teisipäev, 2. veebruar 2010

Imbike, 90ndatel hoiatasid Savisaare eest väga paljud!

Väljavõte Delfi veebist.

Vau! Ka teine Soomes elav eestlane on sekkunud Eesti poliitikasse. See tundub olevat lausa süsteem.

Imbi Paju'le võin mälu värskendamiseks öelda, et 1990ndatel hoiatasid Edgar Savisaare eest väga paljud, ka mina ise. Sest Savisaar ei tundunud oma "endise" maine tõttu usaldusväärne (nagu ka, mis seal salata, Andrus Näksip), samuti oli Eestil eesmärk liituda rahvusvaheliste organisatsioonidega nagu EL ja NATO, mistõttu olid kindlasti eelistatumad sellised rahvusvahelised mehed nagu Lennart Meri ja Toomas Hendrik Ilves. Ent täna, Imbike, kus Eestis on juba ligi 200 000 inimest tööta, ei aita enam Savisaarega hirmutamisest. Või teistpidi: Savisaarega (kes suudab tegelikult ainsana seista tööta jms abi vajavate inimeste huvide eest) hirmutamine võib viia Eesti teise äärmusse, kus pole enam lõpuks kedagi ega midagi ka Savisaarega hirmutada.

Paradoks aga tõsi, seisab Savisaar just sellise poliitika eest, mida on aastaid aetud Soomes. Miks eestlased Soomes ei soovi, et Eesti valiks kasvõi mõneks aastaks Soome tee, kus iga inimene on väärtustatud ja kus naabritega aetakse enam-vähem sõbralikke suhteid?! Kuidas saab Savisaar Eesti "maha müüa", kui sellised endised punarežimi kannupoisid nagu Andrus Näksip ja Mart-Jaak Kaljo pole seda viimase 10 aasta jooksul suutnud? Vat sellest mina aru ei saa.

Ma arvan kahtlustavat ühte asja. Miks just Soomest aetakse poliitikat, mis ei lase Eestil ja Venemaal suhteid taastada? Nimelt käib praegu just läbi Soome suur osa Venemaa kaubavahetusest Läänega, selle pealt teenivad paljud Soome firmad. Isegi Eesti firmad veavad kaupa Venemaale läbi Soome, mis on kergelt absurdne. Ja Soome firmad teenivad paljuski seetõttu, et Eesti ja teiste Baltimaade suhted Venemaaga on jääs. Soomlastele on väga kasulik, kui eestlased jääksidki venelastega Vesipruuli ja Tatika kombel koera laipa üle aia viskama.

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Miks just Soomest aetakse poliitikat, mis ei lase Eestil ja Venemaal suhteid taastada?"

Midagi rumalamat pole kaua aega lugenud!

Anonüümne ütles ...

mis kuradi eesti venemaa suhted...kõik on ju tiblade otsustada, kas nad tahavad suhteid parandada või mitte...venmaaga ei saa ju asju ajada..kui me mingid tingimused ka teeme murravad urrodid ju neid niikuinii...

bulgaarial on head suhted venmaaga...nii on bulgaarlastel ka soojad suhted korruptsiooniga...mustlaste kaela on muidugi hea seda korruptsiooni probleemi veeretada.

Anonüümne ütles ...

Vaata, Innokene, töötus hakkab (kusjuures muudes riikides samuti) ühel päeval nagunii vähenema ja ehk saabub taas ka see aeg (mida küll vaja poleks!), kus iga isehakanud ehitaja põrutab jalaga ukse lahti ja nõuab enne kõrt kõrre pääle tõstmist poolt peaministri palka, aga Savisaar püsib muutumatul kujul nii masu eel, masu ajal kui pärast masu.
Aga muidu tubli poiss kiirelt laskeavale viskumist, küll Moonika varsti ümbriku kohale toimetab.

Anonüümne ütles ...

Sa kirjutad, et Savi... on ainus, kes rahva huvide eest seisab. See on ju reisisaatjate ja muu tilu-lilu näol isegi tõsi. Tegelikult sarnaneb Savi... tegevus ülesehituselt täpselt propaganda tegemisele. St. valetaa võimalikult suurelt, aga pane sisse mõni pisike tõde, siis hakkab vale paremini tööle.
Aga, ütle "majandusajakirjanik", mida strateegiliselt kasulikku(raudtee tagasiostmine oli küll üks asi, aga see oli riigile ilmselgelt kahjulik) on teinud Savisaar eesti majanduse jaoks ära, mille arvelt saaks ka tegelikult sotsiaalselt tundlikuma rahvaosa eest hoolitseda? Kui savisaar hakkaks reaalsuses tegema kõiki neid asju, mida ta lubab, oleks riik nelja aastaga suurtes võlgades(huvitav kuidas nn. "reisisaatjad", ehk riigi tasandil loodavad sotsiaalsed töökohad, st. ainus milleks savisaar ilmselt võimeline on, loovad väärtust, mille baasilt saaks eelarvelist rikkust suurendada) ja ettevõtluskeskkond oleks samuti rikutud, huvitav kelle huvide see võiks küll olla?? Aga äkki ta ikka ei teekski kõike seda, mida lubab, äkki ta polegi nii loll. Miks ta seda kõike siis ainult räägib? Mees on lihtsalt manipulaator, missuguse taustaga, ehk saab see selgeks veel võimalikult kiiresti.

Anonüümne ütles ...

10:41-le

Mulle isiklikult väga meeldib, et ka füüsikud siin kohvikus küüsi teritamas käivad. Savisaare ühest olekust teise muutumine, eriti masu eel, masu ajal, pärast masu oleks eriti drastiline. Kujutage ette, lihtsalt haihtub st. muutub gaasiliseks...hiljem voolab jälle... pärast masu.

ok, lähen siis ümbrikku toimetama, kadekopsud

Moonika

Anonüümne ütles ...

Pr Paju oli KGB pealekaebaja. Omad hoiatasidki teda, et Savisaar taastab Eesti iseseisvuse ja tema toimik võib tulla avalikuks.

Anonüümne ütles ...

Imbi Paju nurub teenelise rahvakirjaniku tiitlit. Obligatoorne viis selle saamiseks on kirjutada paljastusi Savisaarest. Nii nagu seda tegi Kross ja teeb Kivirähk.
Nende fanatism on siiras - nad ise usuvad oma fantaasiaid. Fanaaatikud ongi nad seetõttu, et ei suuda eristada reaalseid tegusid sõnadest. Tegelikult võiks kõik tollal elanud inimesed väga hästi aru saada, kes tegi tegusid ja kes suuri sõnu.

Anonüümne ütles ...

"Savikas, kes suudab tegelikult ainsana seista tööta jms abi vajavate inimeste huvide eest"
Vabandust, aga too palun naiteid? mida see mees selleks teeb? Tasuta loomakartulid?
Mu sugulase laps on invaliid ja eelmise aasta lopus ei saanud invaliidist lapsed toetust, kuna Tallinna linnal oli raha otsas????!!Koige vaetimad saavad linna poolt taiega!

Anonüümne ütles ...

No aga lapsinvaliidid pole ju valijad, mis nende tühjade pärast ikka pingutada!
Aga tore on see, et Bäkkmanni-poisid on kiirelt kohale lennanud Pajule KGB-ndust kaela määrima, vanad Piiteri parteikoolis õpetatud nipid ikka au sees, tak derzat!

Anonüümne ütles ...

http://www.epl.ee/artikkel/487040 juba läheb lõdevamx varsti vana seis tagasi!

Anonüümne ütles ...

Inno ja Irja, miks te koos Madissoni ja teistega Vene saatkonna ees piketil ei ole?

jevlampi ütles ...

Minu arvamus imbi pajust kukkus kolinal. Kivirähust ma saan veel aru, naine on Tähekeses ja sõber Juur Kanal2-s tööl, saavad veel kinga...

Anonüümne ütles ...

EPL arvamused FINITO. Lugesin täna õhtul kokku, kui palju on tänase Eesti Päevalehe pea 30 loo juures kommentaare. Vastus - 2. Täitsa õige hinne. Nii palju siis kommentaatorite registreerimisest. Mõttetu sait. Rohkem ma seda ei külasta.

Anonüümne ütles ...

Sm.Savisaar oli enda sõnul endise Peterburi linnapea Anatoli Sobtshaki suur sõber. Vladimir Putin oli toona Sobtshaki abi, kureeris suhteid "autoriteetiteks" tituleeritud "ärimeestega", inimkeeli allilmaga. Süüdistada Sobtshaki otseses koostöös KGB-ga oleks vale, kuid ta oli tahes-tahtmata KGB "progressivse tiiva" tööriist, keda teatud KGB tegelased kasutasid oma ambitsioonide elluviimiseks. Milleni need ambitsioonid viisid, pole tarvis vist seletada. Ja nii ka sm. Savisaar - KGB-l polnud mingit vajadust teda värvata - ta oli neil olemas tema endiste sidemete ja uue vene sõprusringkondade kaudu. Need samad ambitsioonikad ringkonnad oleksid soovinud ja soovivad tänase päevani, et Eesti, oleks neile kuulekas vasall, sellest ka toetus sõprusparteile. Kellel ta tegelikult Peterburgis külas käis? Meenutagem sm. Savisaare teadaannet poliitikast lahkumisest 1995. aasta lindiskandaali järel. Tollast siseministrit Edgar Savisaart süüdistati enda ja teiste poliitikute vaheliste kõneluste ebaseaduslikus lindistamises. Lindiskandaali tagajärjel astus Tiit Vähi teine valitsus tagasi ja Keskerakonna asemel sai valitsusse Reformierakond. Sm. Savisaar hoidis seejärel aastaid madalat pofiili. Sobtshakki hakati korruptsioonis süüdistama pärast seda, kui ta 1996. aastal Peterburi linnapeavalimistel kaotas oma asetäitjale Vladimir Jakovlevile. 1997. aasta lõpus lahkus ta arreteerimiskartuses Venemaalt ja elas ligi kaks aastat Pariisis, naastes alles siis, kui tema endine õpilane Vladimir Putin sai peaministriks.
Ja ka sm. Savisaare käitumises näeme agressiivseid muudatusi Putini võimule tulles Venemaal.

Ja kui lugeda veel siit:
http://vaher.blogspot.com/2008/09...
Paguluses Sobtšak ei andnud uutele võimule trügijatele hingerahu. Anatoli arvas enda vastase poliitilise represseerimise taga olevat uue Peterburi linnapea Jakovlevi. Nii oli end tahaplaanile hoidnud Putin Anatoli sõber edasi. Putin oli tõusnud FSB juhiks ja ta võim aina kasvas. Juunis 1999. tõusis Putin Venemaa peaministriks ja käskis prokuratuuril lõpetada Sobtšaki süüdistamine ja kriminaalasi lõpetati. 12. juunil 1999. aastal Sobtšak naases Venemaale ja temast sai väga aktiivne Vladimir Putini toetaja presidendivalimiskampanias. 2000. aasta veebruaris tegi Anatoli Sobtšak reisi Kaliningradi oblastisse Putini valimiskampaania toetuseks. Kuid varsti pärast isiklikku kohtumist Putiniga 16. veebruari õhtul, Sobtšak äkitselt 20. veebruaril Svetlogorskis suri. Ametlik surma põhjus oli südame atakk, kuid ajakirjanik Andrei Karaulov avastas kahe meditsiinieksperdi vasturääkivad surma põhjused. Demokraatide Liidu partei esinaine Valeria Novodvorskaja tegi ametliku avalduse: "Mitte ainult Anatoli Sobtšak vaid ka kaks tema abi said samaaegselt 'südameataki', mis viitavat mürgitamisele." Surnud Anatoli abide nimed on avalikkuse eest salastatud, mis ärgitab spekuleerima Anatoli ja ta abide surmade tegelikke põhjusi.

Anonüümne ütles ...

Mitte just Eesti kiusamise pärast ei kasuta Venemaa Soomet transiidina vaid Soome ei kuulu NATO-sse!See mäng käis üle meie riigipeade ,ju siis oli vaja Venemaa piirile NATO piiripunkt ehitada.Inimesed ja rahvus ei ole määravad projektile mis tasapisi Venemaa ümber silmust sikutab.Ja siin jäi pinnuks silma Soome ja isegi Ilves on korduvalt vibutanud näppu soomlastele ning NATO taob jalaga nende uksetaga.Eesti ja Vene suhteid, esialgu NATO niiväga ei häirinud aga "poliitikutel" jäi sellest väheks ning lasid suure kaarega sõjaveteranidele ,pronksjunni kangutamisega, näkku millele venevõimud enam reageerimata ei saanud jätta kuna veteranidelt saadakse suurim häältekogu valimistel.Veelkord ütlen ,et selline poliitika ei arvesta mittemingil moel riigi,rahvuse või selle majanduse heaoluga ,selline riik nagu Eesti ei peagi maailmakaardil eksiteerima ,nende jaoks!Põhiline on territoriaale jagunemine kahe suurriigi vahel.Mis puutub Savisaarde siis tema on jah selle sama makstud poliitika hammasrataste vahel aga mees ise on rohkem rahvamees kui teised kokku suudaks valetadagi ,sest tundub Savisaar on aru saanud ,et hääli ei saa ainult lubadustega.Ainuke viga on suurusehullustus.Ikka ei taheta aru saada avaliku ja erasektori vahelist arvulist suhet ning suhtumist!Selles suhtes on sellele vanuseklassile "venepärandus" jätnud sügava jälje mis nagu näha ei ole ravitav.

Anonüümne ütles ...

Soovitan kõigil lugeda Mletšini raamatut "KGB", seal on räägitud, kuidas Hruštsov ei usaldanud KGB-lasi ja ei väljastanud kindrali auastmeid ja Brežnevi ajal, kui KGB etteotsa sai Andropov, paisus vastav aparaat tohutult, agendid imbusid kõigisse vastupanuliikumistesse, kusjuures paljud liikumised püsisidki alal tänu kgb-lastest "julgetele" sõnavõtjatele. KGB juhtkond ei olnudki huvitatud nende hävitamisest, sest NSVL-i juhtidele edastatav "töödeldud" informatsioon nende ohtlikkusest võimaldas välja pressida väga suuri rahasummasid ja nautida võimu. Ma usun ka filmis "Disko ja tuumasõda" toodud esmapilgul kummalist väidet, et KGB juhtkond põhjendas Soome TV vaatamise lubamist nõukogude inimese vaenulikule propagandale reageerimise uurimisega, sest paisunud KGB-aparaat vajas tööd (ka selles süsteemis kehtis reegel: bürokraatia toodab bürokraatiat) Tuues siia kõrvale isiklikud kogemused- osalesin üliõpilasena allkirjade kogumise kampaanias Eesti suveräänsusele- panime alevi vahel (vist esmakordselt) lehvima sinimustvalge ja saime üle 700 allkirja. Ma fikseerisin ainult 6 möödakäijat, kes ei andnud allkirja, hiljem sai just ühest neist kohaliku rahvarinde juhataja (ja hilisem vallavanem), kui siia lisada, et varasemal ajal oli tema külalisena tihti nähtud Rein Ristlaant (olevat tema sugulane), siis ma ei kahtle, et tegu oli KGB-lasega või sellega lähedalt seotud isikuga. Olen veendunud, et kõikides Eesti iseseisvusliikumistes oli suurel hulgal KGB-lasi ja (analoogselt Mletšini raamatus toodule) võlgneme me neile palju tolle aja kohta julgeid sõnavõtte. See, et Eesti lõpuks iseseisvus, polnud aga otseselt nende teene, vaid nad sattusid sundseisu. Arvan, et Savisaar (nagu ka mitmed teised tol ajal silmapaistnud tegelased)oli KGB-lane.
(delfi kommentaar)

Anonüümne ütles ...

Kuule ansipi kutsikas, miks sa siis ei kaagutanud, kui ANSIP tõstis kütuse aktsiise? On ju see pileti hinnatõus otseselt sellega seotud. Lisaks ka kohalike omavalitsuste tulubaasi vähendamine. Jne, jne jne ...

Anonüümne ütles ...

To 2 veebruar 2010 13:42
Need riknenud kartulid maksis kinni firma, kes pidi need kartulid ladustama. Aga see riknenud kogus oli kaduvväike, võrreldes sellega, kui paljud pered said korraliku kartuli.
Jagati ka küttepuid ja jagatakse jälle, sest ilmad külmad.
Need on ainult üks väike osa sellest, kuidas Tallinna linn toetab hätta sattunud tallinlasi.
Mida on sinu Ansip või Laar või Parts või Strandberg või ... teinud, et abistada kasvõi neid 100 000 töötut (ligi 200 000 töötust inimesest), kes on jäänud ilma töötutoetusest ja kellel ei ole haigekassa kaarti?

Anonüümne ütles ...

18:56 teaks olema -
To murelik tallinlane 2 veebruar 2010 10:44
Kuule ansipi kutsikas, miks sa siis ei kaagutanud, kui ANSIP tõstis kütuse aktsiise? On ju see pileti hinnatõus otseselt sellega seotud. Lisaks ka kohalike omavalitsuste tulubaasi vähendamine. Jne, jne jne ...

Anonüümne ütles ...

täienduseks 2 veebruar 2010 18:57

Töötukassa ei korralda enam ka töötutele ümberõpet, seega vähenes veelgi töötutel tööd leida.

Anonüümne ütles ...

Ma ka enam EPLi saidil ei k2i. Igav. Nyyd on Postimees hea koht kus kakelda saab.

Anonüümne ütles ...

To 2 veebruar 2010 18:57

ja sa tõesti usudki, et ta annab loomakartuleid ja küttepuid heast südamest, sest tal rahvast kahju???uskumatu, kui naiivseid inimesi on olemas...aga mida sa orja rahvalt ikka muud ootad, rahul selle paluksesega, mis iand ette viskab...masendav

Anonüümne ütles ...

dziiizaz, kas mõni siin iseseisvalt ka mõelda oskab? kõik laulavad pähetambitud laule...