kolmapäev, 1. aprill 2009

Kesknädalas taas kõva lugu, kuidas Reform endale Tallinna Sadama ja Eesti Ehituse kaudu füüri laseb


Väljavõte Kesknädala veebist.

Täna Kesknädalas taas ajakirjanduslikult väga kõva lugu (põnev oleks juba teada, kes on Kesknädalas see usin kirjutaja, sest sellisel tasemel suudab Eestis asju uurida vaid käputäis inimesi) sellest, kuidas Reform paneb maksumaksja tagant raha kõrvale (ehk varastab) riigifirma Tallinna Sadam (mille nõukogu juhib Neinar Seli) ja eraettevõtte Eesti Ehitus kaudu. Ja siis Eesti Ehitus finantseerib Reformi kampaaniaid. Või, ütleme, et see oli nii, sest tundub, et nüüd on Eesti Ehitusel (uue nimega Nordecon), sel Toomas Lumani firmal endal kah näpud põhjas, et peab väikeaktsionäri tagant varastama hakkama. Aga häda on ilmselt suur, sest valimised on lähenemas ja Reformi populaarsus üha kukub. Selle turgutamiseks on vaja raha leida. Ma kujutan ette, et see 20 milli, mis Luman nihverdas ära teiste tagant, läheb otse valimiskampaania kerisele. Nii et, palju õnne, Nordeconi väikeaktsionärid!

Siis soovitan lugeda veel üht huvitavat kirja, mille autor, Tallinna linnavalitsuse töötaja Marje Kutser kirjeldab, kuidas Kapo töötaja käis teda paar aastat tagasi "töötlemas". Mäletatavasti olevat käidud "töötlemas" ka üht teist linnavalitsuse ametnikku, Romet Põldmet, kes leiti hiljem salapärastel asjaoludel Tallinnas uppununa. Kapo meetodid poliitika kujundamisel Eestis on võtnud juba väga hirmuäratavad jooned. Pihlist on saanud Eesti oma Hoover. Mäletatavasti oli ka Hoover USAs pikalt luurejuhi ametis ja muutus seal omamoodi koletiseks (FBI hakkas taga kiusama kõiki nn teisitimõtlejaid, või vähemusi, alates kommunistidest ja mustanahalistest ning lõpetades neofašistide ja Ku Klux Klan'iga). Ent, pangem tähele, Hoover ei läinud ise kunagi poliitikasse, erinevalt Pihlist, kes kõiki x-faile saab kasutada otseselt enda huvides. See on väga ohtlik.

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Asi kisub põnevaks. Oravad ju kistud pesuväele, pea see alasti oleminegi käes ja kes neid hirmutisi enam valivad!

Anonüümne ütles ...

Artikli esimest poolt (pada sõimab katelt) ei viitsi isegi kommenteerida, aga mis teise poolde, nn. "töötlemisse" (kas keegi luges kirjeldatud vestlusest välja mingeid ähvardusi, ettepanekut koostööks vms?) puutub, siis on igati loogiline, et KAPO tunneb kõrgendatud huvi pealinna ametnike vastu, kes kuuluvad parteisse, millel on ametlik koostööleping agressiivse naaberriigi võimuparteiga ja mitteametlikke sidemeid võib ainult aimata ning mille juhtivpoliitikud võõrustavad öö varjus sama riigi parlamendisaadikuid, kes on eelnevalt nõudnud Eesti valitsuse tagasiastumist. Ning võrdväärse küünilise ülbusega teatavad need poliitikud hiljem, et sellisel eksootilisel tunnil toimunud kohtumisel arutleti koerte kasvatamise valupunkte...

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Inno ütles ...

Tervel Eestil on lepped ka agressiivse USAga, mis siis nüüd teha?
Ka agessiivse Hiinaga on kokkulepped.
Ja Venega on Eestil leppeid.
Ja kas valitsuse tagasiastumine on mingi eriskummaline nõudmine? Mu meelest on ajalehed Eestis nõudnud korduvalt valitsuse tagasiastumist. Mis siis nüüd teha? Kas Kapo peaks hakkama kõigile turja?
Kapo tegevus muutub üha paranoilisemaks. Ja seda paranoilisemaks, mida enam kasvavad herr Pihli ambitsioonid. Vaadake ette, kes te seal Toompuiesteel Pihli perset lakute, te võite olla ise esimesed, kes ära koristatakse, kui see mees võimu enda kätte saab.

Anonüümne ütles ...

Aga Inno, kuidas sa üldiselt suhtud ajakirjaniku nimeta ehk anonüümselt avaldatud lugudesse, kus vastaspool sõna ei saa?

Inno ütles ...

Kui on ühiskondlikult oluline teema, siis on selline asi õigustatud. Antud juhul see just nii ongi.

Eesti riigis on kahjuks asjad läinud niikaugele, et kui julged avalikult oma nime all Reformierakonna kohta midagi kriitilist kirjutada või öelda, siis riskid oma vara ja tervisega, oma eluga ühesõnaga. Näiteid on päris mitmeid, ja mul endal vastav kogemus ka olemas. 80s are coming back, nagu ütleb laulusalm. Eesti kohta kehtib see praegu 100%.

Anonüümne ütles ...

Inno, sa ei mõistnud.
See oli Kesknädala poolt 1. aprill...

Anonüümne ütles ...

Siin aga avaldub jällegi IT topeltmoraal. Muidu nead anonüümseid kommenteerijaid maapõhja ja nimetad neid argpüksideks, nüüd aga õigustad anonüümsust. See on suht loomulik, et siinses konnatiigis võib suur jama tekkida, kui kellelegi liialt varvastele astutakse, kuid eks see käib igasuguste tegelaste kohta, mitte ainult oravate. Seega kumb, siis jääb - kas siiski anonüümsete tegelaste taunimine teie poolt või siis anonüümsuse põhjendamine isikliku turvalisusega? Või kolmanda variandina pooldate erapoolikut varianti - keski anonüümne sõimamine paha, reformi anonüümne sõimamine hea?

Aino.K ütles ...

Mul on siiralt hea meel Inno ja Irja, et olete asunud enamuse rahva poole. On ju avalik saladus, et enamus valijatest toetab Keskerakonda, kes on meie riigi südametunnistus. Kuidas siis nii, et võimul on Reformierakond ja IRL, vastus saab siin olla vaid ühene - valimispettus. Teisiti ei saaks nad valitseda, sest keegi peale rikkurite ei soovi neid, aga rikkureid on Eestis vaid mõni protsent. Reformierakond ja IRL tuleb tunnistada kuritegelikeks organisatsioonideks ja keelustada, samuti tuleb nende liidrid anda kohtu alla. Vat see on tegelik rahva tahe.

Anonüümne ütles ...

Njah, Inno demagoogia on nagu Savisaare õpikust:

- Tervel Eestil on lepped ka agressiivse USAga, mis siis nüüd teha?

Ja mitu korda on USA Eesti territooriumit okupeerinud, siinseid kodanikke tapnud ja küüditanud?

-- Ja Venega on Eestil leppeid.

Just, Eestil. Eesti Vabariigil, mis on normaalne. Aga miks peab Keskerakonnal olema leping Venemaa võimuparteiga?

-- Ja kas valitsuse tagasiastumine on mingi eriskummaline nõudmine?

No on ikka küll, kui seda teeb teine riik. Tegu on sekkumisega teise riigi siseasjadesse.

-- Mu meelest on ajalehed Eestis nõudnud korduvalt valitsuse tagasiastumist. Mis siis nüüd teha? Kas Kapo peaks hakkama kõigile turja?

Tüüpiline keskerakondlik katse võrrelda riista ja pöialt.

Anonüümne ütles ...

No too mõni näide, millise ajakirjanikuga on kehvasti läinud? Mitte nii, et varsti läheb ja kindlasti on. See pole jutt ega midagi.
Ja see, et Vene parlament läheb teise riigi valitsust tagasi nõudma ei ole küll normaalne tsiviliseeritud ühiskonnas.

Anonüümne ütles ...

No mina küll aru ei saa, kuidas teie, kes te kindlalt teate, et EPL-i kirjutab Kärt Anvelti asemel lugusid keegi Kapo, ei tea sams, kes on see Anonuumne Isik, kes Kesknädalesse lugusid vormistab. Huvitav tõesti, kas Isikul on midagi häbeneda või... oma nime näiteks... või seda, mida ta kirjutab. Siin on, mida uurida - äkki võtate maa ühtlase kihina katnud kirjasaatjad appi näiteks, on ju teised triksis-traksis ja usinad kui nugised, nagu te ikka kinnitate, nüüd ei saa nisukese väikse asjaga aidata.

Anonüümne ütles ...

Minu arust pole selle anonüümsusega miskit probleemi antud juhul. Kui keegi riputaks oma nime Reformi vastaste juttude külge,tabaks teda totaalne sõim kohe. Ja oht edasi elada, töökohad ohus, võibolla ka muud ebameeldivused. Neist asjadest avalikult ei räägita, sosistatakse küll. Need Inno pole 80s coming back, vaid 40s. Kuna juba palju nädalaid ei vaidle keegi Kesknädalale vastu (Urmas Reinsalu hiigelkorteri kohta õhtuleht pressis natuke piiks-piiks välja), siis vaikus on lootus, et keegi ei märka. Ja EMORi küsitlus näitas 30 % toetust Reformile. Järelikult eestlastele meeldibki, kui neid kooritakse.

Anonüümne ütles ...

Tänases PM-s vägagi reformierakondlase sahkerdusi paljastav jutt - ja missa kostad, ajakirjanik julgenud isegi oma nime kirja panna. Umbes sama keiss oli eile õhtul Pealtnägijas. Vist on struktuurides kallutatud jõud, kes tahavad Reformierakonnale ära panna "nende enda lehes", oh selle häbi ots! Las kirjasaatjad-shaakalid uurivad, kas Kagge ja Kopli juba kinga saand ehk 601. ja 602. töötu ajakirjanik olemas!

Inno ütles ...

Millest see oli, ei pandki nagu tähele?

Anonüümne ütles ...

Nonii, vennaksed, õnneks hakkab teie töö linterite, revade jms tegelaste promomisel ehk ka vilja kandma, paraku mitte teile ja teie leivaisadele soodsas suunas. Pekka Ereltil on tänases EE-s jummala õigus, kui ta leiab, et Pihl peaks karmimat kätt rakendama FSB agentide Bäckmanni-suguste suhtes, sissesõidukeeluni välja. Ja mida rohkem teie neid ajaloo ümberkirjutajaid oma "kohvikus" mõllata lasete, seda kiiremini see päev ehk saabub. Uraaaa, tavaristsi!