kolmapäev, 25. november 2009

Aga mis siis ikkagi juhtus? Irja selgitab asja



Tegelikult on õudsalt armas, et te meie pärast muret tundsite, kallid sõbrad. Me olime täitsa liigutatud kohe. Kohvik annab teile selle eest entusiasmi eriauhinna!

Mingi seletuse me teile ilmselt ikkagi võlgneme. Mnjah. Mida öelda? Pogris me ei istund, hullarisse meid ei pandud, kapošnikud meid üle ei kuulanud. Ühe Kapo asjaga ma, tõsi küll, paar päeva tegelesin. Koostasin Johan Bäckmani kaebust Jüri Pihli ja Marko Pomerantsi sissesõidukeeldude peale, sest olen ta advokaat, ja see tuli täitsa pikk, kuna vaidlus käib inimese põhiõiguste ja -vabaduste üle. Aga muud asja meil Kapoga polnud. Ega ka Kripoga. Isegi Andmekaitsega on suhted viimasel ajal täitsa tibens-tobens. Viljar Peep märkis meid oma Postimehe arvamuses ära, mille eest tänud (täitsa asjalik arvamus oli!).

Rakveres kolki pole saanud ja mustad mehed ei ole meil ka ukse taga käinud. Või oot, eile õhtul keegi käis ja koputas, aga ilmselt seepärast, et meie pärast tunti muret.

Edgariga Venemaale Ühendatud Venemaa kongressile kaasa ei sõitnud. Tõsi, kolmapäeval me temaga kohtusime, aga ei rääkinud mitte Venemaast, vaid muust, niisama maast ja ilmast. Vaatasime Peeter Võsa uut filmi. Sõime ahjuliha ja kooki ning tegime kõhule veidi liiga (sest kook oli ilmselt nisujahust ja me poleks seda tegelikult süüa tohtinud, aga otsustasime riskida ja läks nagu alati). Pärast kaks päeva pea valutas, nii et võib öelda, et olime nats haiged. Aga mitte seagripis. Ei, seagrippi meil küll polnud. Vähemalt Innole otsa vaadates ma ei näe, et ta oleks eriti sea nägu. Ka Edgar ei paistnud olevat seagripis.

Mis siis veel? See on kena, et te ukse taga vaatamas käisite, sest tõesti, jumal teab, mis võib juhtuda. Ma ise ka muretseks. Paljud sõbradki võtsid ühendust ja küsisid, mis lahti. Ega midagi paha ole juhtunud, kas oleme elus?

Olime elus.

Ja lahti polnud õieti muud kui et... me lihtsalt puhkasime natuke. Jalutasime, lugesime raamatuid. Mina lugesin läbi hunniku lugemata New Yorker'eid ja Inno luges läbi Jan Beltran'i romaani "La mala vida", mille autor talle sügisel Barcelonas kinkis. Ja mõtlesime paljude asjade üle järele. Vahel on seda vaja. Et teada, kas see, mida teed, on ikka õige. Kas liigud õiges suunas või jooksed peaga vastu seina. Vahel on hea tõmmata pidurit, astuda oravarattast välja. Siis näed paljusid asju selgema pilguga.

Sellest, milliste järeldusteni me siis õigupoolest jõudsime, kuulete peatselt. Eilsel jalutuskäigul Tammikusse seletas Inno mulle pikalt ja laialt, mis ta praegusest poliitilisest olukorrast arvab ja kes Eestis tegelikult niite tõmbab. Loodan, et ta kirjutab sest varsti ka teile.

Tuhat tänu muretsemast, kalli-kalli ja teretulemast tagasi! Kohvik on jälle avatud!

24 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja annab teada: Inno ega Edgar ei ole ERITI sea nägu

Anonüümne ütles ...

Külma kivi peal ei tohi istuda :)

Aga miks Sa naiste-laste küüditamise õigustaja ja Moskva agendi advokaadiks oled, jääb arusaamatuks...

Anonüümne ütles ...

Soovunelm - olen advokaat.

Anonüümne ütles ...

irja, sa valetad, tegelikult jätad lihtsalt õige põhjuse rääkimata. kindlasti puhaksite, aga miks puhkasite. minu selgituse kustutasite. argpüksid. vaesed ja ka keskerakonna poolt kõrvale tõrjutud argpüksid.

Unknown ütles ...

Issand olgu tänatud, mul hakkas juba igav.
Teisi selliseid kõrvalekaldeid normaalsusest Eestis ei ole täheldanud.
Tõepoolest mul on siiralt hea meel, inimkonnal ja Eesti ühiskonnal ilmselt mitte, kuid äkki saab Jumala või Kuradi abiga teistgi veel asja.

Nüüd tahaks lugeda Ingridi väidetavast rasedusest. Inno - ae!

Irja ütles ...

Kes küll sinu selgituse kustutas? Siis on paha lugu küll. Pane aga uuesti üles. Aga see kõrvaletõrjumine on küll murettekitav. Nüüd ei ole muud kui seebi ja nööri järele ;)

15:41 - Johan

Irja ütles ...

Vastamine jäi pooleli :). Johani advokaat olen seepärast, et minu meelest on igaühel õigus vabalt väljendada oma arvamust. Ka neil, kelle arvamused mulle ei meeldi. Ma ei pea õigeks seda, et inimesele tehakse arvamuste pärast liikumispiiranguid. Seepärast Johanit esindangi.

Anonüümne ütles ...

..:)
, never blow the way away..

Anonüümne ütles ...

ULA - sina kao sinna velekristlaste paraadile ja ära häiri normaalseid inimesi.

Unknown ütles ...

Sina mu sõber ei ole ju normaalne, Sa oled pervertide elik Inno ja Irja usku ehk siis ka keski usku, mis on hullem usulahk, mis eales ilmavalgust näinud.

Anonüümne ütles ...

aga sul ULA pole üldse usku - lakud seda, mida ette visatakse (hetkel mingi Jeesuse perset).

Anonüümne ütles ...

blaa-blaa, jutuks hea küll, teie verbaalse kõhulahtisuse juures nüüd lihtsalt olite vait.

Anonüümne ütles ...

Kena pilt, varbad paljad!
iluspoiss

Anonüümne ütles ...

16:21, kas sa kirjutasid järgmist:

kindlad allikad sahisevad ja susisevad, et tegemist on nannipunnide võlaga interneti teenusepakkujale. üritavad seda likvideerida.
kihlvedu (tehkem panused) - tagasi tulles netimaastikule põhejndavad järgmiste võimalustega:
1. tehniline rike
2. pahatahtlik teenusekatkestamine
3. olid ära kuskil sellises kohas, mida tõestada ei saa
Sahinad susisevad, et lootsid Sauliga TAAS raha teenida, aga nagu arvata, ei saanud seekord isegi viitsadat krooni
Keskerakond ka ei maksa enam, sest raamatut peetakse liiga suureks läbikukkumiseks ja erakonna ideoloogid tegid selgeks, et see toob nende mainele kahju (erakonnasiseselt tekitasid rahad pingeid, sellist raha tahaksid teisedki propagandistid ja teised propagandistid tegid selgeks, et blogi väga halvasti toimetatud trükivariant on raha tuulde loopimine), lisaks valimiste kokkuvõtvas raportis pannakse neile süüks Võsa liiga väikest häältearvu (raportis kirjas, et Võsa mainele mõjusid nannipunnid määrivalt)

?

Anonüümne ütles ...

just, ilmselt ei saa tüübid enam kesikutelt loodetud mammonat, eks nüüd ole muidugi vaja mõelda, millega oma elukest sees hoida...

Anonüümne ütles ...

Johani advokaat olen seepärast, et minu meelest on igaühel õigus vabalt väljendada oma arvamust.

Yeah, right... me ju teame kõik tänu "kontrollitud meediale", et päkkmunni isa on miljuneer.

Arvamus...väljendamine...vabadus...blaa-blaa-blaa...

Anonüümne ütles ...

Nii tore et kellegi isa on miljuneer. Tänu temale saame siis siin kohvikus tasuta käia, vähemalt need kes ei maksa. Aitäh !

20:57! Ära sülita kaussi millest parajasti sööd!

Ma armastan miljuneere, nad on nii armsad.

Tarktüdruk

Irja ütles ...

Kuulge, kohvikulised hääletasid, et ULA võib jääda. Ja rahva hääl on jumala hääl. Seega - ULA, welcome aboard! Ka meil oleks kahju, kui sa ära kaoks.

Irja ütles ...

20:50-l on täielik õigus. Kõiges.

Erakonna raportid ei valeta iial. Oleks hea, kui keegi saaks selle meilegi saata, paneksime selle teistelegi vaatamiseks üles.

Anonüümne ütles ...

No aga Irja, riputa siis 16:21 kustutatud kommentaar uuesti üles, kui jälle miski ei klapi. Kardad midagi või?

Muig...

Irja ütles ...

Ei ole midagi riputada, sest me ei ole midagi kustutanud.

Anonüümne ütles ...

oi, irja on palju normaalsemaks muutunud! :)

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

"Või oot, eile õhtul keegi käis ja koputas, aga ilmselt seepärast, et meie pärast tunti muret."
Ei ole,hoopis tunti muret teie energiat raiskava maja pärast:)))

Hooned toodaksid iseenda jaoks kohapeal energiat. http://kokkuhoid.energia.ee/?i.....c_tpl=1012
Euroopa Parlamendi saadikud rõhuvad ehitiste energiatõhususe parandamisele
Hooned võivad mängida olulist rolli saavutamaks ELi energeetika ja kliimamuutusega seotud eesmärgid. Hoonete soojustamine ja muul moel energia kokkuhoid peidab endas suurt potentsiaali, ütlevad Euroopa Parlamendi tööstuse komisjoni liikmed, kes soovivad, et kõik alates 2018. aastast alates ehitatavad hooned toodaksid iseenda jaoks kohapeal energiat.

Möödunud aasta lõpus ning selle aasta alguses toimunud gaasikriis juhtis tähelepanu ELi energiavarustuse probleemidele ning ELi sõltuvusele väljastpoolt tarnitavast gaasist. ELi liikmesriigid impordivad 51% oma gaasivajadusest.
Euroopa ees seisavad seoses energiavarustuse ja -nõudlusega mitmed suured väljakutsed. Ehitiste, mis tarbivad umbes 40% ELi energiast, energiatõhususe parandamine on eriti oluline samm.
Seetõttu on Rumeenia parlamendiliikme Silvia-Adriana Ţicău koostatud raporti järgi praegu ELi jaoks õige hetk 2002. aastast pärinev ehitiste energiatõhususe direktiiv taas läbi vaadata ning seda parandada. 31. märtsil parlamendi tööstuse komisjoni liikmete heakskiidu saanud raporti hinnangul peaksid aastaks alates 2018. aastast ehitatavad hooned iseenda jaoks kohapeal energiat tootma.
Raporti hinnangul peaks Euroopa Komisjon 2010. aastaks esitama ettepanekud ühtse metoodika väljatöötamiseks, et määratleda ehitised, mille süsinikdioksiidiheited ja primaarenergiatarbimine on väikesed või puuduvad. Samuti soovivad komisjoni liikmed, et loodaks energiatõhususe ja taastuvenergia fond, et toetada sellele standardile vastavate uute ehitiste osakaalu järkjärgulist suurendamist.
Saadikud toetavad käibemaksu alandamist energiatõhususega seotud toodetele ja teenustele. Liikmesriike tuleks julgustada töötama välja energiatõhususe meetmete toetamise riiklikke kavasid.
Euroopa Parlament arutab raportit oma maikuusel täiskogul.

Allikas: Bioneer

saanud raporti hinnangul peaksid aastaks alates 2018. aastast ehitatavad hooned iseenda jaoks kohapeal energiat tootma.

saanud raporti hinnangul peaksid aastaks alates 2018. aastast ehitatavad hooned iseenda jaoks kohapeal energiat tootma.

saanud raporti hinnangul peaksid aastaks alates 2018. aastast ehitatavad hooned iseenda jaoks kohapeal energiat tootma.

Anonüümne ütles ...

noh, Irja,

Inno eriti seanägu ei ole, aga natuke ikka on. ja kui aega saad, vaata ise ka peeglisse.