pühapäev, 24. jaanuar 2010

Nagu kaks Võšinskit


Andrei Võšinski (vasakul, spartacus.schoolnet.co.uk veebist) ja Ken-Marti Vaher (Rahva Raamatu veebist).

Arutasime Irjaga, kes võiks olla Eesti oma Võšinski, see Stalini-aja maruline seaduseväänaja, kelle abil diktaator oma poliitilisi vastaseid lämmatas. Ja see pole ei keegi muu kui Ken-Marti Vaher.

Siin ka üks arvamus Võšinskilt (Oma Saare veebist):
Juba enne kohtuotsuse langetamist lausus Võšinski: “Möödub aeg. Vihatud reeturite hauad kasvavad umbrohtu ja karuohakatesse. Meie, rahvas, sammume aga suure juhi ja õpetaja, sm Stalini juhtimisel endiselt mööda teed, mis on puhastatud mineviku jätistest ja kaabakatest.”

Kas ei tule tuttav ette?!

32 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga täpne võrdlus! Ken-Marti Vaher muidugi!

Anonüümne ütles ...

mis ingrid asjast arvab?

Anonüümne ütles ...

Kunas järgmine ühisüritus Pjotri, Maksimi ja teiste karvaste ning sulelistega on?

Anonüümne ütles ...

Te pole vist kirjutanud, mis sai sellest Soome rahva reeturist kirikuõpetajast, kelle toetuseks te koos vantidega piketeerimas käisite. Võiksite rahvast valgustada.

Anonüümne ütles ...

Mina näen nii palju sarnast, et mõlemal on korralikud soengud. Erinevalt Innost, kes jätab alati mulje, nagu poleks ta sampoonist ja kammist kunagi midagi kuulnudki.
A soomlased pidavat kutsuma oma esistalinistiks teie sõbrannat Leena Hietaneni. Kuigi teie sõber Bäckamann püsivat tal tihedalt kannul. Osa soomlasi jälle ütleb, et on teised üsna võrdsed.

Inno ütles ...

Ma kahtlen, kas Hietanen nii võimekas ikka on. Pigem lihtsalt üks põhijoonest teisiti arvav soomlanna, keda üritatakse millegipärast naeruvääristada.

Ma ütleks, et Soome on stalinistlik. Soomlased sellest muidugi sittagi ei tea, neid pole aastakümneid keegi ei represseerinud, mis annab neile võimaluse lihtsalt pihku itsitada ja ise väikestviisi stalinismi harrastada.

Anonüümne ütles ...

Möödub aeg. Vihatud reeturite hauad kasvavad umbrohtu ja karuohakatesse. Meie, rahvas, sammume aga suure juhi ja õpetaja, sm Irja juhtimisel endiselt mööda teed, mis on puhastatud mineviku jätistest ja kaabakatest.

Anonüümne ütles ...

Lisaks Eestile ja Soomele on stalinistlikud Rootsi, Norra, Taani... Läti, Leedu, Poola, Ungari, Saksamaa nagunii... Ukraina, Gruusiast rääkimata, oh, no siis Prantsusmaa, Sveits jne jne.
Aga kohe kindlasti ei ole stalinistlikud Venemaa ega Valgevene. Need kaks on viimased demokraatia kantsid, kus võidutsevad vaba mõte ja sõna. Ja Põhja-Koread ei tohi ka jätta hea sõnaga meenutamata.
Uraa, tovaristshi!

Anonüümne ütles ...

Inno, ehk valgustad rahvast, millal viimati pead pesid ja juustele kammi näitasid?

Anonüümne ütles ...

Peapesu tuli hiljuti Soomes, edasi on tulnud artiklid stalinismist.

Anonüümne ütles ...

On suhteliselt hea nägude mälu ja alles eile tõmbasin paralleeli Toomas Lunge ja Valdo Randpere vahel!Mul puuduvad andmed ja huvi selle suguluse vahel vaid ütlen seda omast vaistust!

Anonüümne ütles ...

Randpere on Al Bundy vend

Anonüümne ütles ...

See nimi Vaher tuleb tuttav ette. Kas Irja ei ole mitte Vaher? Tuleb tuttav ette?

Anonüümne ütles ...

Ah see ongi siis Irja isakese georg Vaheri ja prokurör Aita Ploomi kuramaazhi vili! Täitsa naksis traks!

Inno ütles ...

18:41le:
tea kas nüüd selliseid järeldusi võib teha ühe Hietase juhtumi põhjal. Jutt oli sellest, et Hietaneni, kes on teisitimõtleja, kutsutakse Soomes stalinistiks. Mis annab alust arvata, et Soome on stalinistlik, sest Stalin just selliseid valitseva režiimi suhtes kriitilisi teisitimõtlejaid represseeris.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Sellest mida juudi natsid teevad palestiinias:
Juudid ehitasid koonduslaagrid ja hoiavad neis tsiviilisikuid,mõrvavad lapsi,piinakambrites kasutatakse jõhkramaid piinamisviise milliseid panid toime saksa sõdurid teise maailmasõja ajal.
http://www.inminds.co.uk/boyco​tt-israel.php
http://www.palestinecampaign.o​rg/index2b.asp
http://www.allaboutpalestine.c​om/
http://www.voicesofpalestine.o​rg/
http://www.facebook.com/group.​php?gid=2204540135
http://video.google.com/videos ​earch?client=firefox-a&rls=org​.mozilla:et:official&channel=s​ &hl=et&source=hp&q=free+palest​ ine&lr=&um=1&ie=UTF-8&ei=nKhbS​ 6uKJY_20gSP1_GEBQ&sa=X&oi=vide​ o_result_group&ct=title&resnum​=12&ved=0CDMQqwQwCw#
http://www.freedom-for-palesti​ne.org/
http://www.inminds.co.uk/pales​tine-rally-15feb03.html
http://www.palestinefreedom.or​g/
http://www.myspace.com/bahiyya​h1morocco
http://www.amazon.com/Stolen-F​reedom-Hanan-Mikhail-Ashrawi/d​p/B0007II14C
http://www.facebook.com/group.​php?gid=22920137976
http://palestinechronicle.com/
http://www.inminds.co.uk/boyco​tt-israel.html
http://www.nkusa.org/activitie​s/Demonstrations/20091227Londo​n.cfm
http://electronicintifada.net/​v2/article5794.shtml
http://www.indymedia.ie/articl​e/90913

Anonüümne ütles ...

Aga Õhtulehes ilmub varsti lugu: "Marko Rose - süüdimõistetud pedofiil, kes sulges ka Inno ja Irja suu". Ma andsin neile inspiratsiooni.

Anonüümne ütles ...

Rose on stalinist, kelle ees prk Tähismaa tunneb end kaitsetuna ja väriseb nagu Võsinski ees.

Anonüümne ütles ...

Tühja neist stalinistidest, pajatage parem mis kinumees ja elukunstnik Juhan Saul-Gross teeb?

Anonüümne ütles ...

Mul on hoopis Innole küsimus. Miks Inks ennast nüüd Veidenbergina esitleb? Kas tal on siis häbi selle perekonnanime pärast, mis talle nii palju oodatud kuulsust tõi? Kas Tähismaa ei sobi enam prouale? Samas, ehk on sul hea meel, et sa sellest nimest loobub ja ei musta enam oma käitumisega Tähismaade peret? Vaatasin facebookist proua veidenbergi pilte. Päris ilus teine. Ei tea, kas on kõvasti photoshopitud? Milline on sinu kommentaar? Muidu ta ikka rohkem sellise keskmise krõhva mulje jätnud tavaliselt.Ja ühe pildi peal, kus tal olid kõrged kontsad tundus ta selline lühike jupats kuidagi.... kui pikk ta õigupoolest on? Mul on alati piltide järgi jäänud selline mulje, et ta pigem selline korpulentne daam.

Aitäh, kui viitsid vastata!

Anonüümne ütles ...

Te pole pikalt valgustanud ka Liis Haaveli tegemisi. Kas tõesti on selline jama majas, et stalinistid panevad ta vangi? Uskumatu riik, isegi vanainimesi ei saa rahus huiata, kohe on stalinistid repressioonidega kukil. Tuleb kirjad saata Euroopasse ja ÜRO-sse, mis krt võtaks siin toimub.

Anonüümne ütles ...

Valga stalinistist kohtunik karistas pedofiil ja pervert Marko Roset. Tallinna stalinistist kohtunik pani vangi täielikult süütu Saul Grossi. Nüüd tahavad stalinist vangi panna ka Eesti ema Tereza, vanainimeste aitaja Liis Haaveli. Kuhu me küll jõuame.

Anonüümne ütles ...

Kas mitte 22. januaril ei olnud Tallinna Ringkonnakohtus otsuse tegemine kinumees Grossi asjus? Mis otsus siis tehti? Kas video-kommentaari ei saa?

Oli poole sõnaga juttu ka sellest, et teatud vabadusvõitlejatele korraldada filmi "Soviet story" vaatamine ning pärast küsida nende käest ka kommentaare?

Kuidas jääb siis, kohvikupidajad? Mõistan, et menüü on kohvikupidajate koostada aga vahel võib ju püsiklientidele vastu ka tulla:)

ein Mensch ütles ...

Eesti meenutab aina rohkem George Orwelli "1984" Okeaaniat, kus inimesi lausa õhutatakse oma peaga mõtlejate vastu vägivalda õhutama. Näiteks Savisaare kohtustuslikud vihkamise minutid. Ma ei ole mingi Savika fänn, aga olen tähele pannud, et kõik kiruvad teda hoolega, kuigi tema isiklikud otsusused mõjutavad tavainimese elu küllaltki vähe. Samas kui Riigikogu ja valitsuse otsustest oleneb jälle väga palju.

Olen aru saanud et see on meedia mõju, kuigi meinstriim-meediat ma täiesti teadlikult enam ammu ei jälgi, seda eelkõige oma vaimse tasakaalu huvides. Ometi on tunne, et ma pole millestki olulisest ilma jäänud.

Orwell (Eric Arthur Blair) ise oli muide pärit vanast impeeriumi riigiteenistujate perekonnast, ta käis läbi inglise elitaarse internaatkooli õudused ja töötas hiljem politseinikuna Birmas, mis oli üks briti impeeriumi oopiumiäri pesadest.

Hiljem sai temast sarnaselt paljude teiste kõrgemasse klassi inglise kuuluvatest noortest fabiaani sotsialist. Kuid elukogemused panid teda mõistma , et see ideoloogia oli kõigest vahend rahvamasside manipuleerimiseks väikesearvulise kuid kõikvõimsa eliidi heaks.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Venemaaga on alati äri aetud ja aetakse praegugi edukalt aga meedias peedistatakse elanike ajusid venemaa koha pealt:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/01/kogu-euroopa-on-nagu-kaan-venemaa.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/01/nato-suurriikidele-on-igati-meeltmooda.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/01/meie-riik-peaks-asjalikud.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/01/meie-soprade-poolt-ules-ostetud-ja.html
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/01/jagamatu-venemaa-jagas-hiljuti.html

Anonüümne ütles ...

Kuidas saab olla loogiline, et pervert Marko Rose on stalinisti ohver, ja kui ta terroriseerib Tähismaasid, siis on ta omakorda stalinist.

Anonüümne ütles ...

Saab ikka. Ühed stalinistid represseerisid teisi päris kõvasti. Eriti 1937-38 aastatel.

Anonüümne ütles ...

Kuna ka Tähismaad on selged stalinistid, siis toimub justkui NSV Liidu kommunistide verine sabat siin, pead ja türad lendavad?

Anonüümne ütles ...

Muide, mängu astub veel üks pervert (roosa sõber) Vänt!

Marko Rose, 15.01.2010 11:58
Tõnis Vändre on tore mees ning minu üks parimaid sõpru. Tema kallal ärge küll norige.

Uurige, kes see sõber on. Tema vend Rain Vändre oli põllumajanduse aseminister omal ajal. Kusjuuree kõik pesevad üksteisel mõnusalt selgasid.

Anonüümne ütles ...

Eesti Andrei Aguarevitši mõõdu annab kõige paremini välja Ain Seppik, kes okupatsiooni ajal prokuna eesti poisse okupatsioonimonumentide rüvetamise eest vene vangilaagritesse surema saatis.
Tegelikult on kõik komsomolkusjuurakad libedad kagebiitlikud sead.

Anonüümne ütles ...

Jumala pärast, ainult mitte Seppik, pole lihtsalt võimalik, et ühe esi-keskerakondlasena võiks ta olla kunagi midagi halvasti või valesti teinud! Käed eemale Ainist, stalinistid!

Anonüümne ütles ...

Kain, ära koini Aini. Roosa Sepik.