kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Apple Tablet- kas uus revolutsioon tehnoloogiamaailmas? (võimalik hea uudis ka blogijatele)


Väljavõte gizmodo.com veebist.

Mina mõtlesin, et mida need e-raamatud pressivad end iPhone'i peale nii hirmsasti, samuti ajalehed nagu Wall Street Journal, New York Times jms, sest ekraan oon nii pisike, et sealt midagi lugeda, ent nüüd on selge: täna peaks tulema välja Apple'i uus murranguline toode: Apple Tablet (tõlkes: tahvel), mis siis on oma olemuselt märksa suurema ekraaniga iPhone.

Lootus on, et uued tahvelarvutid võimaldavad saavutada uut kvaliteeti ajalehtede lugemiseks üle võrgu, ning et selle eest on võimalik ka raha küsida. Vähemalt Apple on oma iTunesi maksesüsteemi hästi käima saanud, mille kaudu on ka väikseid makseid suht lihtne teha. EMT, kes Apple'i tooteid Eestis müüb, võiks selle integreerida oma arveldus-süsteemiga, sest praegu saab seda Eestis teha vaid krediitkaardi kaudu. Eks see võiks pakkuda tulevikus huvi ka blogijatele, kes saaksid oma "toodangu" eest ka raha küsida, vähemalt loetavamad neist.

Eks näis, kuidas selle uue riistapuuga on ajalehti, ja siis ka raamatut lugeda. Kenderi kirjutatud Milana raamat, mida EMT ja Päevaleht hiljuti presenteerisid, peaks seal juba loetav olema.

Kuna iPhone on oma olemusel väike Apple arvuti, ja uus tablet veidi suurem iPhone, siis võib arvata, et paljud eelistavadki edaspidi arvutina sellist tahvlikest, mis siis kätkeb endas nii arvuti kui ka telefoni ja millega on mugav kohvikus ajalehte lugeda. Mis on samas piisavalt väike, kerge ja õhuke, et seda pidevalt kaasa kanda. Eks aeg näitab, minule meeldivad Apple'i tooted just op-süsteemi tõttu, mis on väga kasutajasõbralik. Nokia ilmselt hävib pärast tableti väljatulekut veel kõvemini ja sellest saab rohkem lihtsamaid asju tootev ettevõte, ehk back to basics, kummikumüüja tegelgu kummikutega. Vahepealne randevuu elektroonikamaailmas jääb ilusaks unenäoks.

Mis Tablet'isse puutub, siis kindlasti pole see mingi suurem uudis tehnoloogiamaailmas, näiteks tuntud e-kaubamaja Amazon.com tuli möödunud aastal välja oma Kindle-lugemisseadmega, mis osutus USAs jõulude aja suurimaks müügihitiks. Tahvelarvuti suurim pluss on võrreldes tavalise arvutiga see, et aku peab vastu mitu päeva kasutamist, võrreldes tava-arvutite mõne tunniga. Kindle'i miinus on see, et ta võimaldab ainult tekstide ja piltide vaatamist. Apple Tablet on Kindle, millele on lisatud tavalise personaalarvuti funktsioonid.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kaht asja- arvuti ja mobiil ühildada on suht jabur. Neid, kes sedasi kohvikus lugemiseks kasutaksid on ikkagi suht marginaalne osa kogu arvust. Nii, et "nokiat" maha kanda on suht enneaegne.
nizhi tooteks see tablet jääbki.

Anonüümne ütles ...

amazoni see Kindelit tead inno ?

http://www.amazon.com/gp/product/B0015TG12Q/ref=s9_pop_gw_ir02/189-8117306-4262806?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=085Y47HT9RG2HJPB4E77&pf_rd_t=101&pf_rd_p=493379291&pf_rd_i=507846

see on päris lahe device

Anonüümne ütles ...

julgen väita et Kindel on silmadele palju sõbralikum kui see tulevane Applei Tablet. Kindlasti on Kindel ka kergem...

Aa muidu on juba suht ammu saadaval laptoppe mida on võimalik voltida tabletiks. Asus vist toodab sellised mudeleid.

Endal on mul on iPod Touch..kuigi seal on 100 võimalust ei ole ma seda kasutanud enamaks kui muusika kuulamiseks.

Inno ütles ...

Selle ipod touch on jah suht mõttetu asi.

Anonüümne ütles ...

iPod Touch on väga OK asi. ainult helistada ei saa ja ei tahagi. erinevalt iPhone'ist pole tal võimalust esimese valikuna võrku minna 3G hirmkalli andmeside abil, vaid peab ikka ilusti WiFi kaudu käima. Seetõttu ei lähe ta ka nii kergelt pange.

Anonüümne ütles ...

ahjaa, kui ikka kuiagi helistamata ei saa - laasi 8 euro eest õunapoest Bluetoothi tarkvaraliides alla (hardware on olemas) ja plära oma bluetoothi vidina kaudu IP-põhiselt.

Anonüümne ütles ...

no läpakana kasutamiseks on see suht ebamugav. Telefoniks liiga suur. Lehti lugeda võib olla tõesi. Aga selle jaoks ei viitsi küll nii palju raha kulutada. Ja õldse on kummaline see Apple vaimustus. Mina vahetasin oma iPhonei näiteks taas Nokia vastu ja olen väga rahul.