pühapäev, 24. jaanuar 2010

Mida mõtles Tiit Made avalikkusele söödetava unerohu all?


Väljavõte Postimehe veebist.

Mina mõtlesin, et huvitav küll, mida mõtles Stockholmis resideerunud endine nõukogude spioon, Herman Simmi aatekaaslane Tiit Made, kui kirjutas Delfi kommentaaris, et "Eestis söödetakse avalikkusele unerohtu"?

Kas seda Evelyn Kaldoja artiklit Postimehes, mis on parimas stalinistliku ajakirjanduse stiilis kirjutatud ülistuslaul Gruusia presidendile?

Irja luges seda Postimehe juhtkirja ja oli hämmingus. Tundub tõesti, et 40ndad aastad on tagasi, täiega.

Toon siinkohal mõned tsitaadid sellest laulust (kas ei tule tuttav ette?!):

"Eesti, kes võõrustas sel nädalal kõrget Thbilisi delegatsiooni väärika südamlikkusega – alates grusiinide reforme kiitnud president Toomas Hendrik Ilvesest ja lõpetades rekordilise rahvahulgaga president Mihheil Saakašvili loengul –, näitas end nii õilsameelse riigina, kes ei häbene pisut ajaloorataste vahele sattunud tuttavat."

"See oli toetusavaldus demokraatia ja lääne suunas areneda soovivale Gruusiale, mis loodetavasti jõuab ka sealse rahvani. Sellele, kus arenemisruumi jagub, vihjati avalikult vaid väga läbi lillede."

Lõpuks veel üleskutse rääkida osadest asjadest sosinal. No, kamoon, tõesti, kus me siis nüüd elame?!

5 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kas Evelynil on mees vää?
Ma keeraks talle kotid taha.

Anonüümne ütles ...

Evelyn ei ole mees.
Aga miks sa seda küsid?

Anonüümne ütles ...

eesti ajakirjandus on solgipang. see mis päevalehtedes on ajab oksele ning see poolkõva porno mis telkaris kedratakse ajab lausa nutma.

Anonüümne ütles ...

inno, kas sa võiksid palun selgitada, mille põhjal nimetad Tiit Madet N. Liidu spiooniks. Küsin uudishimust ja see pärast et ei tea

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

24 jaanuar 2010 22:14-le
Pese oma silmad puhtaks ja loe uuesti:)))