esmaspäev, 1. juuni 2009

Põnev kommentaar Lihula samba mahavõtmise kohta: asja taga olid Kallas ja Ojuland

Selline huvitav kommentaar/tagasiside Lihula samba mahavõtmise kohta, millest selgub, et asja taga olid toonane välisminister Kristiina Ojuland ja eurovolinik Siim Kallas. Need asjad on veel selgeks rääkimata tänaseni. Tundub, et nüüd on õige aeg. Ja mis paistab asja tagant: Reform pani (Rahvaliidu abil) pommi Partsi valitsuse istumise alla. Kommentaar ise siin:

ojulandi roll samba värgis ja hiljem kogu partsi valitsuse kukkumises pole küll eriline uudis. ka see, et samba mahavõtmise taga oli kuulus siim kallase telefonikõne ja sellele järgnenud ojulandi esitatud ultimaatum on suht teada lugu. parts, kes lõpuks kogu pasa kaela sai, lohises pigem jõuetult sündmuste sabas, kuna ta oli kaks päeva varem veteranidele lubanud, et sammast ei puudutata. parts otsustas sõna murda ja alluda ojulandi ultimaatumile. see oli tagantjärgi muidugi loll otsus, aga mis teha, parts oli kahvlis, ta oleks kogu maailma ees natsiks tehtud ja valitsus juba varem alla vett lastud. reiljani osa ma üle ei tähtsustaks. pigem on huvitav leivo roll, kas see operatsiooni selline läbiviimine oli teadlik kokkumäng reformiga (läbi antropovi), et teistpidi partsile miin tooli alla sokutada, või oldi tõesti niivõrd saamatud. ma pigem arvan esimest, kuigi arvan ka, et mäng läks lihtsalt veidi käest ära. sellele viitab ka see hilisem juhtum "partsi julgeoleku tagajatega", kes lihulas põõsas passisid ja kelle kohta jutt kahtlaselt kiiresti ajakirjandusse jõudis.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teate mis. Jätke juba järele see virisemine! Ise täismehed, aga virisevad. Lihula mahavõtmine oli ainuõige tegu. Lihula samba püstitamine ise oli Eestimaa vaenlaste provokatsioon Eesti vastu, kasutades ära siinseid niivseid rahvuslasi ja natsisuveniiride jumaldajaid, kes ei saa aru, milline tabu on Hitleri munder ja veel püstitada monument Hilteri mundrile tänapäeval! See on euroopaliku hea tava ja humaansuse suhtes ränk eksimus, palun kujutlege piltuudist "no comments" BBC-s või vene kanalites, kuidas Eesti püstitab pühalikult monumenti Hitleri mundris agressiivselt sihtivale sõdurile!

Inno ütles ...

Kunagi peeti ka Eesti iseseisvust "eksimuseks". Meelest läind või?!

Anonüümne ütles ...

ettur oda vastu

Anonüümne ütles ...

see ojumutt on kohutab raibe

Anonüümne ütles ...

ka teie peate eesti vabariiki eksituseks. siin blogis on ju teie eesti vastasus väga hästi näha. jubedad inimesed olete. minge idapiiri taha ja tundke ennast oma kodumaal hästi. aga jätke eestimaa rahule.

Anonüümne ütles ...

ojuland on äärmiselt loll l..ts

Anonüümne ütles ...

parim valik on nr 115
ta on andekas, haritud ja super hea huumorimeelega
head lugemist!
Tarand käis Keskerakonna peol tsirkust tegemas
http://poliitika.postimees.ee/?id=127015

GO, GO nr115!