poolteist aastat, ametisse asus kohe pärast ülikooli lõpetamist arhitektuuri erialal 2007. aasta suvel.

Rometi leidsid sukeldujad tema elukoha lähedalt, Kalasadama kai juurest 29. detsembril.

Võib arvata, et Kaitsepolitsei tahtis Põldmet nuhiks värvata, või talle mingeid ülesandeid peale suruda. Võimalik, et tunnistusi välja pressida, kasutades šantaažiks Põldme homomeelsust. Nii näiteks oli Kapo poolt värvatud nuhiks Kristiine linnaosa vanema asetäitja Aleksander Raide, kelle abil võeti möödunud aasta lõpus vahele abilinnapea Taavi Aasa nõunik Ivo Parbus.

Kaitsepolitsei struktuur on viimaste aastatega paisunud üle 200 töötajaga organisatsiooniks, mille palgal on näiteks professionaalseid propagandatöötajaid, kes loevad päevast päeva veebis ilmuvaid kommentaare ja kirjutavad neid ka vajadusel ise. Kapo on muutunud poliitiliseks politseiks, mis avaldab survet poliitilisele opositsioonile ja ajakirjandusele, tilgutades vajalikul hetkel informatsiooni, ajakirjandus neelab enamasti söödad alla. Võimuparteide poliitikuid kapo reeglina ei puutu.

On tähelepanuväärne, et Romet Põldme surma asjaolusid ei ole siiamaani avalikustatud, näiteks lahkamise tulemusi.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui Romet Põldmäe tapeti, siis on kaassüüdlased ka need persoonid, kes aitasid eelnevalt kaasa tekkinud situatsioonile. Tegu on mõrva kaasosalistega kui mitte otseste planeerijatega. Kas siis tahtmatult või tahtlikult, see on omaette küsimus. See lõhnab minimaalselt 9a järele! Sellepärast ilmselt ka totaalne mahavaikimine peale suurt kära ja laiba leidmist. KAPOL on absoluutne võim otseseks manipulatsiooniks kellega iganes. Nõrgemad murduvad, mõned sooritavad enesetapu või nad lihtsalt lüüakse kasti kui juba tunnistusi andnud isikud. Ma ei usu enam ufojutte estonskis kaduma lainud inimeste kohta. Mis toimub härrad või õigemini seltsimehed? Lugupidamisega Teie "Pärisorjuse tunnetaja"

Anonüümne ütles ...

Tegelikult võib öelda, et kapo ülekuulamine ei tähenda ilmselt mitte midagi erilist. Ilmselt oli tegu lihtsalt tööasjadega. Eriti väikelinnades kuulavad kohalikud kapokad iga väiksemagi asja puhul ametnikke üle, sest neil pole arvatavasti muud teha. Reformierakondlastega nad ju tegelema ei pea.
Te uurige hoopis välja, et kui palju on kapo palgal töötajaid, et nad absoluutselt igale poole jõuavad.

Anonüümne ütles ...

Nelli Teataja spekuleeringud võivad ühel hetkel tõeks osutuda:

http://nelli.ee/news.php?nsID=1fc214004c9481e4c8073e85323bfd4b&lang=est

Anonüümne ütles ...

Olen siiralt imestanud,kuidas see ilge mees - Al. Raide oma jamadest ikka puhtalt välja vingerdab, aga kui ta nuhk on, siis muidugi!

Anonüümne ütles ...

Kas te pole siis lugenud, et sel päeval oli Angel üldse kinni.... järelikult ei saanud ta ka seal olla. Või kuidas?

Inno ütles ...

Angel kui kohvik ja homo-urgas on iga päev lahti, ainult see varietee-pool ja suurem klubitamine on lahti vaid nädalalõppudel.

Anonüümne ütles ...

Teisipäeviti on Angeli kohvik avatud kella 2-ni. Vaevalt ta sinna hakkas minema, kui kell pool 2 kodu juures maha pandi.

Inno ütles ...

Põldme jäi kadunuks neljapäeva öösel vastu reedet.

Anonüümne ütles ...

tsitaat-
mille palgal on näiteks professionaalseid propagandatöötajaid, kes loevad päevast päeva veebis ilmuvaid kommentaare ja kirjutavad neid ka vajadusel ise.

ei usu seda juttu eriti,kuna olen ise grafomaan kes igal pool kommib,mind süüdistatakse pidevalt selles et olen kapost.seda on teind madisson ja teised ennast rahvuslasteks pidavad isikud,kes vist paranoia all kannatavad!kui neilt detailselt küsida et,mis ikkagi oli siis tulevadki sellised süüdistused.muide komme kustutavad portaalides panod-panin seda tähele siis kui mõne isiku kollane uudis kohta tõtt kirjutasin,kustutati kohe ära.pärast selgus et selle isiku elukaaslane oli portaalis tööl.

Anonüümne ütles ...

Kuskohast see 200 ametniku arv tuleb? Sõjaväeskandaaliga seotud eelarvete arutamisel oli lehes graafik, et kapos on 1000 ametnikku kes punnis silmadega tänavatel ringi vahivad ja teabeametis 300 ametnikku kes eestlaste ja naabrite netiliiklust punnis silmadedega nuhivad.