neljapäev, 25. veebruar 2010

Erakorraline teadaanne! Lõppeb IRLi aasta ja algab taas Reformierakonna aasta!

Nonii, olin täna taas entusiastlik noor ajakirjanik ja käisin valitsuse pressikonverentsil. Kuidas mul ja kaameramehel seekord läks, selles raporteerin teile juba natukese aja pärast, aga praegu on mul ära õiendada üks väga oluline asi. Nimelt võtsime mina ja Inno teel Tallinnast Rakverre vastu otsuse, et kohvik lõpetab täna IRLi aasta ning alustab Vabariigi aastapäevale kohaste pidulike pasunahelide saatel uuesti Reformierakonna aastat.

Põhjus on imelihtne. Nimelt väärib IRLi üks juhte Mart Laar oma suhtumises vabakutselistesse ajakirjanikesse võrreldes Reformierakonna juhi Andrus Ansipiga lausa medalit. Piisas meil vaid möödunud aastal Laarile Olev Puldre küsimuses helistada, kui ta kutsus meid Toomepeale ja andis intervjuu. Tige ja turris oli küll ja Võsa-Petsi kirus mis hirmus, aga vastas ilusti.

Sama võib öelda ka teiste IRLikate kohta, Juhan Parts ja Tõnis Lukas olid täna väga viksid ja viisakad me küsimustele vastama. Inno paneb pärast ka videod üles.

Sootuks teistsugune on Reformierakonna suhtumine ja mitte ainult meisse. Jürgen Ligi, kelle elu suurimaks saavutuseks on ilmselt Kalle Muulil end põlema panna soovitamine, sai alles hiljuti hakkama uue "vägiteoga": saatis ERR-ile kirja, kus ähvardas ajakirjanikke rahade äravõtmisega, kui kriitika ei lõppe. Rein Lang samast erakonnast üritab küll ühel, küll teisel moel ajakirjandusvabadusele päitseid pähe panna: küll Delfi eelnõu, küll uue ajakirjandusseadusega. Lisaks eeltoodule käivad ajakirjanikud üksteisejärel Reformile allutatud Kapos enda kirjutatud lugude kohta aru andmas, mis oleks mistahes teises Euroopa Liidu riigis ennekuulmatu. Arvan, et me tuttavad saksa ajakirjanikud kukuks tooli pealt maha, kui neile sest kõneleksime. Ilmselt kõneleme ka. Kevad on ees, Inno suhtes on alustatud kriminaalmenetlust, eks me jõuame. Praegu on välisajakirjanikud Eestis toimuvast väga huvitatud, ikkagi euroga liitumise otsustamine ju. Kuna nad tulevad varsti jälle Eestisse, siis saamegi neid Eesti menetlusteriigi iseärasustega detailideni kurssi viia :). Kujutan ette, et neil vabakutseliste ja suurtele väljaannetele kaastööd tegevate ajakirjanikena on väga lõbustav kuulda, et Eestis ei tohi vabakutselised ajakirjanikud valitsuse pressikonverentsidest osa võtta :)).

Täna selgus siis lõplikult, et peaministripartei Reformierakond ei tunnusta vabakutselisi ajakirjanikke ajakirjanikena! Ehk siis Reformierakonna seisukoht, mida ma teile ka hiljem põhjalikumalt tutvustan, on järgmine: vabakutselistel ajakirjanikel ei ole õigust valitsuse pressikonverentsidest osa võtta. Seda ütles meile täna pressikonverentsil vabariigi valitsuse avalike suhete juht isiklikult.

Seega on igati õigustatud Reformierakonna taaskord luubi alla võtmine. Ülburitele ei tohi alla vanduda.

Mis puudutab praegu täitsa teises valguses paistvat Mart Laari, siis kohvik autasustab teda vaba ajakirjanduse tunnustamise eest väikse auhinnaga, milleks on sotsiaaldemokraatide eurokampaania šokolaadimedal. Soovitame ka Laaril ja teistel IRLikatel lõpuks ometi selg sirgu lüüa ning Reformierakonna kannupoisiks olemine lõpetada. Kui seda teha julgete, olete väärt mehed.

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

hea vähemalt et ise usute - miks kedagi euroopa väljaannetest peaks kottima kahe suvalise blogipidaja väärt informatsioon :)

nõrgaks hakkab see content siin jääma - mingeid huvitavaid paljastusi võiks olla

Anonüümne ütles ...

Teie blogi on ju ilukirjandus, Inno ise ütles.

Anonüümne ütles ...

Mis tõestab teie vabakutseliseks ajakirjanikuks olemist? Kusjuures täitsa tõsiselt tahaks teada, üldse mitte pahas mõttes. Lihtsalt huvitav, et mis hetkest muutub inimene vabakutseliseks ajakirjanikuks? On siin määravaks erialane haridus - ok, sel juhul Inno kvalifitseerub, Irja mitte. Või peaks olema mingi (lepinguline) suhe mõne ajakirjandusväljaandega? Väga ootaks vastust.

Anonüümne ütles ...

Te ikka näitasite seaql asjapulkadele oma kelmikat fotomontaazhi Andrus Ansipi pea, Ago Pressi keha ja munniga? See oleks kindlasti kõik uksed avanud ju!

Irw...

Anonüümne ütles ...

Kas need "tuttavad saksa ajakirjanikud" on Eestis resideeruv Dornemanni-vanamees? Ja kui, siis millise lugupeetud Saksa ajakirjandusväljaande heaks ta töötab? Või on temalgi oma väike bloginurgake-puhvetike "Druzhba-Freundschaft", mille nime hüüdmise peale avanevad tema ees imeväel kõik Saksamaa parlamendi uksed ja ministrid langevad kui loogu võitluses, kes saaks esimesena Herr Dornemanni küsimustele vastata?

Anonüümne ütles ...

15:32: vabakutseline ajakirjanik on tüüpiline tiitel, mida absoluutselt igaüks võib endale ise võtta. Täpselt nagu vabakutseline luuletaja jmt. Ainult tunnustuse määr on erinev: on vabakutselisi, keda peetakse tipptasemel tegijaks, on vabakutselisi, kelle üle ainult muiatakse.
See on muidugi võimalik ainult sellistel väga pehmetel aladel. Vabakutselisi arste, tuumafüüsikuid, geeniteadlasi jne ilma vastava hariduseta üldjuhul ei leia.

Anonüümne ütles ...

te võiks oma tallinnas käimise peale raisatud bensiiniraha eest osta parem rakvere kodututele suppi! oleks EESTI RAHVALE kasulikum.

Anonüümne ütles ...

EESTI RAHVAS OOTAB PÕNEVIL: KAS ANSIP ÄHVARDAS HILJUTI SOETATUD KUULIPRITSIGA URROT JA TÜRJAT???

Anonüümne ütles ...

Milleks kuulipritsi - eelmine kord piisas mõnest "mustlasneiu" sõnast, kui Irjusha hakkas nurka sittunud kassi süüdlaslikul häälel näuguma ja Innu jäi sootust vait, selle asemel et kalli abikaasa au (?) ja väärikuse (?) kaitseks laskeavale viskuda.

Anonüümne ütles ...

Kas te tõesti ei mõista, et koerad võivad küll haukuda, aga karavan läheb siiski edasi? ;)


Koerte rollis olete siin kahjuks teie! Neid poliitikuid ei huvita teie mula! Ausõna!

Anonüümne ütles ...

Inno, ma leian et see kõik jääb ebapiisavaks. Meie president tuleks samuti pimeduselöödusest vabastada ning nõiduse alt lahti loitsida. '
Teeme Toomas H Ilvese õnnelikuks!
Õnneks on inimesele vaja kodumaad ja perekonda!
Praegu aga elab Ilves kodumaast kaugel ning ta on lahutatud oma perekonnast!
Viime Toomase Merry Bullock'i taas kokku, et inimene saaks kord tõeliselt õnnelikuks ja tema hing õndsaks!

Anonüümne ütles ...

Teen ettepaneku vahetada 17.12 ettepanekus nimi Toomas nimega Inno ja Merry Bullock Ingrid Veidenbergiga - ja voila, õnn ongi nende õuel!

Anonüümne ütles ...

Isegi neegrid dzunglis on taganud endile elektri tasuta:
http://www.i-love-windpower.com/01%20Projects%20rev01/01%20Mali/07%20Press/Press.html
http://www.i-love-windpower.com/01%20Projects%20rev01/01%20Mali/01%20POD


Kui juba neegrid suudavad tagada endile elektri tasuta siis küllap ka ajupestud Eestlased saavad sellega hakkama.Paraku on nii,et Eestlased on ajupestud ja neile peab puust ette tegema ja punaseks värvima ja siis nad ikka ei saa aru...
Neegrid dzunglis on ses suhtes taibukamad.

elektritsaabtasuta.blogspot.com

Anonüümne ütles ...

Teemaja In Noir, ja Kohvik.

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

Jep, olen nõus, 18:09 - Inno tuleb taas Ingridiga kokku viia. Innol on naist vaja. Seda, kas Irja naine on, peab muidugi veel uurima.

Irja ütles ...

eks me siis vaatame, keda euroopa väljaannetest kotib ja keda mitte :) viimane kord igatahes kottis :)

ma arvan, et vabakutseline ajakirjanik ongi inno, kuna ta on lõpetanud tartu ülikooli ajakirjandusteaduskonna ja töötanud ajakirjanikuna. mina tõesti ei ole, aga innot ei lastud ju ka pressikonverentsile. ja eelmisel korral ei lubatud tal küsimust küsida.

Irja ütles ...

kes need tuttavad ajakirjanikud on? kes nad küll on, kes on? ;) eks me anname siis teada, kui lugu ilmund :)

Anonüümne ütles ...

uurida pole vaja, Tühismaade majas on püksid Türja jalas eo ipso on Türja mees. Mis muuseas seletab ka Urro pederastia - ja pliiatsikujuliste peeniste lembust. Türja võiks küll muidugi kaaluda teatud hormoonravikuuri, et vabaneda oma rõvadast pardipininast näiteks palju sobivama mahlase bassi kasuks.

Anonüümne ütles ...


eks me siis vaatame, keda euroopa väljaannetest kotib ja keda mitte :) viimane kord igatahes kottis :)


Bäckmani blogi mõtlete või?

Hale...

Anonüümne ütles ...

tehke vahelduseks Keskturuerakonna aasta ka ;)