laupäev, 26. detsember 2009

Üks asjalik nimekiri E-ainete kohta


Väljavõte curezone.com veebist.

Ülevaade kõigi E-ainete kohta (koostatud eri riikide tervishoiuministeeriumide info põhjal) ja selgitus, kas tegemist on turvalise või kahjuliku lisandiga. Mida ma soovitan igaühel lugeda ning võimalusel välja printida. Ja sugulastele tõlkida. Lapsevanematele peaks see olema lausa kohustuslik.

Näiteks E211 (bensoehape, naatriumbensoaat), mida kasutatakse väga laialdaselt kalatoodete töötlemisel Eestis, seda sisaldavad pea kõik Eestis toodetud pakendatud kalatooted, aga ka jookides, näiteks Sprite'is, on väga ohtlik, tekitab peavalu ja kõhuvaevuseid, lastel hüperaktiivsust, mõningatel andmetel koguni VÄHKI. Niisamuti lisatakse seda väga paljudele piima- ja lihatoodetele.

Väidetakse, et see on sama aine, mis jõhvikates ja tervisele täiesti ohutu. See jutt on bullshit! Tegemist on sünteetilise ainega, mis mõjub organismile hoopis teistmoodi kui jõhvikas. Olen ise katsetanud, söönud peotäite viisi jõhvikaid, ei mingeid probleeme tervisega, samas kui süüa E211 töödeldud toiduaineid, tekivad ebameeldivad kõrvalnähud. Ma arvan, et põhjus on selles, et seda ainet on hakatud toiduainetele lisama väga suurtes kogustes, et pikendada säilivusaega ja vältida riknemist, samas põhjustab see tarbijatel kiiresti ülitundlikkuse teket.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Suur tänu hea ja tähtsa lingi eest!

Anonüümne ütles ...

Kas keegi oskaks juhatada, kust leiaks informatsiooni tuulikute ja päiksepatareide kohta. Ei tahaks enam voolu eest maksta, kui seda saab tasuta.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Väga mõnus on lugeda teie väga asjalikku postitust peale ilusaid ja ägedaid Jõule,meil nimelt toimus ilus Jõulupidu,jagati palju kinke,lauldi ja tantsiti kes aias-kes aias ja lapatuud...Lõpuks üks sooda andis Jõuluvanale peksa ja nüüd on lugu sedasi,et kohtuväline lahendus on Iirimaal kombeks sedasi,et iga õmluse eest küsitakse tuhat eurot pluss viis tuhat eurot-Jõuluvana küsib kuusteist tuhat eurot...muidu pätt läheb kohtu alla...

Anonüümne ütles ...

naatriumbensoaat (E211) ja askorbiinhape ehk C-vitamiin (E300) vôivad omavahel reageerida ja anda benseeni, mis on vähki tekitav.

Anonüümne ütles ...

Kes jõuluvana peksis? Sina elektrihull peksid või?

Anonüümne ütles ...

Jõuluvana oli kindlasti ise süüdi, tüdines pärast esimest tundi kuulmast salmi, kuidas elektrit saab tasuta, tungis meie hullukesele kallale ja no siis sai muidugi vastu. Aga küll hulluke teeb kohtule ka paar tundi selgeks, kuidas tasuta elektrit saada, selle peale puhkeb kohtunik nutma ja laseb hullukese jälle arvuti taha. Häid elektreid kõigile!

Anonüümne ütles ...

Pakun et kui mingi jõuluvanapeksjast Eesti hull kusagil Iiri kohtusaalis hakkab tasuta elektrist jahuma, siis seda talle ilmselt paariks aastaks ka pakutakse - trellide taga. Koos tasuta söögi, tasuta ulualuse ja tasuta ...-ga. Siis hakkab vahetevahel vanglast spämmima et kuidas tasuta ... saab.

Anonüümne ütles ...

Eestis anti ju just välja raamat, kus on põhjalikult kirjas kõik e-ained ja nende mõjud. Kahjuks ise pole veel jõudnud osta kuna pole näinud müügil. Vast kaubandusketid ei tahagi seda müüki võtta, sest see võib pärssida nende toiduainete müüki, mis neid aineid sisaldavad?

Inno ütles ...

Või on igalt poolt ära ostetud see raamat.

Kristopher ütles ...

Tänud lingi eest. Pooldan E211 sisaldavate toodete maksustamist. Eriti hale on see, et on võimatu leida bensovaba marineeritud kalatoodet.

Irja ütles ...

Kalamarjas pidi ka seda olema. Ei julge enam kalamarja ostagi, kuna viimati hakkas paha, kui ostsime.

Anonüümne ütles ...

Ärge ostke "parem enne" ületanud kaupa (mis siis, et odavat), sh kalamarja, sellest hakkabki paha.

Anonüümne ütles ...

Ärgem unustagem ka monokaaliumglutamaati, E621, mis on maitsetugevdaja, kuid tekitab ka küllastamatuse tunnet, st tahaks seda toiduainet veel ja veel, mis seda sisaldab ja E621 lisatakse väga paljude toiduainete sisse, ta on maugusaine aspartaami sugulane, mis on ohtlik närvimürk, tekitades kõikvõimalikke tühistusi.

Ka on rusikareegel, et E-ainetel tasub alati jälgida esimest numbrit, mida suurem number, seda ohtlikum aine.

Anonüümne ütles ...

vabandan, viga lipsas sisse, muidugi on see monoNAATRUMglutamaat