kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Kas kevad tuleb sama külm, ja suvi?

Tavaliselt tuleb pärast külma talve soe suvi. Või ma eksin?

Vähemasti tänavuse talve kohta panid küll kõik ennustajad puusse, kui ütlesid, et talv tuleb pehme. Kuigi juba oktoobris viskas lume maha.

Saabus ka selline kommentaar_
Rekordkülm talv ikka, hämmastav lihtsalt. Nii konstantset külma talvekuud nagu tänavu jaanuar ma küll ei mäleta. Tavai, ennustagem julgelt, kas kevad tuleb ka keskmisest jahedam? Või kas üldse on lootust soojemale suvele?

Mina ka ausalt öeldes ei mäleta. Lapsepõlves olid veebruarid külmad, aga et jaanuar oleks nii külm olnud, ei mäleta ma viimased 30 aastat. Ennustagem siis, milline tuleb kevad? Minu prognoos on, et kevad tuleb samuti jahe, ent päiksepaisteline. Ja kuni juunikuuni püsib ilm suht jahe, aga siis läheb soojaks ja august võib tulla juba päris korralik, 25 soojakraadiga.

10 kommentaari:

Tjah ütles ...

alles 6-7 aastat tagasi oli ka eriti külm talv kui pea terve jaanuari oli üle -20 kraadi külma ja veel maikuus käis jäälõhkuja kuskil abis. märtsis oli paks lumi maas veel ja kogu aeg ilmusid rindeteated jäälõhkuja tarmo kohta.
mälu ikka lühike inimestel, siit need soojenemise teooriad tulevad, öeldakse, et MINA ei mäleta ju.

Anonüümne ütles ...

Stalinistid külmutavad vee nagu naksti - pole vett, pole probleemi, jääb jää. Mitte nagu pehme režiimiga Venemaal, kus isakese Stalini puudumise tõttu ka kliima pehme ja juhtub igasugust korralagedust.

Venemaal Irkutskis sattusid haiglaravile kümned inimesed, kes käisid usupühal püha vee allikal joomas.

"Esialgseil andmeil põhjustas mürgistuse vee joomine kiriku territooriumil asuvast allikast," teatasid korrakaitsejõud.

Oblasti nakkushaigustehaiglas on ravil 54 ning linna infektsioonihaiglas 30 mürgistuse saanud inimest, neist 20 on lapsed.

Tervisekaitseametnikud võtsid allikas veeproove selgitamaks, mis nimelt mürgistuse põhjustas.

Üks Irkutski kiirabiarst ütles Interfaxile, et nii töörohket ööd ei ole varem olnudki.

"Seda pole veel juhtunud, et masinaid ei jätku. Kõigil kannatanutel on kõhulahtisus, oksendamine, tugev kõhuvalu. Need nähud viitavad ägedale soolehaigusele. Kõik kannatanud ütlesid, et käisid kiriku allikast vett joomas," ütles meedik Inetrfaxile.

Anonüümne ütles ...

väga hea kommentaar "Tjah".

Anonüümne ütles ...

Mida kirjutas Inno siis, kui ta polnud veel kirjanik-vabadusvõitejaks hakanud.

"Mulle meeldis end eriti rahuldada, kui oli sitahäda. Sest mehel on pärakus närvilõpmed, mis soodustavad mõnutunnet. Ja tavaliselt tekkis mul soov end rahuldada samal ajal kui oli sitahäda. Ehk siis, mida suurem junn, seda suurem soov ja seda mõnusam seks iseendaga. Mingil hetkel õppisin ära sama tunnet ise
tekitama, pistes näppu tagumikku. Siis mitu näppu ja siis terve rusikas. Hea abimees oli vibraator, tavaline riist, mida enamasti naistele soovitatakse. Ja ma hakkasin ette kujutama, kuidas teine mees mind pärakusse kepib. Ning hakkasin täitsa mõistma homosid, kes seda praktiseerivad. Ning hakkasin ette kujutama, et olen homo. Tahtsin proovida seksi meestega. Ajasin ennast täiesti karvadest paljaks kubeme piirkonnast. Et kui juhus tuleb, siis ei peaks häbenema."

Anonüümne ütles ...

Võitlus pakasega: Tallinn pakub peavarju ja sooja suppi. Ühtlasi pakub pealinna tänavatel ja teistes avalikes kohtades ebakaines olekus isikutele turvalist kohta kainenemiseks kainestusmaja. Järgmisel nädalal lubas Edgar ka puid jälle jagama hakata!

pakasepoiss

Anonüümne ütles ...

Tuleb eriti palav ja pikk suvi. 2003 oli ka täpselt samuti - jaanuaris pikalt külm (see oli viimane kord enne tänavust aastat, kui Eesti rannavesi kuni kaugemate saarteni täielikult jäätus. Pea kogu Läänemeri oli jääs), juuni-suuli-august oli kogu aeg 20-30 kraadi sooja.

Anonüümne ütles ...

eksid.
vanarahvas ültes, et suve järgi tuleb talv.
ei öeldud, et talve järgi tuleb suvi.
see tähendabki seda, et suve järgi tuleb talv. nagu suvi, nii talv. mis seal salata, ka suvi oli ilus ja soe ja ... nagu suvi olema peab.

Anonüümne ütles ...

Tjah-le
mäletan jah. see oli 7 aastat tagasi. 2003 talv oli. juba jõulude ajal sai pärnus üle jõe käidud ja polnud mingit probleemi. jää oli päris paks peal.
samas suvi oli õnneks suht jahe. kuna oli rase, siis mäletan seda aega väga hästi. hea ja mõnus oli olla, ei olnud väga palav ega vastik.
eks vahepealsed soojad ajad panevad unustama, et vahepeal on talv ka olnud.
rahvas on armetuks jäänud. natuke külma on, siis kohe on ärasuremas.

Anonüümne ütles ...

Võrratu kevad! hüüdis lumememm. Ma sulan vaimustusest.

lumepoiss, mitte Ott...

Anonüümne ütles ...

Mingis Eesti vanglas vohas ka hiljuti hull kõhugripp, 99 vangi olid nakatunud, miks sellest uudist pole, raadios korra mainiti ainult eile. Rummus vist oli...

jusspoiss