reede, 18. detsember 2009

Riigiametnike palgad alla


Väljavõte Postimehe veebist.

Rein Kilk ütleb, et võtaks riigikogulase tööle 20 000 krooniga.

Ilmselt on 20 tuhhi Riigikogu liikme jaoks liiga vähe, aga arvestades praegust seisu majanduses, mis hakkab kiskuma 10 aasta taguse aja kanti, siis peaks Riigikogu liikme palk tulema alla 40 000 krooni kanti. Ning vastavalt ka kõrgemate riigiametnike palgad.

Äsjane otsus Riigikogu liikme palka tõsta ja siduda palk euroga, ilmselt devalveerimise kartuses, mille kiitsid heaks kahe suurema erakonna, Reformi ja Keski esindajad, oli rahvale näkku sülitamine. Miks Reform rahvale näkku sülitab, pole raske arvata, ent miks Kesk seda teeb, see tundub kummaline.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rein Kilk ikka...

Anonüümne ütles ...

Kummalist pole siin midagi. Keskil on ikka enda heaolu üle kõige.

Anonüümne ütles ...

pole vaja olla raketiteadlane et aru saada miks Kesk nii teeb. Keskerakonna valijad ei saa niikuinii suurt midagi aru.

Anonüümne ütles ...

Kesk küll kolmapäevases foorumis põhjendas aga väga hoolega ei kuulanud (umbes vist midagi vähem halvast kahe halva puhul )

Anonüümne ütles ...

14:59 võtab asja ilusti kokku, kahjuks nii tõesti on.

Anonüümne ütles ...

Riigikogulased. Öelge üks hea põhjus miks teid kõiki vaja on? Elukad kes teil seal aegajalt istuvad selle nimel, et suurt ja "õiglast" palka saada ei vääri kindlasti rahva usaldust. Seda tööd peaks tegema missioonitundest kui nad oleksid tõeliselt ausad rahva teenrid. Meenutage mida näiteks armastatud Üksküla oma preemiaga tegi. Naaberrahvad viskavad nalja selle üle kui pika taibuga me oleme. Samuti ei saada aru sellest juba haiglaseks muutuvast russofoobiast mis lõpuks aitab oluliselt kaasa meie majanduse kärbumisele. Saage lõpuks aru, et me elame tänases mitte eilses ega üleeilses. Väikese krantsi roll ongi meeleheitlikult haukuda aga saagi jagamise juures suured koerad neilt nõu küsima ei tule. Nüüd on siis ka meie rahva väljasuretamise plaan avalikult kinnitust leidnud (lugege uudiseid pensioniea vanusepiiri tõstmise kohta).See näitab ju seda, et täna ja homme sünnib peresse heal juhul üks laps ja riigikogu kiidab selle prognoosi heaks tegemata midagi selle nimel, et luua tugevat keskklassi kel oleks sobivat tööd, kes jõuaks ära maksta oma maksud ja jõuaks kasvatada elujõulisi lapsi. Ma ei tea kuidas selline valitsus siiani püsib ja selliseid otsuseid vastu võtab mis ahvi ka kõrvatagust sügama ja mõtlema paneb. Olen siin ennast lobisema unustanud VABANDAN aga soovitan inimestel kel juba praegu söögiraha napib (ma ei pea silmas musta kalamarja piiramatust tarbimisest tekkinud kuluhüvitiste mittepiisamist) kõva ja selge häälega välja öelda oma mõtted ja kui see ei aita siis tulla avalikku kohta oma nälgivate ja külmetavate lastega (kui te olete olnud nii rumalad, et neid olete ilma toonud) ja väljendada pehmelt öeldes oma rahulolematust.
Kas riigikogu oskab vastata küsimusele miks üks kümnendik rahvast ei tea kas homme süüa saab või ei ? Miks kaks kümnendikku virelevad vaesuse piiril jne. On arusaadav, et riigikogulastel võiks olla suurem palk, et neil võiks olla rohkem moosi koogi peal jne. Kas oleks võimalik kaevata nende täitmatute elukate poolt vastu võetud otsused edasi kusagile Euroopa kohtusse,et kogu see bandiitide pande saaks teada mis tähendab eetika, mis on südametunnistus jne. Ma olen rääkinud.

Anonüümne ütles ...

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=359441

Anonüümne ütles ...

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=359404

Anonüümne ütles ...

"20 000 krooniga saab ikka väga korraliku juhi omadustega inimese praegu tööle küll," kinnitab Kilk.
Näiteks Heimar Lengile ja Evelyn Sepale ei oska ta aga oma mitmepalgelises äriimpeeriumis – leivatehastest kõrtside ja lambataludeni – mingit töökohta pakkuda.
iluspoiss

Tarvi ütles ...

keski samm tundub isegi loogiline... sest neil läheb suur osa riigikogu liikmete palgast otse erakonna kassasse... nii on neil suisa põhikirjas vist / juhatuse poolt otsustatud...

reformi nälkjad muidugi saavad kogu papi endale ja neil on ettekääneks puhas ahnus...

ei saa jälle kiitmata jätta sotse, kes on loobunud suurelt jaolt seadusega ettenähtud riigipoolsest toetusest...