reede, 15. mai 2009

Noorreformar materdab Õhtulehes erakonnakaaslase vaenlast


Noorreformar ja Õhtulehe ajakirjanik Eiris Teeveere, kujutis Orkutist.

Reformierakonna noortekogu liige, Õhtulehe nooruke ajakirjanik Eiris Teeveere on võtnud ühe esimese asjana oma töös ette oma erakonnakaaslase Indrek Sauli onupoja Juhan Sauli tümitamise. Tegemist on kahe mehe omavahelise tsiviilvaidlusega, mida siis Teeveere üritab omalt poolt erakonnakaaslase kasuks lahendada. Lugege ise Õhtulehest seda lugu:



Kus siis Juhan Saulile pole üldse sõna antud ja lugu on tema kahjuks pahupidi pööratud.

Teeveere on ilmselt kogu info saanudki oma erakonnakaaslase Indrek Sauli käest, ka põhiloos Õhtulehes pole Juhan Saulile sõna antud, vaid teda halastamatult materdatud. Mängu on toodud Juhani eksnaine ja laps.

Samas pole selline käitumine üllatav. Meedia, nagu näiteks Eesti Ekspress on viimasel ajal kaotanud igasugused ajakirjanduseetilised piirid ja pritsitakse valimatult tatti nagu viimased voorimehed või anonüümsed kommentaatorid. Õhtuleht hoiab palgal Reformi käepikendust. Huvitavad ajad.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga kuidas ikkagi on selle rahaga, mida Juhan Saul väidetavalt on teile maksnud selle eest, et te Indrek Sauli kujutate kui julma väljapressijat ja JSG eksämma kui voodoo-nõida jne? Tahaks teilt konkreetset vastust, sest täitsa juhuslikult olen oma kõrvaga kuulnud JSG konkreetselt väitmas, et ta maksab teile. OK, tegi nalja, nagu teie teete oma jutu järgi ilukirjandust, aga nii nagu teie ilukirjanduslikest väidetest (see on homo ja too liputaja) jääb inimesele märk külge (milleks siis muidu üldse midagi väita, see ju te eesmärk on?!), nii jääb ka teile märk külge kui kellegi peedistajatest teatud rahasumma eest.

Anonüümne ütles ...

Aga Inno, hiljuti ütlesid sa ühes kommentaaris, et see kui Kesknädal avaldab anonüümseid lugusid, kus vastaspool sõna ei saa on igati ok ajakirjandus.

Inno ütles ...

11:33 anole:

Võtke seda kuidas tahate. Isegi kui me temalt raha vastu võtaks, ei kommenteeriks me selliseid asju.

11:37 anole:
loomulikult, kõik oleneb teemast. Kui see puudutab olulisi korruptsioonijuhtumeid, maksumaksja raha kuritarvitust suures ulatuses, mis omab suurt ühiskondlikku tähtsust, siis otse loomulikult ei saa ajaleht jääda ootama nö teise osapoole arvamust, mis võib tulla alles aastate pärast. Aga antud juhtumi puhul Õhtulehes pole tegemist ühiskondlikult oluliste persoonidega kuskil avalikus ametis. Üks on koolitaja, teine filmiprodutsent.
Võib lähtuda ka põhjendatuse printsiibist. Pole mingit põhjendust, miks selle loo puhul pole küsitud Juhan Sauli seisukohta. Ja miks ei oleks võinud selle looga oodata, kuni on saadud see seisukoht. Tausta teades, võin öelda niiplaju, et tegemist on kahe mehe tsiviilvaidlusega, kus üks osapool üritab ajakirjanduse abil kohtu vms seisukohta endale kasulikus suunas pöörata. Ja Õhtuleht on millegipärast valinud selles vaidluses ühe poole, ka sellele pole põhjendust.

Irja ütles ...

Selle eest, et kujutada Indrek Sauli julma väljapressijana, ei olnud tarvis maksta, kuna see tuleb välja tema ka siin blogis avaldatud meilidest Juhan Saulile, kus ta kasutab väljapressimise vahendina Juhani väikest tütart. Ja ütleb sõnaselgelt, et kui sa rahasid ei maksa, siis teen nii, et sa enam oma lst ei näe. Kui see ei ole julm väljapressimine, siis mis on?

Indrek Saul ütles ...

Irja, loe mu kiri uuesti üle - seal ei ole kuskil isegi mõtet "kui sa rahasid ei maksa, siis teen nii, et sa enam oma last ei näe."

Minu kirjas on näiteks sellised mõtted:

"Laps vajab nii ema kui isa."

"Ma pingutan 100%, et Marie Sofie'le isa tagasi anda"

"teen ma seda ainult sellepärast, et ma tean ise, mida tähendab, kui isa ja laps ei saa normaalselt suhelda"

Seda, et JSG teile maksab, teab terve Tallinn. Mul on mitu tunnistajat, kellele JSG on seda kinnitanud. Kui ta valetab, siis pärige temalt, miks.

Ja endise prokurörina sa peaksid teadma, mis on väljapressimine, mälu värskendamiseks väljavõte seadusest

KarS § 214. Väljapressimine

(1) Varalise kasu üleandmise nõudmise eest, kui on ähvardatud piirata isiku vabadust, avaldada häbistavaid andmeid või hävitada või rikkuda vara, samuti kui on kasutatud vägivalda ...

Kohtuotsuse alusel väljamõistetud summa nõudmine saab väljapressimine olla väga seadusekauge inimese jaoks. Ja palun süüdistage selles "väljapressimises" siis Eesti Vabariiki, millise kohus mõistis võla JSG-lt välja ning kes kohtutäituri isikus nõuab võla tasumist, arestis JSG kontod, kirjutas üles tema vara ning tõi ta kohtu ette võlglase vannet andma.

Anonüümne ütles ...

kui tegemist on kahe mehe tsiviilvaidlusega. siis miks teie ühele osapoolele kangesti sõna andsite. kui asi kohtus ja vaidlevad, las vaidlevad. miks te samasugused olete nagu see teiepoolt vihatud erakonnakaaslane. irw.

no selge, kui võtaks raha vastu, siis ei kommiks. selge. te võtategi raha vastu. sest kui ei võtaks. siis te ju ütleks, et ei ole saanud. irw. jälle loogikaga panges.

Irja ütles ...

Ok, Indrek, aga sa saad ju aru, kui inetu on kasutada teiselt raha kätte saamise vahendina pisikest last. Sa pead sellest aru saama, sest sul on endal lapsed. Sa andsid Juhanile mõista, et oled valmis talle lapsega kokkusaamisi müüma.

Ütlen ausalt, kirjutasin sellest seepärast, et mind kohutas sinu kirjade küüniline toon. Manipuleerimine väikese lapsega, kel on õigus oma isaga kohtuda. Kelle isa ei pea temaga kokkusaamise õigust ostma.

Ma ei tea, kas sa oled ka tegelikult nii paha inimene nagu sinu kirjadest välja paistab, võimalik, et mitte, aga kirjades avaneb küüniline ja lapsega manipuleeriv inimene.

Oled muidugi teretulnud esitama vastulauset.

Irja ütles ...

Andsime sõna ka Indrekule. Ja anname ka nüüd.

Anonüümne ütles ...

Eiris Teeveere jälle pildil. Teemaks http://www.ohtuleht.ee/496531 Pihtas, põhjas.