teisipäev, 25. august 2009

Hakkame tutvustama Afganistanis hukkunud mehi



Raivis Kang (vasakul) ja Eerik Salmus, väljavõte Õhtulehe veebist.

Ajakirjanduses on seni avaldatud Afganistanis ja Iraagis hukkunud eesti poiste kohta valdavalt vaid statistilist infot koos mingite udupiltidega. Mis näeb välja järgmine, et on toodud nende nimed, väeosad, ja siis postuumsed riiklikud autasud, ja pildid sellest ajast, kui nad sõjaväkke astusid.

Aga need poisid, või õigemini juba 26-aastased mehed olid lisaks ka eestlased, osa eesti niigi väiksest ühiskonnast. Terved ja tugevad noored mehed. Parimais aastais, nagu öeldakse. Ja ma ei usu, et hukkunute omastele makstav 2 miljonit krooni kompenseerib tegelikku kaotust.

Näiteks Raivis Kang, nagu selgub, oli pärit Rakvere külje alt Roelast, kenast armsast kohast metsade keskel. Ta lõpetas Rakvere ametikooli tisleri erialal. Oli vallaline, ja huvitus matkamisest, nagu võib veebist lugeda, käis paar aastat tagasi Koola poolsaarel:


Nii Kangil kui Salmusel olid Orkutis kontod. Ja nad olid seal sõbrad. Vaid loetud päevad enne hukkumist saatis Salmus Kangile sellise sisuga teate:
"lubadus on lubadus :D kas oli piisavalt ilus ja hingele mõeldud :D"

Mis annab alust arvata, et noormeeste vahel võis olla midagi enamat kui lihtsalt rindesõprus.



Orkutis kirjutab Raivis enda kohta, et ei suitseta, ja joob seltskonnas, Eerik samas, et joob ja suitsetab regulaarselt, ning "pidu igal õhtul". Naer läbi pisarate:


Lisaks Kangile ja Salmusele on Afganistanis hukkunud veel 4 eesti poissi: 2007. aasta juunis said surma Kalle Torn ja Jako Karuks. 2008. aasta kevadel hukkus Ivar Brok, 2009. aasta juunis Allain Tikko. Kokku teenib Afganistanis ligi 300 Eesti sõdurit.

Eesti poistest Afganistanis on pilte ka kaitseväe peastaabi veebis:




17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pede-värki ei tasuks siiski suure rutuga välja pakkuda. Tänapäeva meestel on see mure, et sõbraga kahekesi ei saa enam sportigi teha. Kohe arvatakse, et vist on peded. Homod on meestevahelise sõpruse rängalt devalveerinud.

Kaastunne omastele ja au langenud sõduritele! Vähe on olnud eesti mehi, kes on saanud au langeda eesti sõdurina...ja ehk polegi surm lahinguväljal mehe jaoks nii halb variant? Ilmselt palju parem, kui vaikne kustumine vanadekodus?

Anonüümne ütles ...

Kas ikka peab hukkunud mehi laimama?

Inno ütles ...

Kus see laim on?

Anonüümne ütles ...

Ma tahaks ka küsida. Inno - kuidas oleks võimalik tänepäeval ühel mehel olla hea sõber mehega nii, et Sina, Inno, neid kohe pedepaariks ei sõimaks. Kuidas, Inno, oleks see võimalik? Äkki sa annad mingid juhised. Ah, lootusetu...

Anonüümne ütles ...

Ehk austaksite surnuid ja hoiaksite oma räpased näpud neist eemale. Aga seda on ilmselt palju teilt loota...

Anonüümne ütles ...

Ei ole kedagi teist laimata kui hukkunud sõdureid? Endal ei ole häbi?

Inno ütles ...

Aga milles probleem on? Juba tuhandeid aastaid on see olnud nii, et kahe mehe (ja ka naise) omavaheline sõprus on arenenud edasi seksuaalseks kontaktiks, mis on läheduse kõrgeim vorm. Juba kuulsal väejuhil Julius Caesaril olid suhted oma võitluskaaslastega.

Anonüümne ütles ...

Caesar oli ainult üks mees paljude miljonite seas. Sama loogika kohaselt võiks väita, et kõik mehed on pederastid.

Olge nüüd normaalsed, palun. Kasvõi natuke aega.

Anonüümne ütles ...

Soovida normaalsust inimeselt, kes võtab rusika tagumikus välja ainult onaneerimiseks või blogimiseks, on ju liiga palju soovitud.

Peaks Inno ideid tutvustama ka hukkunud poiste rühmakaaslastele. Siis on neil koju tulles lisaks sõprade haual käimisele ka üks teine käik kohe ära planeeritud.

Anonüümne ütles ...

1) Mina puutusin kokku vbl Salmusega, kui Ta teenis veel Tapal. Oli väga töökas ja lugupeetud allohvitser.

2) Mainitud kahemõttelisel naljal ei ole "erisuhetega" absoluutselt mitte mingit pistmist. See on lihtsalt hästi üksteist mõistvate sõprade omavaheline tögamine, mida on täis pool internetti. Kui autorid seda ise ei taipa, on tegemist üsna ühiskonnakaugete inimestega, kelle kirjutisi ei tohiks tõe pähe võtta.
Või siis tahetakse meelega irvitada ja ässitada, et endale feimi koguda.

3) Rindesõprus ehk sõjaväesõprus ehk kamraadlus on sõpruse ja usalduse väga kõrge vorm, millel pole aga mingit pistmist omasooiharuse vms fabritseeritud juraga. Tehke endale selgeks või kui ise pole sõjaväes teeninud, hoidke teemast käed eemale.

4) Salmus (küllap siis ka tema paarimees) oli 100% igasuguse nn homonduse vastane ja ma arvan, et tal ei olnud ühtegi mitteheterost sõpra ega tuttavat.
Selline kahemõtteline repliik artiklis on ääretult solvav, ebameeldiv ja väiklane kõigile, kes teda teadsid!

5) Eestis on sõnavabadus, kuid kusagilt jookseb hea maitse piir ja autor võiks kas oma ümber-nurga lauseehitust muuta nii, et see kas ei riiva hukkunute lähedasi või siis avalikult mõista anda, mida sellega mõtles ja jääda ootama lähedaste või võitluskaaslaste vastusamme. Ilmselt keegi sõjameestest kohe vägivalla peale välja ei läheks, kuid rahagi võiks südamevalu kompenseerida.

6) Kaastunne langenute omastele ja lähedastele!

Anonüümne ütles ...

Ei maksa ikka Caesari ja Irja vanamehe põhjal veel kõik sõdureid pededeks sõimata.

Anonüümne ütles ...

Sõda on sõda. Kui ei tapa sina, siis tapetakse sind! Eks. Ja te kaks suurt nuhkijat nagu olete. Palju süütuid inimesi need kaks meest teise ilma saatnud on? Kas on? Paljudesse peredesse nad on sama leina toonud, kui nüüd nende peredes on? Nad on võõral maal, nad on okupandid. Mida me tahame? Tulge ära. Seda sõda pole meile vaja. Nad on seal vabatahtlikult ja omal riisikol. Elu on elu ja surm on surm. Saatus?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

1.Olen nõus 09:09-ga
ses suhtes,et pederastide pärast ei
saa teiste meestega enam normaalselt ja vabalt suhelda...kui
kipud rääkima tervisest siis kohe hakatakse kahtlema...lilledest ei saa rääkida meeste seltskonnas ammugi mitte...Sa ei saa öelda teisele mehele,et ta on ilus...no,atleetliku keha ehitusega mehed on ju ilusad aga seda ei saa välja öelda...ometigi nõuka ajal said seda teha vabalt...
Kuulge,mis teemadel veel ei saa meeste seltskonnas rääkida,et sinu kohta ei arvataks olevat pederast?
Üleüldiselt pederastia propaganda on inimsuse vastane kuritegu-see on Eesti Iseseisvuspartei seisukoht...ja minu samuti...küllap ka Zeitgeist liikumise oma...
2.Kes läheb tapma see saab tapetud...
Kes paneb teisi vangi see pannakse ise vangi...
Kes müüb narkotsi see kõngeb narkotsist...

Zeitgeist võitleb igasuguse sõjapidamise vastu mis tahes maal ja kutsub kõikki mitte ühinema armeeteenistusega...
Zeitgeist liikumise ideaaliks on sõdade vaba maailm...sõdu peetakse vaid kasumi pärast...
Poisid kes te seal sõdite olete kellegite äri pärast aga mitte oma rahvuse pärast...
Selle kopika mis te seal teenite saate väljamaal sita tõstmisega või kaupluse letis töötamisega või turvamehena...
Kui palju nad siis teenivad seal?
Nad teenivad seal mõned grammid tina...
Kuna te juba olete seal siis selleks,et teised poisid ei läheks sõtta ja ei hukkuks lahingu väljal ma soovin teile seal lahinguväljal kuulirahet teie peakoludesse ja miine jalge alla,et te kärvaks kõik seal maha selleks,et teised teie eeskujul ei läheks sama rada...
HEAD KÄRVAMIST TEILE SEAL AFGANISTAANIS,LOODAN,ET TEIST KEEGI ENAM EI NAASE KODUMAALE!!!
TE JU TEENITE JUUTE!! TE OLETE REETURID EESTI RAHVUSELE!!!
KÄRVAKU JUUTIDE TEENRID AFGANISTAANIS!!! TE OLETE NARKOPARUNITE TEENRID JA EESTI RAHVUSE VASTASED-SURM TEID VÕTKU!!!

Elagu konkurents!

Anonüümne ütles ...

Lõuna-Afganistanis Helmandis sõdib praegu kaks Eesti jalaväekompaniid 289 sõduriga.
iluspoiss

HHpower ütles ...

Häbi

Andrus Kuzmin ütles ...

irjo ja inna, te olete lihtsalt VÄGA haiged. Soovitaks kindlasti pöörduda arsti poole. Mõned inimesed ei pruugi nii humaansed haigete inimeste vastu olla, kui mina ja võivad lihtsalt teid kasti taguda, mida te kindlasti ka sajaga väärite!

Anonüümne ütles ...

Kallid Inno ja Irja!

Kui te tahate olla suured ja tublid uurivad ajakirjanikud, siis tehke oma kodutöö ennem ikka ära! Sõduritel olid naised kodus.. omavahel olid nad parimad sõbrad.

Seega kui sul, Inno, on seal kapis üksi igav, siis astu julgelt välja!
Ja loobu üleliigsetest käelistest tegevustest.. sest nagu näha, siis see on sulle halvasti mõjunud. Ma ei julgegi ette kujutada, mida sina oma meessoost tuttavatega teed. Tsiteerides sind ennast Juba tuhandeid aastaid on see olnud nii, et kahe mehe (ja ka naise) omavaheline sõprus on arenenud edasi seksuaalseks kontaktiks.
See, et sul kodus nii on, ei tähenda ju et ülejäänud Eesti seda harrastab.

:D
saage siis kord ka normaalseks!
ja see ei ole nüüd ähvardus.. aga rakvere on täis nende meeste väga häid sõpru ... lihtsalt .. olge teinekord oma juttudega viiskamad...
Ja minge tööle.