laupäev, 7. märts 2009

Veel üks näide Kapo omavolist: Mall Kaevatsi juhtum


Väljavõte juura.ee veebist.

Mall Kaevats mõisteti pärast Kapo arappi õigeks, aga kaotas oma töökoha kultuuriministri nõunikuna.

Üks kohvikuline kirjutab nii:

Edasised sündmused olid järgmised: pärast kaks nädalat kestnud uurimist (ja vahetult enne europarlamendi valimisi) esitati Mall Kaevatsile ametlikult süüdistus KarS § 289 järgi. Ilma et oleks võimaldatud tutvuda toimikuga, tehti talle ettepanek alustada lihtmenetluse läbirääkimist, kusjuures karistuseks lubati väike trahv. Kahtlesin tema otsuse õiguses, kuid ma ei olnud tuttav toimikuga ja eeluurimisel kogutud materjalidega. Mall Kaevatsi soov oli aga igal juhul ja võimalikult kiiresti pääseda košmaarist, Kafka maailmast, kuhu ta oli vägivaldselt kistud. Edasi saadeti toimik prokuratuuri lihtmenetluse läbirääkimiste jätkamiseks. Mall Kaevats oleks pidanud end tingimusteta ja vabatahtlikult süüdi tunnistama kriminaalkuriteos. Seejärel oleksime koos prokuröriga kokku leppinud konkreetses karistuses ning kohus oleks kokkuleppimise korral selle kinnitanud. Prokuratuuris õnnestus meil aga toimik läbi lugeda ja selle põhjal sai teha ainult ühe järelduse – Mall Kaevats ei ole toime pannud mingit kuritegu. Keeldusime jätkamast lihtmenetluse läbirääkimisi ja ma esitasin taotluse menetluse lõpetamiseks. Kuid esialgu oli see õli tulle valamine – kriminaalasi saadeti tagasi kaposse ja seal tunnistati Mall Kaevats lisaks ametiseisundi kuritarvitamisele süüdi ka ametialases lohakuses (KarS § 299 lg 1). Teda süüdistati näiteks selles, et ta oli pidanud väiksemates küsimustes komisjoni koosolekuid elektronposti teel.

Asjast kirjutab päris põhjalikult Postimehes Kaevatsit esindanud advokaat Sulev Raudsepp, keda sundis sulge haarama asjaolu, et tegu on harukordse juhtumiga tema praksises.

Mall Kaevatsiga on Ekspressis ilmunud intervjuu:


Inno kommentaar:
mnjaa, tundub, et Irjal on õigus, kui ta ütleb, et senikaua kuni sind ennast pole kinni nabitud, on justkui kõik ok. Kapo-ga seoses on olnud viimasel ajal ridamisi "põnevaid" juhtumeid, aga kuivõrd need kõik on olnud nö üksikjuhtumid, siis laiemat diskussiooni pole sündinud.

Tundub, et Kapo tegutseb kui riik riigis, täiesti kontrollimatult oma suva järgi. Ja seda olukorras, kus Eesti on ELi ja NATO liige. Häbi peaks olema! Kes seda organisatsiooni küll juhivad. Etteotsa pandi endine rea-võmm Raivo Aeg, lihtne ja rumal mees, ma ei usu, et temasugune seal palju otsustab.

Kaevatsi juhtum on huvitav ka selle poolest, et ta oli pärast Kapo-poolset survet nõus võtma omaks kuriteo, mida ta polnud sooritanud. Kõike vaid selleks, et asi kiiresti ära lõpetada. Seoses Simmi juhtumiga, kas pole huvitav? Kui ka Simm võttis kõik omaks, et vaid asi kiiresti ära lõpetada, et oma lähedasi säästa, näiteks.

Ja et Kaevatsi juhtumi taga võib olla hoopis tema poja Iraagi sõja vastane tegevus. Kapo väänas siis emal käsi, et poega mõjutada.

2 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Politseisse võetakse tööle näo järgi sest neil on vaja,et politsei oleks atraktiivne ja näiks ausana välja.
Tegelikult need ausate nägudega väljavaitud väliselt ilusad inimesed ei ole ausad sest nad varjavad metsikult palju kuritegusid milledes nad on osalised kaudselt.
KAPO selle asemel,et tegeleda valimiskampaaniaga oleks võinud juba ammu vangi panna narkoparunid,parvlaeva estonia uputajad,autovargad jne.
Narkoparuneid saab kätte lihtsasti:tuleb arreteerida narkodiilerid,mida rohkem seda uhkem,no näiteks sada narkodiilerit arreteerida ühel päeval ja neile kohe öelda,et nendest sõltub kui kaua nad peavad istuma vangis...no küll nad siis annavad välja narkokullerid ja narkoparunid...kuid siis näete,et riigivõimud on segatud narkoärisse...
Küllap KAPO ise ajab narkoäri sest KAPO-s töötavad paljud poksijad jms. maadlejad kes on tavaliselt potentsiaalsed kurjategijad...
Ükskord üks politseinik arreteeris narkodiileri kel oli kotis 1,5 kilogrammi narkotsi...juba nädala pärast see narkodiiler müüs edasi narkootikme samas paigas ja irvitas näkku sellele politseinikule...
Riigivõimud ise ajavad narkoäri...
Vargad ahju!

Anonüümne ütles ...

kas mihkel ja marten kaevats polnud mitte rattapeded prussakovist nn.juniorbomzid?