reede, 6. märts 2009

Tõnis Palts loob uut erakonda?


Väljavõte Päevalehe veebist.

Spekuleerisin ennist, mis või kes võib olla Rainer Nõlvaku veetava "Minu Eesti" projekti taga (see, mis tahab hakata korraldama üle-Eestilisi mõttetalguid ja valitsema rahvahääletuste kaudu), et kas IRL, rohelised või sotsid. Aga nüüd tuleb välja, et see mees on hoopis Tõnis Palts. Ta on kuskil varem öelnud ka, et võib kasvõi iga aasta uue erakonna asutada. Nüüd siis ilmselt ongi aeg käes ja IRLis kõrvale puksitud mees uut algust tegemas. Sest projektis kaasa lööv Jaano-Martin Ots on Paltsu isiklik sekretär, kes kirjutas näiteks sissekandeid Paltsu blogisse ja arvamusi meediale (Palts ise kirjutada ei oska). Ilmselt kavandatakse aplombikat gastrolli 2009. aasta parlamendivalimistel.

Nii et jääb vaid oodata, mil Palts suure sangarina taas kuskilt välja vupsab. Ja pole võimatu, et seal taga on Olari "ihkan valgustatud monarhi" Taal. Sest rahakest tundub neil meestel olevat, üks pani 200 miljonit tuuri Hoiupangast, teine samapalju maksumaksja selja tagant.

Irja täiendus: mul on Tõnis Paltsu kohta vaid üht öelda. Et ta on ROTT. Ja mingite tobedate mõttemõlgutuste rahastamine ei tee teda vähem rotimaks.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

www.virgokruve.com/211/uus-eesti-–-uus-reformierakond/

Anonüümne ütles ...

Mõttetalgud on muidugi teretulnud asi aga paluks siis ka mõtted viia kokku tegudega.
Ja teie kes püüate nende mõttetalgutega teha endale vaid valimisreklaami siis susi teid söögu...olgu te neetud ja kärvake te raisad maanteekraavis...
Tuleb teha nii nagu Jaapanis või Hiinas või IIRIMAAL!!!
Tootmispõhine teadus on viinud Jaapani ja Hiina maailma edetabilisse majanduse alal...
Iiirimaa liigub samas suunas.
Tõsi nemad nimetavad seda teadmiste põhiseks majanduseks aga
Business & Finance artikli põhjal mina loen välja,et tegemist on tootmispõhise teadusega.
No,põhiline on,et tootmine ja teadus käiksid käsikäes...Jaapanis,Hiinas ja Iirimaal see on nõnda.
Business & Finance artikkel selle kohta:
THE APPLIANCE OF SCIENCE
Sarah Gilmartin examines initiatives to marry academia with industry,creating a knowledge economy.

As telecom giant Ericsson announced last week that it was to lay off 300 workers in its Irish
R%D plant,the Government came under attack for failing to protect highly skilled jobs.Its rhetoric about the importance of a world-class knowledge economy was critised as lacking substance when it comes to creating jobs,allocating funds or outlining coherent strategies.
Opposition parties also say its complacement when it comes to the quality of the country´s education
system and that continous investment and upskilling needs to be more of a priority.
The culture of innovation in Ireland also has its critics who feel that progress is not being achieved quickly enough,
highlighting that
third-level research isn´t focused properly on industry needs because of a lack of interaction between academia and industry.
To tackle this problem,the
State-funded body Enterprise Ireland established the Applied Research Enhancement Programme(ARE) in 2004 to strenghten links between institutes of technologies(ITs)and industry.
The programme,which has 16 centres nationwide,each affiliated with particular IT,aims to build up applied research capabilities on campus and develop new technologies in collaboration with industry.
The three main strategies behind
the programme include funding industry-relevant research equipment,provision of incubation space for start-up companies and the establishment of
industry-focused research groups in the institutes.
Deirdre Brougham,programme manager of ARE,says that when the scheme was first established,the role of the scheme was first established,the role of the ITs in R&D was not being exploited.
"Enterprise Ireland wanted to increase and enhance the capability of ITs to engage in research.The programme had two main objectives:provide a centre of excelence in applied research in the ITs and then spread this into industry,which would deal with the centres,and benefit the region economically.
There was a need for applied research centres that would have specific brief to deal with industry.They give industry a strong contact point in all of the institutes and knowledge of the different technologies studied there."
The ARE is currently funding 166 centres in 11 ITs.There are 14 ITs in Ireland and plans are underway to provide for at least one centre in each of these.Since the programme began,Euro 21.8m has been allocated.Last year,41 projects were completed with industry while 60 researches are working full time on
industry-focused projects.Five new centres were funded in 2008 in Cork,Donegal,Dundalk,Dublin and Waterword.Funding for 2009 has increased from Euro 1.25m to Euro 2m per centre over four years.
The whole idea behind tis is to make the industry representation on the committee stronger so that you´re delivering an industry research agenda,which is critical,"says Brougham.Other plans for 2009 include a pioneer programme whereby small research groups develop their work with industry for two years,with the option of becoming a full-time centre after that period,if the work proves successful.Brougham says it is vital for industry to engage with third-level research
providers,especially in the current climate.Stressing the need for industry to become more innovative,she says Ireland needs to develop a very quick response from third-level institutes to provide for this:
"Funding is vital to this area.Research with commercial focus offers true benefits to the economy.The money that goes into research and to these initiatives has to be transferred back out to industry.This is not basic research;it very much has got industry in mind.Representatives come and identify their agenda and it´s a very close-knit partnership relationship.If industry comes in
and talks to one of the centres,it can act as a one stop shop and we can refer them onto our colleagues in other
centres whose technically might be more beneficial to them."

Oleks tore mil te kallikesed,Inno ja Irja teeksite uue kolumni kus kirjutaksite tehnika asjadest.Ideaalne oleks kui kirjutaksite elektrienergia tuuleveskitest.Nii kuis parasjagu asjad on.Iga kord välja tuua mis tehtud ja mis teoksil või millised on takistused.
Minu arvates on praegu nii Iirimaal kui Eestis sama jama,et suured haid tahavad varjata elektri tootmise alast infot.
Pubis üks Iirlane rääkis,et
Iirimaal aetakse sellist jama,et oma õuele ei saavat paigaldada elektritootmise tuuleveskit,kuna too pidavat tegema lärmi ja takistama teleka ja raadio laineid...
ja Iirimaale pidavat tuulikud paigaldama ainult lääne poolsesse ossa...see on jama sest juba Dublinisse lähiajal keset elumaju tuleb tuulepark ja selle ümber spordiväljak,lastele mängimisplatsid ja jalutamiseks park...nii,et inimesed hakkavad jalutama tuulikute all ja mängima või tegema sporti...
Vargad ahju!

Anonüümne ütles ...

oh miks antakse ka idiootidele kirjaoskus? Nad hakkavad ju kirjutama ja teised peavad seda lugema. Kohustuslik algharidus on kahjulik

Anonüümne ütles ...

Paluks argumenteerida väidet, et Tõnis Palts on ROTT! Mina teda ei tunne, aga seda enam tahaks teada! Kui mina näiteks ütles teiega kokku saades, et Inno on SIGA ja Irja MADU, siis te kindlasti küsiks, miks ja mis õigusega ma nii ütlen, onju?

Anonüümne ütles ...

Noh selle teema üle ei maksa väga pikalt diskuteerida ja leili minna. Janno Martin Otsaga seotud tegevused on samas kategoorias Peep Mühlsi omadega. Jäi oma Ots & Brothers lollaka kompaniiga meile võlgu aga nagu meie riigis kombeks, kaabakad-vargad ja sulid toimetavad ikka riikliku kaitse all edasi ja lasteaiakasvatajad maksavad kogu selle jama kinni.

Irja ütles ...

Ma olen täitsa vabalt nõus olema madu, ma olen isegi maoaastal sündinud. Madu mis madu.