neljapäev, 28. jaanuar 2010

Ametnike riik, vol 2



Reklaamtulpadel on tänases Eestis vaid ametkondade reklaamid, nagu ühele õigele Ametnike riigile kohane. Ühel pool siis Maksu- ja tolliameti loosung "Maksmata maksud jätavad jälje", mille alusel võib igaüks ise oletada, mis karistuse ta saab selle eest, kui julgeb maksude maksmisega viivitada.

Ja teisel pool tulpa kohe ka teine loosung:

Kus pakutakse vangivalvurile vähemalt 10 000 kroonist töötasu, väljaõpet töö juures, nüüdisaegseid töötingimusi ja häid sportimisvõimalusi. Nagu võib aru saada, on ametnike riigis pidevalt puudus vangivalvuritest, sest, mis seal salata, kui ametnikud algatavad pidevalt eri menetlusi, siis jõuavad need ükskord kõik kohtusse, misjärel mõistavad kohtuametnikud inimesed vangi, ja vanglaid on vaja juurde ehitada.

Lõpuks jaguneb elanikkond laias laastus kaheks: ametnikud ja vangid. Menetlejad ja menetletavad. Mis on siis amtenike riigi "paradiis". See aeg ongi varsti käes.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga hea paralleel! Vanglaid on juurde vaja ehitada! See annab töökohti!

ehitajapoiss

Anonüümne ütles ...

Demokraatlikus riigis maksab maksumaksja makse iseenda huvides ja selle maksmine on piisavalt läbipaistev.Valitsus on aga nende maksurahade jagaja.Eestis aga arvab valitsus ,et ta on selle raha omaja!Eesti maksumaksja on aga liiga rumal et sellest aru saada, need kes saavad siis neil topitakse kohe suu kinni!Kogu demokraatliku riigi ülesehitus aga käib alati läbi rahva väljaastumiste.Eestis see puudub ja siin ongi antud ametnikule võimalus teha seadusi mis teda huvitavad ning tulemuseks on tänapäev ning ülikõrge maksukoormus mida jätkuvalt tõstetakse!Kui keegi loodab mingile imele siis seda kohe kindlasti ei juhtu.Rahvas on ise oma õigused käest mänginud ja tulevikuks on oodata tüüpilist Iiirmaa sündroomi kus järelpõlve meile lihtsalt juurde ei sünni ning ajud voolavad siit minema ,nähtavasti ongi seda juba teinud.Jah ,see ongi hetkel ametnike paradiis!!!!Aga see lõppeb ja lõppeb väga lihtsal põhjusel ,ei ole enam maksumaksjat!

Anonüümne ütles ...

Kohvikulised, kes töötavad, küsivad tihti meilt, kuidas me oma aega veedame?
OK, ühel päeval sõitsime Irjaga Tallinna, et latikat osta. Olime Stockmannis vaid 5 minutit ja kui välja tulime, kirjutas munnpoll parajasti trahvikviitungit.
Astusime ligi ja ütlesime talle: "Tere! Kas sa ei võiks natuke ka töötutega arvestada ja meile mingit shanssi anda?". Ta ignoreeris meid ja jätkas trahvi kirjutamist.
Ma ütlesin talle, et ta on natsistisiga ja stalinist!
Ametnik jõllitas mulle otsa ja hakkas uut trahvitshekki kirjutama, sest rehvid olid kulunud.
Irja kutsus teda siis "kuradi türa-nniks"!
Ametnikust tibla kirjutas teise trahvilapi valmis ja pani selle kojamehe alla eelmise kõrvale. Siis alustas ta kolmanda kirjutamist.
Nii kestis see 20 minutit, mida rohkem me teda solvasime, seda rohkem trahve ta kirjutas.
Isiklikult see meid ei puudutanud. See polnud meie auto, pank võttis meie liisingauto ammu ära. Me tulime tegelikult linna bussiga… Me püüame nüüd iga päev natuke nalja saada, kui töötud oleme - naer on ju nii tähtis meile! Seksi polegi enam vaja!

Innopoiss

Anonüümne ütles ...

Vabaduse valvur! hahaa, suurepärane, nagu otse Orwelli 1984-st

Anonüümne ütles ...

Innopoiss, kirjuta veel midagi samasugust! Muidu ma juba mõtlesin, et ei viitsi siin enam käia, nalja üldse ei saa, mingit meeleolu ei ole, Aramis ka tagasi ei tule...

Anonüümne ütles ...

Kirjutan ikka! Kes ikka nalja teeb kui mitte ise!

endine iluspoiss