teisipäev, 7. aprill 2009

Wow! Postimees viskab Äripäevale kinda


Väljavõte Postimehe, vabandust, E24 veebist.

Wow, nagu ütleb Priit Pullerits. Wow!!! Seda ma mõtlesin, et miks Postimees ostis üles, või õigem oleks öelda, et korjas turult kokku trobikonna majandusajakirjanikke, endisi Äripäeva omi. Ja nüüd on põhjus teada: uus majandusuudiste portaal E24. Mis tõotab tulla igati krapsakas, vähemalt kujunduse järgi. Ja mis tähtis, GIRL POWER!!! E24 tegijad on teada-tuntud Äripäeva endised ajakirjanikud Kaja Koovit ja Sirje Niitra, eks neile tuleb veel lisa. Kaja oli Äripäevas börsiuudiste peal, siis tegi ingliskeelset Balticbusinessnews'i. Sirje kirjutas uurivaid lugusid. Ma kujutan ette, et Äripäeva poiste püksid juba sõeluvad püüli. Seda nad siis avavad neid blogisid ja üritavad tähelepanu võita. Aga rong võib olla juba läinud. Äripäev on vana ja aeglane ja praegusel kursil vajub vaikselt põhja. E24 tundub, vähemalt kujunduse järgi olevat selline noortepärane ja trendikas, just selline, millist vaja.

Ja mis veel oluline. Äri üks põhireegleid ütleb, et turgu on hea võtta just kehval ajal. Ajakirjanikke on Eestis niigi vähe, eriti häid, ja Postimees on osanud need rosinad saia seest välja noppida. Au Postimehele, kuigi seal eesotsas on vana türnühvel Kadastik, Ansipi sõpsu. Aga majanduslikud otsused on Postimehel tugevad. Äripäeval on samuti vana rasva, mille pinnalt nüüd kasvada, aga millegipärast seda ei tehta. Ilmselt võitleb Igor oma boonuste pärast, et Rootsi omanikega kokku lepitud eelarve ikka täis saada. Aga nii jätkates peab ta lõpuks oma võitlust üksinda pidama. Või, ok, Meelis Mandel ja Aivar Hundimägi ehk on ka puntis veel.

Ja kiidusõnad ka Aivar Reinapile, kes on Postimehe veebi korralikult käima pannud! Ma ei tea, kas teda firmas sees kiidetakse, aga ta on tublit tööd teinud. Hoia eest, Delfi!

Ja mis tähtis, konkurents on alati hea. Nüüd on tekkinud Äripäevale päris tõsine konkurents, esimest korda viimase, ütleme, 20 aasta jooksul.

2 kommentaari:

Mait ütles ...

no pea nüüd hoogu. ilus näeb välja küll, aga miks ÄPl peaksid püksid midagi sõeluma, sest mis turgu nad ära võtma hakkavad? sisult ju PM, ainult uue kujundusega (miinus elu jms 24 värgid).

Inno ütles ...

No oota sa Mait!