pühapäev, 24. jaanuar 2010

Märt Rask võrdleb Eestit Natsi-Saksamaaga, tubli!


Väljavõte Postimehe veebist.

Poleks uskunud, et pean kiitma Riigikohtu esimeest Märt Raski, keda olen nimetanud Reformierakonna õiguspõrsakeseks, aga pean. Nimelt võrdleb Riigikohtu esimees Märt Rask laupäevases Postimehes, Sigrid Kõivule antud intervjuus praegu Eestis aset leidvat üha uute ja uute ning igal sammul muutuvate seaduste vastuvõtmise rallit 1935. aastaga Natsi-Saksamaal, kus ilmus esimest korda vahetatavate lehtedega seaduste kogu.

Riigikohtu esimees, kes pidi veetma vana-aastaõhtu tsiviilkohtumenetluse seadustikku lugedes, sest ta sai selle kätte 31. detsembril ning see jõustus juba 1. jaanuaril, põrutab, et olukord, kus inimesed ei jõua vanu seadusi läbi lugeda, kui juba uued peale tulevad, ei ole normaalne, sest inimesele tuleb anda aega uue seadusega tutvumiseks ning sellega harjumiseks. Ta ütleb, et vacatio legis'e nõue ehk periood, mil seadus on vastu võetud, aga ei kehti veel, on osa õiguskindluse põhimõttest.

Mnjaa, selle õiguskindlusega on meie riigis täbarad lood. Seadusi sajab kui taevast ning isegi kogenud juristid ei suuda end nendega kurssi viia. Mis siis veel tavainimestest rääkida!

Riigikohtu esimehe lahendus seesuguses totalitarismiilmingutega džunglis orienteerumiseks on: ära allu seadustele! Ta ütleb: "Nii muutub kaheldavaks ka meie põhiseaduse printsiip, et ainult avaldatud õigusaktid on täitmiseks kohustuslikud. Neid võib ju avaldada, aga kui see rahvani ei jõua, siis ei saa siin võtta stalinlik-võšinskilikku positsiooni, et seaduse mittetundmine ei vabasta vastutusest. Mina kaldun arvama, et seaduse mittetundmine vabastab vastutusest küll, kui riik pole teinud midagi selleks, et inimene saaks seadust tunda".

Ehk siis: ärgem allugem seadustele, mida meile ei ole tutvustatud, ja toetagem Riigikohtu esimeest Märt Raski tema võitluses totalitaarse, stalinlik-võšinskiliku ja Natsi-Eestiga! Mina küll toetan. Pagan, mulle hakkab see Rask järjest rohkem meeldima.

PS Õigusteadlased, võtke rohkem sõna; kritiseerige julgelt stalinlik-võšinskilikku Natsi-Eestit!

26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irjakene, ära sina õiguse kohta küll sõna võta. Sul puuduvad selleks elementaarsemadki teadmised. Voodi kaudu saadud diplom ei tee sind veel pädevaks õigusalastes küsimustes.

Irja ütles ...

Tätätätätät jne :)))

Anonüümikukene :)))

Inno ütles ...

Et siis Tartu Ülikoolist saab voodi kaudu diplomeid? Ah, õige, mul puuduvad hariduse teemal sõna võtmiseks teadmised, kuna ka mina olen diplomi voodi kaudu saanud. Aga sina, kullake, kuidas sina siis selle said, kui kõik teised said voodi kaudu?

Anonüümne ütles ...

Ei tea kas just voodi kaudu diplomit saab, aga Irja puhul on tegemist küll tõsise Tartu Ülikooli praagiga. Häbistab nii Alma Materit kui teisi juriste. Mis teha, juhtub ka paremates peredes.

Inno ütles ...

Õige, muidu ei saaks keegi teada, milline Eesti õigussüsteem tegelikult on. Oh seda Irjat küll!

Anonüümne ütles ...

jama jutt, Irja kursusekaaslased räägivad, et nad ei näinud kunagi, et Irjal mõni mees oleks olnud.

jevlampi ütles ...

Lõpuks leidsite ka artikli üles! Ma ei uskunud oma silmi, kui seda lugesin! Oleks ta veel nimeliselt suvatsenud molekuli-poissi manitseda, oleks imestusest lausa keeletuks jäänud!

Anonüümne ütles ...

Irja lontsis Tartu peal jah ilma meesteta ringi, sest sellisega ei tahtnud keegi ennast koos näidata.
No Gulk, Sass Müller ja Rüütle ehk välja arvatud, aga need olid nagunii päeval kuskil purjus või hullu hoomamatuses. Nii et nendega ringijalutamine ei tulnud kõne alla, ainult õhtuti sai keppi tegemas käia, kui mõni neist kainem või muidu selgem oli. Litsikesel karm elu!
Korra näitasid NAKi poisid Irjale Lembit Kurvitsat ja ütlesid, et näe, see ongi see kuulus luuletaja Hando Runnel, kuri onu ja hirmkõva luuletaja. Irja võttis kohe tuld ja hakkas purjus ja haisva Kurvitsaga keppima, tal polnud aimugi, kuidas Runnel välja näeb. Ja nagu siinsest blogist näha, ei tea ta siiamaani, et see, kes teda tookord NAKi laua peal virtsaloigus keppis, oli siiski kõigest Lembit Kurvits...

Anonüümne ütles ...

:D Appi!!! Ma ei tea kyll kes see onu on kellest jutt aga kui taoline värk aset leidis siis .. Tõsiselt disgusting :D Lembit on ju vanamehe nimi :D Ma eelmise taolise kommi all arvasin, et keegi tahab Irjat ärritada aga paistab, et midagi siis oli kah ikka..Kas Inno suhtles ka pärast siis nende jorssidega?

Inno ütles ...

Ma suhtlesin, ja täitsa ok jorsid on, neist on ainult üks suur kepivend, käis pidevalt selliste kilavate silmadega ringi, alati oli mõni naisterahvas kummagi kaenla all, ta on enda väitel kõiki pannud, välja arvatud irjat.

Inno ütles ...

ja see polnud lembit

Anonüümne ütles ...

No aga sa Inno ju ise kasutad tihti väljendit "kus suitsu seal tuld".
Ega siin tea midagi :) Miks see inimene midagi taolist välja pidi mõtlema..Mingi Irja ex ju ka kunagi ammu kommis siin, et Irja olla paljude kaelas olnud seal.

Anonüümne ütles ...

Palun tungivalt osundada, kus kohas võrdleb Rask Eeestit Natsi Saksamaaga?

NÄIDAKE.

Ajakirjandus olete enda arvates, aga lugeda ei oska ja nagu idiootlikud tited imete välja lauseid.

TURUKIRJANIKUD

Anonüümne ütles ...

Siin peitub ka põhjus miks Irja pidi omale mehe ostma. Soov oli saada endale ikka veidikenegi kuulsust omav mees, aga kes tahaks omale nii ärapeetud secondhand naist. Ainult Inno läks liimile.

Anonüümne ütles ...

Tundub, et Innot tabati valusasse kohta. Millest kohe sellised lahked vastamised.

Anonüümne ütles ...

Paluks nüüd kohe küsitlus ülesse panna nagu siin kombeks on.

Kas Irja on lits?

1. Ei ole lits, lausa süütu alles
2. Natuke on lits, aga muidu tore pereema
3. Mudahoor, keda on pool Tartut keppinud.

ein Mensch ütles ...

Muide, võin vihjena öelda, et näiteks Kaitseliidus treenitakse mehi praegu päris hoolega rahvarahutuste maha surumiseks, väidetavalt on selline tegvus isegi tähtsam, kui riigikaitselised väliõppused...

Anonüümne ütles ...

to 15:36
teinekord ütle lihtsalt "määää".
see jätab sinust intelligentsema mulje, kui see tühi pläkutamine :))))
samuti 15:51 ja mõni teine veel.

Anonüümne ütles ...

Intelligent 19.29 on rääkinud...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Sellest mida juudi natsid teevad palestiinias:
Juudid ehitasid koonduslaagrid ja hoiavad neis tsiviilisikuid,mõrvavad lapsi,piinakambrites kasutatakse jõhkramaid piinamisviise milliseid panid toime saksa sõdurid teise maailmasõja ajal.
http://www.inminds.co.uk/boyco​tt-israel.php
http://www.palestinecampaign.o​rg/index2b.asp
http://www.allaboutpalestine.c​om/
http://www.voicesofpalestine.o​rg/
http://www.facebook.com/group.​php?gid=2204540135
http://video.google.com/videos ​earch?client=firefox-a&rls=org​.mozilla:et:official&channel=s​ &hl=et&source=hp&q=free+palest​ ine&lr=&um=1&ie=UTF-8&ei=nKhbS​ 6uKJY_20gSP1_GEBQ&sa=X&oi=vide​ o_result_group&ct=title&resnum​=12&ved=0CDMQqwQwCw#
http://www.freedom-for-palesti​ne.org/
http://www.inminds.co.uk/pales​tine-rally-15feb03.html
http://www.palestinefreedom.or​g/
http://www.myspace.com/bahiyya​h1morocco
http://www.amazon.com/Stolen-F​reedom-Hanan-Mikhail-Ashrawi/d​p/B0007II14C
http://www.facebook.com/group.​php?gid=22920137976
http://palestinechronicle.com/
http://www.inminds.co.uk/boyco​tt-israel.html
http://www.nkusa.org/activitie​s/Demonstrations/20091227Londo​n.cfm
http://electronicintifada.net/​v2/article5794.shtml
http://www.indymedia.ie/articl​e/90913

Inno ütles ...

Mul polnud mingit kuulsust, kui Irjaga kohtusin.

Anonüümne ütles ...

No aga sa ise oled ju kogu aeg rääkinud, kui kuulus ja kõikvõimas on Ingrid, staar ja prominent ja kõik teda kardavad ja kõiki ta suudab mõjutada... Eesti kõige mõjuvõimsam naine. No kuidas sa ajal, kui temaga abielus olid, siis kuulus polnud? Kuulus just selle tõttu, et olid Ingridi mees, ega see tähenda, et sa ise oleksid pidanud midagi olema. Ära nüüd ikka nii häbelik ka ole, Inno.

Anonüümne ütles ...

mina ei tea, ma olen aru saanud, et ega innol tegelikult suurt tunnet ei olnud, et ta päriselt ingridiga abielus oleks olnud. ingrid ju kogu aeg tõmbas ringi ega pööranud innole tähelepanu ega leidnud tema jaoks aega.

Anonüümne ütles ...

Täitsa tore, et sellele loole viitasid, ma polekski seda tähele pannud.

Inno ütles ...

21:11le:
palju neid kuulsuste kaasasid ikka niiväga tuntakse. Nimi oli vast tuntud, aga nägupidi mind küll ei tuntud. Väike ettevõtjate ja ajakirjanike ring teadis mind Äripäevast, rohkem mitte.

Anonüümne ütles ...

СААКАШВИЛИ заявил, что пропаганда в России хуже нацистской
Время публикации: 23 января 2010 г., 13:15

Пропаганда в России, по мнению президента Грузии Михаила Саакашвили, достигла уровня, о котором в СССР даже не мечтали. Она сродни поведению нацистской Германии во время Второй мировой войны, считает Саакашвили.



С его слов, произнесенных на лекции в эстонском МИДе, Россия «пытается напустить как можно больше тумана»: когда стороны конфликта, подчеркнул Саакашвили, обвиняют друг друга, представление о происходящем становится «расплывчатым», и виновник может действовать безнаказанно.



Грузинский президент по-прежнему убежден, что Россия хочет уничтожить Грузию, поскольку «само существование этой страны и факт, что Россия не смогла ее подчинить, указывает соседним странам на то, что России можно и не подчиняться», передает интернет-портал ERR.Novosti.



« Путин такого стерпеть не может, поэтому в России придумают и сотворят что-то новое», — уверяет Саакашвили.



«Преступники действуют ночью, а ночью все кошки серы. Чтобы предотвратить новые преступления, мы просим вас, друзья, донести до мира правду. Не допустите, чтобы Грузию снова накрыла ночь», — призвал он Эстонию.



Саакашвили заявил, что Грузии грозят «новые проявления агрессии со стороны России и оккупация».


Отдел мониторинга
КЦ