reede, 15. jaanuar 2010

Sirje Kiin'ilt kuldsed sõnad, veidi ka Underist, Adsonist, Sepast, Tarandist ja armastusest

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Kirjandusteadlane Sirje Kiin, kes elab juba mõnda aega USAs, ütles Õhtulehe ajakirjanikule kuldsed sõnad: Eestis tuleks lõpuks üle saada puritanismist ja väikekodanlikust häbist. Ning et "Kui Marie Under julges sada aastat tagasi erootilisi luuletusi kirjutada, siis võiks meil olla ausust ja julgust sada aastat hiljem nende kuulsate luuletuste sünnilugusid ka analüüsida ja tema loomingu tausta avada".

Mis on sulatõsi. Eesti on tõepoolest väga puritaanlik ja silmakirjalik maa, suletud uste taga tegeldakse kõikvõimalike perverssustega, kohati tundub, et iga teine mees on pedofiil, samas tehakse kõikvõimalikke takistusi tõetruude ja loomulike armastuse-kirelduste avaldamiseks. Eesti tundub olevat justkui mingi pervertide maa, kus normaalset seksi peetakse tabuks.

Üllatav on loomulikult see, et poliitik Evelyn Sepp, kes pidevalt homomeestega ringi traavib ja värvikat elu elab, ja kes olevat ise lesbiliste kalduvustega, on asunud Marie Underist rääkivat raamatut avalikult kritiseerima. Mis seab Sepa kahtlemata samasse ritta teise kaasaegse raamatupõletaja Indrek Tarandiga ja näitab ei midagi muud kui tema enda vaimuvaesust. Nood pidid küll õndsad olema, ent ilmselt seetõttu, et neile teatud asjad lihtsalt kohale ei jõua. Veidi kummastav on see, et sellised tegelased istuvad Eesti Riigikogus.

Mina aga igati tervitan Marie Underist kirjutatud raamatut ja kavatsen selle ka endale hankida ning sellega põhjalikult tuvuda, sest tundub, et selle üks peakangelasi, Underi armastus Artur Adson jagas minuga sarnaseid vaateid elule. Ka minu soov on luua oma naisele parimad võimalikud tingimused. Selline on minu silmis armastus.

22 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

www.otherpower.com http://www.scoarigwind.com/

Anonüümne ütles ...

sul ei maksa oma saamatuid käkke ikka Adsoni ja Underi loominguga võrrelda, I+I

Anonüümne ütles ...

minu meelest sobite te väga hästi. Sina oled nagu Adson ja Irja on M.L.King.
Samas olen sul märganud ühisjooni Napoleoni, Caesari ja Lennart Merega. Teretulemast meie palatisse!

Inno ütles ...

Kes ütles, et olen Adson? Ma kirjutasin, et jagan samu vaateid. Teile õndsatele seal palatis ilmselt ei jõua need asjad kohale.

Inno ütles ...

Ja kadetsemise asemel elage ise täisväärtuslikku elu, siis ei pea pidevalt siin blogis ussitama.

Anonüümne ütles ...

Ise sa ju tahad, et siin blogis käiakse, mis teha kui kiitvaid hinnanguid peate ise Irjaga vaheldumisi kirjutama.

Inno ütles ...

Kui me kõike seda teeksime, mis siin on väidetud, siis muud ei jõuakski, ja isegi magada poleks aega. Aga meie elu pole kaugeltki ainult see blogi. Lihtsalt teadmiseks.

Paranoikudele soovitan lugeda värsket Underi raamatut, siis ehk jõuame kunagi sarnaste arusaamadeni elust ja armastusest.

Anonüümne ütles ...

Teie elu puhul ei pea keegi end küll väljamõeldistega vaevama. Selle töö teete ise ära.
Sa võid ju kommimise ära keelata, vaata kes siin siis veel käib peale valveelektriku ja selle suurte tähtedega hullu.

Anonüümne ütles ...

Underi Mari oli nooremas põlves tõeline rändauhind - kes kõik teda küll pannud ei ole. Irja olevat ka varem kõvasti nende saamatute noorautoritega nagistanud. Aga tegelikult pole see teema. Teema on see, et isiklik ja intiimne võiks ikka jääda isiklikuks ja intiimseks, seda ei peaks kogu maailmale vaatamiseks välja riputama. Kui keegi seda teeb, siis ta on ilma igasuguse inimväärikuseta kõnts. Koerad otsivad kah oma suguakti jaoks varjatuma koha, aga mõned inimesed ei saa sellest aru. Mis puutub Kiin-Ruutsoosse, siis ta võiks kirjutada parem oma vastavasisulistest kogemustest Rein Ruutsooga.

Inno ütles ...

13:44le:
aga kes sellest võidavad? ma mõtlen peale hansoni-suguste pervertide.

Anonüümne ütles ...

Kuidas su täisväärtuslik elu siis välja näeb? Ega see, et inimene lakke vahib ja sittagi ei tee, pole veel täisväärtuslik elu.
Selliseid lollusi nagu teie 2 teete, saabki inimene ainult igavusest välja mõelda.
Kui oleks rahuldusttoov tegevus ja sotsiaalne ringkond tõeliste sõprade näol- oleks inimene piisavalt koormatud, et poleks aegagi sellise jamaga tegeleda.
Väga paljudel inimestel läheb esimene abielu aia taha mitmetel erinevatel põhjustel. Üks põhjus ka see, et väsitakse ära ja leitakse oma inimõigus olevat uus elu leida ja teine pool saagu hakkama ja mingu aga oma eluga edasi ja ärgu segagu ja teretulnud oleks hoopis olnud kui Ingrid oleks Irjast staari teinud- nii andekas, rinnakas ja ilus nagu Irjake meil on...
Lõpuks taandub kõik puhtlabasele rahale. Kui raha oleks mõlemal osapoolel piisavalt, poleks neid madalaid avaldusi.
Aga nii meeleheitlikult hirmul inimesi nagu teie olete, annab otsida. Kõik sellised lollakad aktsioonid ja tegevused tulevadki alateadlikust hirmust ja see tekitab protesti. Aga kuna teil pole millegi muu vastu kui oma sittade isikuomaduste vastu protesteerida, siis on see eriti naljakas.
Aga kui teile see tüli ei tee, palun korrake veel üle, et mille vastu te täpselt võitlete? Ja miks lääne väärtustega Inno valib Nõukogude aja väärtused võitlemiseks- see tähendab siis hüvede saamist kõva häälega lolli kommunistliku möla suust välja ajades.

Anonüümne ütles ...

"Väga paljudel inimestel läheb esimene abielu aia taha mitmetel erinevatel põhjustel. Üks põhjus ka see, et väsitakse ära ja leitakse oma inimõigus olevat uus elu leida bla bla bla"

Viimati kui mina kontrollisin, saatis Inno oma esimese naise pikalt tema vägivaldsuse eest, nii et sinu stsenaarium siin päris paika ei pea. No oleks see vaid nii, et Inno lihtsalt väsis ära, oh wait, ta väsiski ära, oma naisele peksukotiks olemisest!

Inno ütles ...

14:08 anole:
hinga nüüd rahulikult sisse-välja ja loe tekst uuesti läbi, selles on kõik vastused olemas.

Anonüümne ütles ...

Täpselt täpselt- Inno põgenes vägivaldse naise eest...
Kõik, mis Inno räägib on puhas kuld!
Kuulake kõik, sest suur õpetaja ja teenäitaja on suu lahti teinud!

Inno ütles ...

Keegi pole ümber lükanud, et Ingrid on vägivaldne, ka mitte tema ise. Ta kannatab kontrollimatute äkkvihahoogude all.

Anonüümne ütles ...

See Sirje Kiin on ju paadunud isamaalitslane ja Ameerikasse minema karanud emigrant.

Anonüümne ütles ...

siin on väga häid kommentaare, näiteks 12.54 ja 14.08. Nendele pole Innol midagi erilist vastata.
Suure õpetaja ja teejuhi fantaasia onlõpukorral.

Anonüümne ütles ...

Aga kes ja kus on tõestanud, et Ingri oli vägivaldne? Peale sinu juttude, millest enamiku sa ise oled fantaasiaks ja kirjanduseks kuulutanud.

Anonüümne ütles ...

No mille eest küll "FIE", kellel pole viis aastat sissetulekut, küll endale niiii kalli raamatu "hangib"? Et ma nagu natuke blogin teile, aga teie mulle raamatu... Või pakud esemelist vahetuskaupa - annad vastu 8 kilo "Tüdrukute klubi" ja 12 kilo "Vaba ühiskonda"?
Ah, tegelikult sa muidugi lased "rikkal pärijannal" osta! Nagu kõik muu alates trussikutest ja lõpetades arvutiga.

Inno ütles ...

Oi kui tige.

Anonüümne ütles ...

12.54 - PÄEVA KOMM!!! Ammu pole nii pikalt hirnuda saanud!

Anonüümne ütles ...

Mispärast tige - lihtsalt sageli teie blogi lugenud ja tänu sellele teie "sisuka" elu ja rahaliste võimalustega hästi kursis.