kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Apple lubab head uudist ka kirjastajatele


Väljavõte Wall Street Journali veebist.

Nagu kirjutab Wall Street Journal, lubab Apple seoses oma uue tahvelarvutiga head uudist ka kirjastajetele, kes on seni pidanud maadlema raamatumüüjatega oma teoste turustamiseks.

Nii näiteks andis kirjastus I2 detsembris välja raamatu "Tüdrukute klubi", mille suuremad müügiketid eemaldasid müügilt, kuna üks inimene, kes olevat end raamatus ära tundnud, mõjutas müüjaid raamatud eemaldama. Omamata selleks mingit seaduslikku alust ja tekitades sellega kirjastajale olulist kahju. Sarnaseid probleeme raamatumüüjatega on paljudel teistel kirjastajatel, kelle raamatuid kas ei võeta müüki või on probleeme müüdud toodete eest raha kättesaamisega. Apple seade ja tehniline lahendus vabastab kirjastajaid müüja suvast ning lubab raamatuid otse lugejateni viia.

Samuti võtavad raamatute müüjad ja vahendajad üüratuid vahendustasusid, mis ulatuvad 50%ni kaanehinnast. Apple küsib vahenduseks vaid 30%, kus siis kirjastaja saab, näiteks 100 krooni, ning Apple küsib 130 lugejatelt.

Apple kasutab sarnast teenust juba muusika turustamiseks läbi iTunes keskkonna, millega on muusikaturg täiesti ümber kujundatud. Tahvelarvuti ja sellega seotud tarkvara võimaldab ka raamatuturu ümber kujundamist.

Eestis on Apple uue seadmega juba loetav Milana modellipäevik, mis samuti möödunud aasta lõpus välja tuli.

Lisaks raamatulugemisele võimaldab Apple'i uus seade vaadata videot, kuulata muusikat ja surfata netis.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

palju sellest tüdrukute klubi müügist teeninud praeguseks oled ja kas sa oma värdjate ülalpidamiseks ka ingridile juba osa müügitulust andnud oled?

Inno ütles ...

ei kommentaari

Anonüümne ütles ...

arusaadav. igatahes oleks tore kui tüdrukute klubi oleks ka itunesis peagi müügis. ehk ostaksin isegi mõistliku hinna eest. mitte niiväga kuna sisu huvi pakuks, aga selleks et sind toetada rahaliselt.

Inno ütles ...

arusaadav.

Anonüümne ütles ...

Kas on võimalik, et paned siia näiteks oma laste a/a-d (mitte Ingridi) ja ma kannan raha raamatu eest sinna ning siis saadad mulle raamatu? Ülekandesse panen ka oma aadressi. Lapsi olen ma alati nõus toetama, kui isa on molu.

Inno ütles ...

Ei ole, sest ma ei tea neid numbreid.