laupäev, 26. detsember 2009

2010 tulevad erakorralised?


Väljavõte Postimehe veebist.

Kuigi Eestis valitsuse juhtiv erakond Reformierakond naudib suhteliselt suurt populaarsust, kuna lubab kõigile paremat elu ja eurot, ennustab majandusajakiri Economist järgmiseks aastaks Eestile euro asemel hoopis erakorralisi valimisi.

Võib küsida, kas Economist on hulluks läinud? Või panevad mööda hoopis avaliku arvamuse uuringud?

Sageli nähakse väljastpoolt asju objektiivsemalt kui seest. Reform on suutnud tänu juhtivale positsioonile oma populaarsust kõrgena hoida, ent see võib kukkuda kiiresti, kui reservid otsa saavad, ja, näiteks, selgub, et lubatud eurot niipea ei tule. 2010 ongi reservide ammendumise aasta. Reservid olid just need, mis Eestit seni Lätist eristasid. Või õigemini olid Lätil ka reservid, aga need ammendusid Parex panga päästmisega (mida soovitasid Läti välismaa sõbrad, kes nüüd pihku itsitavad). Kui ka Eestil reservid otsas, peab Eesti sarnaselt Lätile hakkama kätt väristama. Kuivõrd devalveerimist on otsustatud vältida, siis tuleb minna pensionide ja ametnike palkade kallale. Mistõttu kukub valitsusparteide populaarsus kolinal. Ja tulevadki erakorralised valimised.

Mis veel. Ettevõtjad on Eestis tühjaks pigistatud, seda nii võlausaldajate kui riigi poolt. Mistõttu on tõenäoline, et järgneb nn Läti tee, kus majandus jääb mõneks ajaks seisma. Paljud välisettevõtted väljuvad, aastateks.

Aga alati võib juhtuda ime. Näiteks leitakse Soome lahest naftat.

18 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Naftat el leita aga tasuta elektrit saab küll ja tasuta elekter päästab meid kohutavast keskerakonna vene diktatuurist mis erineb IMF-i diktatuurist selle poolest,et refikate asemele tulevad kesikud...
Või mis juhtub siis mil Keskerakond võidab riigikogu valimised? Kas siis kehtestatakse Jedinaja rossija vabariik ja ühendatakse Eesti venemaaga vää?
Isamaaliidu ja Refikate võim on viinud Eestit selle masuni...kas Kesikud suudavad muuta olukorda veelgi sitemaks?

Anonüümne ütles ...

Inno on seda kõike, mis nüüd "tulla võib" ja millega "kaasneb valitsusparteide populaarsuse langus", ju ammugi väitnud sõnaselgelt olemas olevat. Ja nüüd äkki selline leebus... Ei sõnagi krooni kohesest devalveerimisest, nälga surevatest töölismassidest, enneolematust rahvustevahelisest vaenust, milles teadagi süüdi põliselanikud... Jõul vist, muuga ei oska nagu asja seletada.

Inno ütles ...

Väga hea, et seda kõike pole tulnud. Ole valmis kõige hullemaks, siis tulevad ka positiivsed üllatused.

Amarna ütles ...

mida külvad, seda lõikad.
küll hakkab ka siinmaal elu hästi käima. nn "ärimeestel" tuleb küll üht-teist juurde õppida, kuid küll saavad nemadki hakkama.
ühed tõusevad, teised vajuvad.

Anonüümne ütles ...

Iseseisvuspartei näiteks on juba mõnda aega tagasi ennustanud, et tuleva aasta toimuvad erakorralised valimised ning tõenäoliselt ka krooni devalveerimine. Loodame, et vähemalt viimase osas nad eksivad ...

Anonüümne ütles ...

Eks Savisaar rääkis ka, kuidas devalveerimist ja pensionide vähendamist ei tulnud ainult tänu sellele, et tema rääkis, et see kõik tuleb, ja siis Ansip ei julgenud seda teha. Usin õpilane oled, Inno!
Üldiselt aga ärme kaotame lootust - kui me kõik ikka väga-väga tahame koos Tähismaade-sugustega, ega siis kõik see halb ja veel halvem tulemata jää ja siis on ju nii hea olla!

Anonüümne ütles ...

pange ruttu platvorm kokku. äkki saate veel riigikogusse. kov-i saite armetud 7 häält. seekord, ehk saate 6 häält?

Anonüümne ütles ...

ikka asjad vastupidi.
Lätil ei olnud reserve, nad neid lihtsalt ei kogunud ( tegutsesid Savisaare-Reiljani plaani alusel, kes ka leidsid, et ka Eestile pole reservid vajalikud).

Eestil erinevalt Lätist olid reservid kogutud, ja neid läks ka vaja.

Kahjuks näitas see lugu, et Savisaar ja Reiljan on tõesti nõukogudeaegsed kommunistid. Nad pole sellest üle saanud ja propageerivad jätkuvalt sotsiaalseid fantaasiad.

Anonüümne ütles ...

Reformierakonna toetus oli detsembris 30% ja Keskerakonnal 26%. Ilmselt The Economist ei tea seda ning ei tea ka seda, et Eestis on erakorralisi valimisi Põhiseadusest tulenevalt praktiliselt võimatu esile kutsuda.

teadjapoiss

Anonüümne ütles ...

Jõks.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=322859
Ansip.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=322903

Anonüümne ütles ...

kus ja kes neid küsitlusi teeb? reform on küsitlustes eesotsas, valimistel hävib haledalt.

jevlampi ütles ...

Arvamusuuringu tellis rehvormiringääling! Emor siis tegi, nagu vaja....

Anonüümne ütles ...

eestit tükib eurotsooni. eurumihel läksid sest lõpeks pihud higiseks & pistsigi pisikse tellimusartikli economistist veerema. loodame, et sinnasamasse see kerake ka kustub ...

Anonüümne ütles ...

Ansip põrutaski Aafrikasse vaestelt neegritelt nälgimist õppima. Tuleb tagasi, siis kuulutab igal pool, et meil siin Eestis ikka on 10 korda parem elu!

neegripoiss

Anonüümne ütles ...

Lemme Krimm:
Selle "uuringu" tellisid vabamüürlased. Tegelikult on Keskerakond kõige populaarsem, reformikad jäävad kaugele maha. Uue valitsuse teeb tuleval aastal Savisaar, sellest kirjutas juba ajakiri Economist.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kas meil on erakorralisi poliitikuid vää? Kas keegi on suvatsenud mõelda selle peale kellele on kasulik see masu vää?
Kuid lahendus on ju lihtne:
Asi on lihtsalt selles,et ammu-ammu inimesed kodustasid metsloomi aga veidi hiljem juudid kodustasid inimkonna...nad korraldasid terves maailmas elu sedasi,et igaüks peab rügama tööd teha või äri ajama nii,et higipull otsa ees aga ikka on igaüks kellegile võlgu,ikka peab rabama nii nagu orav rattas,igal sammul tuleb tasuda arveid-see on see monetarism ja kapitalism-selletõttu kõik elanikud üle maailma teenivad pankade kaudu juute...
sestap tulebki teha sedasi,et enam keegi ei peaks maksma arveid...elu ilma arveteta on lahendus kõigele...
religioonid on ju kah tehtud sel eesmärgil,et inimesed otsiksid väljapääsu maisest elust sel viisil mis jätab inimesi ikka pankade orjaks aga ei lase inimesi vabaks igasugustest arvetest ja nende kaudu pankadest-juutidest...
Ma teen ettepaneku Eesti meediale järgmisel aastal s.o. juba homsest kirjutada postitusi ainult sellest kuis inimesed peaksid korraldama oma elu sedasi,et nad ei peaks maksma arveid,ei elektri,ei gaasi,ei peaks ostma kütust,ei peaks maksma makse,ei peaks ostma süüa jne.
Kõik see on võimalik korraldada ja selleks tuleb rääkida aina neist kolmest asjast:
On olemas kolm toredat asja mis toob inimesed tagasi küladesse ja täidab kõik külad lastega,ning annab kõigile tööd:
1.TASUTA ELEKTER-taastuvenergia seadmetel peale tasuvusaja möödumist hakkab jooksma tasuta elekter.Majanduskomisjon andis rohelise tule tasuta elektrile s.o. iga mees võib asetada oma maja või ühistu maja katusele katuseharja elektrituuliku ja siis tasuvusaja möödudes hakkab jooksma tasuta elekter...
Majanduskomisjon andis rohelise tule elektrituru avamisele http://www.e24.ee/?id=200694
Iga mees võib ise ehitada katuseharja elektrituuliku,materjalide kulu on köömes-vaata www.otherpower.com
2.PEAAEGU TASUTA ELAMUD(TALUD)-talgute korras ehitatud majad päästavad meie inimesi pangaorjusest,vaata www.savikodu.pri.ee
3.TASUTA JURIIDILINE ABI:http://innojairja.blogspot.com/2009/12/pakun-tasuta-juriidilist-abi.html
http://innojairja.blogspot.com/2009/12/rootsi-pangad-liigkasuvotjad.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Tasuta pangandus ehk Islami pangad ei võta laenult intresse:
http://www.idara.com/store/islamic-books/english-books/banking-without-interest/prod_846.html
http://www.onlineislamicstore.com/b2355.html
http://www.islamicgoodsdirect.co.uk/product_info.php/products_id/2771
http://www.sustecweb.co.uk/past/sustec12-3/bank_operates_without_interest.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_banking
http://www.abc.net.au/worldtoday/stories/s66783.htm
http://www.kriso.ee/Banking-without-Interest-Revised-edition/db/9780860371199.html
http://www.soundvision.com/shop/pview.asp?item=420-057

Anonüümne ütles ...

Keskerakonna edu valimistel võib muu hulgas seletada sellega, et lollim (harimatum, informeerimatum) osa ühiskonnast laseb ennast lollitada ainult sellele parteile omasest nö kartuli-, puu- ja muujagamispoliitikast ja nii tormataksegi tänutundest võdisedes Savisaart valima. Pärast kui kardulanatuke söödud, hakkab mõistusenatuke ka tasapisi koju tulema ja siis mõistab nii mõnigi ullike, kesse Savisaar sihuke tegelikult on. Ja see kajastub ka arvamusuuringute tulemustes.