kolmapäev, 24. veebruar 2010

Inno ja Irja tervitus Eesti sünnipäeva puhul!

Armsad sõbrad!

Head Eesti sünnipäeva Teile!

Me ei ei soovi Teile head vabariigi aastapäeva, sest Eesti ei ole vaba riik. Eesti lakkas olemast vaba riik 1996. aastal, kui võimule tagasi roninud nõuka nomenklatuur pani vangi vabadusvõitleja Tiit Madissoni, ega ole saanud vabaks riigiks seniajani, sest poiitiilised repressioonid jätkuvad, võim on allutanud ajakirjanduse ning inimesed ei julge rääkida, mida nad tegelikult mõtlevad. Täpselt nii, nagu see oli saksa parunite, vene tsaari, Pätsi diktatuurirežiimi ja Nõukogude korra ajal.

Eestlane on olnud vaba vaid muistsel vabadusajal, natuke aega pärast Vabadussõda ning natuke aega pärast viimast iseseisvumist. Kuidagi on rahvale alati lõpuks päitsed pähe pandud, küll võõraste, küll omade poolt. Praegu on jälle omade päitsete kord.

Vabaks riigiks ei saa nimetada riiki, kus on piinarikas olla opositsionäär. Kus valitsuse kriitik peab arvestama vangimaja, hullumaja, maaletulekukeelu ja politseireididega omaenda kodus. Kus sa tead, mis on ajalehes kirjas enne, kui sa ajalehe lahti lööd. Eilse Postimehe juhtkiri on autoritaarses riigis nii sümboolne: "Üks kriitikavaba päev!". Leht, mis peaks olema ühiskonna valvekoer, sisuliselt pöördus oma lugejate poole palvega mitte kritiseerida selle riigi valitsust. Vaid ühe päeva, seda küll, aga mitte üheski tõeliselt demokraatlikus riigis maailmas ei tuleks ühelgi täiemõistuslikul ajakirjanikul mõttessegi pöörduda oma lugejate poole selliste sõnadega. ÄRGE  KRITISEERIGE  VALITSUST! See on kui kurb kaja meie küsimusele valitsuse pressikonverentsil: MIDA ON VABARIIGI VALITSUS TEINUD TÄNA TÖÖPUUDUSE VÄHENDAMISEKS RIIGIS?

Me elame riigis, kus küsimusi ei tohi küsida. Kus ametnikud ja ka paljud ajakirjanikud on õppinud elama nii, et vastused on ette teada ning nende põhjusi ei pärita. Kus vaid hulljulge vaidlustab seda, kes on kutsutud ja seatud, ja seda, mida on Toompeal ja Stenbocki maja siniste kardinate taga otsustatud.

Hea sõber! Aga mõtleme täna neile meestele, kes ei kartnud. Neile meestele, kes ei kartnud võidelda saksa ordurüütlite ja parunite vastu, keda ei kohutanud ükski käsk ega keeld, ükski võim ega vägi. Kes julgesid astuda välja ja kõneleda vabaduse eest.

Mõtleme meestele, kes võitlesid Vabadussõjas ja võitsid, aga pidid alla vanduma Konstantin Pätsi diktatuurirežiimile. Mõtleme meestele, kes võitlesid vabaduse eest Eesti Leegionis ja Punaarmees. Ja mõtleme meestele, kes võitlesid vaba Eesti eest ka siis, kui võitlus oli juba lootusetu - Alfons Rebasele, Johan Pitkale ja Pitka poistele.

Julged mehed ei ole õnneks Eesti maa pealt veel maha surnud. On veel neid, kes julgevad vaatamata Rein Langi ja Ken-Marti Vaheri kogunemisvabadust kärpivatele seadustele tänavale tulla ja Eesti vabaduse eest välja astuda. Needsamad mehed, Tiit Madisson ja Mart Niklus, võitlesid kunagi võõra terrorireziimi vastu. Kas pole märgiline, et needsamad mehed, kes astusid kunagi välja Nõukogude Liidu vastu, astuvad nüüd välja Eesti Vabariigi vastu? Riigi omaenda asutajad? See on nagu George Washington ja Thomas Jefferson oleks astunud välja Ameerika Ühendriikide vastu.

Aga iseseisvusjärgsest Ameerikast ei saanud kunagi sellist riiki nagu tänane Eesti Vabariik. Ameerika Ühendriigid ei ole kunagi oma vabadusvõitlejaid vangi pannud.

Aga see ei tähenda seda, et Eesti ei võiks ühel päeval selliseks riigiks saada. Riigiks, kus on võimalik vabalt kõnelda ja oma arvamust väljendada, diskuteerida ja kritiseerida, kartmata, et sind võidakse selle pärast kinni pidada, kuskile ülekuulamisele kutsuda, vangi või hullumajja panna.

Kõik see on meie jaoks veel siniste merede taga. Aga kes teab, äkki see sinine meri ei olegi enam teab kui kaugel?

Meie vabaduse piinatud, ent murdumatu sümboli Tiit Madissoni taasärganud entusiasmi vaadates hakkan igatahes niimoodi mõtlema.

Saa vabaks, Eesti!

33 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Head Eesti aastapäeva teilegi!

Anonüümne ütles ...

Irja, mul on Sinust kahju. Ainult piiratud inimesed mäletavad neid asju, mis neile meelepärased. Kui olemasolevad faktid maailmavaatega ei sobi, neid lihtsalt eiratakse.

Kahju. Kahju, et Sinusugusest paljulubavast noorest naisest sai vananev iriseja. Ma lootsin Sinust enamat, kulla Irja!

R.

Anonüümne ütles ...

küll on haige jutt...

Anonüümne ütles ...

mida te seal kodus plärisete, marss maissoni kõrvale teed jagama, siis ma usun ka teid... võib olla

Irja ütles ...

mis teha, mis teha. kui must on saanud vananev iriseja. ohjah. oehh. see-eest kommentaatorid on meil jällegi väga optimistlikud, nii et kõik on kenasti tasakaalus :)))

Anonüümne ütles ...

Mõttetu kesiku demagoogia.

Anonüümne ütles ...

Uraa, tavaristshi Tjahismaskije! S nastupajushtsim!
P.S. Miks küll kõrvaldas Tiit Madisson esimesel võimalusel oma KGB-toimiku? Aga selge, et selllst asja ei uuri Inno mitte kunagi!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Head aastapäeva kõigile!
http://www.youtube.com/watch?v=Zk69e1Vcmvg&feature=youtube_gdata

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Küünilise eliidi ja küünilise Eesti meedia poolt korraldatud ajupesu tagajärjel on pööbel ajupestud ja sestap Eestlased elavad infosulus...

Isegi neegrid dzunglis on taganud endile elektri tasuta:
http://www.i-love-windpower.com/01%20Projects%20rev01/01%20Mali/07%20Press/Press.html
http://www.i-love-windpower.com/01%20Projects%20rev01/01%20Mali/01%20POD


Kui juba neegrid suudavad tagada endile elektri tasuta siis küllap ka ajupestud Eestlased saavad sellega hakkama.Paraku on nii,et Eestlased on ajupestud ja neile peab puust ette tegema ja punaseks värvima ja siis nad ikka ei saa aru...
Neegrid dzunglis on ses suhtes taibukamad.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti vabaks!
http://www.youtube.com/watch?v=RtwtoqWINc0&feature=youtube_gdata

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti vabaks!
http://www.youtube.com/watch?v=c2F_qFwsORk&feature=related

Anonüümne ütles ...

Tiit Madissonist,kui vabadusvõitlejast, räägime edasi siis, kui ta on avalikustanud oma KGB-toimiku, mille ta Pärnu komiteemajast pihta pani.Liigses tagasihoidlikkuses teda just süüdistada ei saa, nii et põhjused, miks ta seda siiani avalikustanud pole on kuskil mujal!Ehk aitate teda Inno ja Irja, teil ju värsked raamatute kirjastamis ja levitamiskogemused olemas!

Anonüümne ütles ...

Kuhu on jäänud sõber "murelik"? Magas sisse? ai-ai-ai!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti vabaks!
http://www.youtube.com/watch?v=jgpeI47wJy8

Anonüümne ütles ...

http://arhiiv2.postimees.ee:8080/leht/97/02/08/krimi.htm

Siin on siis välja toodud miks Tiit vangi pandi - arvan, et keegi ei vaidle vastu, et see mees teenis vangimaja ära.

Muidugi KGB toimikud - Irjake kallike - kus on uuriv ajakirjandus ?

Anonüümne ütles ...

Muuseas, eila oli tuntud vabadusvõitleja ja usukannataja, ning ei saa märkimatta jätta, koffiku haukülalise Anna-Maria Galojani sünnipäev. Õnnesoovimine läksmeelest? Pole ullu, õhta Undisilma banketil parandame selle vea ära. Teid ju ikka kutsuti ''külameestega viina viskama''?

Irja ütles ...

mida see "kgb toimik" siis näitama peab? et andis kuskil miski allkirja? kes neid inimesi kokku jõuab lugeda, kes nõukaajal kgb-le kuskil miskeid allkirju andsid ;) see ei tähenda, et nad tema heaks ka midagi tegid.

Irja ütles ...

igale poole kutsuti meid, ikka, aga ei tea, kas õhtuks hundisilmale jõuame, peame enne venemaal ära käima ja kremlist läbi hüppama.

Anonüümne ütles ...

Jah, uurige ka Tiit Madissoni toimikut. Tahaks teada. Aga te ju ei uuri, seltsimehed Tähismaa, Inno ja Irja. Kuuleme ainult irinat. Aga minge kukutage siis see riik, mida te irisete? Puhas demagoogia kõik. Minge siis tänavale, tehke midagi. Niisama sülge pritsida oskame kõik. Eesti ei ole vaba riik??!! Igal juhul vabam, kui riik idas. Teie blogi oleks juba ammu kinni siis, nii et olge õnnelikud, et võite kirjutada lesbidest, homodest, sildistada pedofiile et cetera. Ja sealjuures kirjutada, mida sülg suhu toob. Head sünnipäeva teile ka.

Anonüümne ütles ...

Ah et isegi toimik ei tähenda midagi, mõne inimese puhul piisab siin ka ühest lausestki, et ta pedofiiliks tembeldataks!OK, ehk ei tähendakski toimik midagi aga, kui kõne all oleva isiku tegevus käib selle nimel, et Eestile saaks külge riputada sildi "Väike Tige Natsiriik", mis on ka ühe meie naaberriigi eesmärk, siis tahes tahtmata jääb mulje, et see on kuskilt millegagi mõjutatud!Teine võimalus on, et TM-l on pööning sassis aga sassis pööninguga inimesed ei kirjuta "superartikleid"

Anonüümne ütles ...

No nädsa, põlgtusväärsed anonüümikud küsivad - ja Irja kohe sõbralikult vastamas. Ja tõesti-tõesti, selle vastuse taga on tunda suuremat sorti uurimistööd... ainult miks see küll kedagi ei veena, kes asjadega natukegi rohkem kursis.
Aga see, et nüüd perse Madissoni poole Türjadel ootevalmilt keeratud, ju nii loomulik. Kus aga keegi Eesti riigi ja eestlaste pihta aitta viskab, on see keegi automaatselt Türjade sõber. Hädaga kõlbavad muidugi ka muud paariad-kurjategijad nagu Loidi Velts ja Haavli Liis, armeenia vargaplika jt, sest nad ju kõik Ansipi-Langi rahvavaenuliku kliki ohvrid.
Üldiselt - kõike halba TEILE MEIE riigi sünnipäeval.

Irja ütles ...

kuulete ainult irinat. jah. aga mis teha? see-eest, teie, kommentaatorid puistate pärleid, mida on lausa lust lugeda. igaüks lihtsalt ei ole nii tark nagu teie.

Irja ütles ...

Ärge ainult nõnda erutuge :)

Tehke endale parem väike šnaps selle puhul, et nii targad olete ja väikene kiluvõileib kah :)

Anonüümne ütles ...

Erutume, erutume! Mis kiluvõileib? Mis snaps?! Barrikaadile!! Sõnatsi olete küll vägevad... Kuidas see oligi? Piinatud, ent murdumatu... Oh jah. Ma loodan siis, et te annate täna Ansipile ja Laaneotsale pasunasse ikka, mitte ei plääguta siin sõnavabaduse teemal. Ma oskan ka sõnu teha. Me kõik.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum.

Anonüümne ütles ...

mida see "kgb toimik" siis näitama peab?


Seda kõik teada tahavadki. Uurige välja - kui ei näita midagi, siis ei näita, õige hõlma ei hakka keegi! Mis on, julgusest jääb puudu, et Madissonilt küsida või?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

16:34
Ei ole mina kirjutanud,keegi jälle kasutas minu blogi nime oma kasutajanimena.

Anonüümne ütles ...

Elektrik sa oled ikka jube naiivne idioot! Kirjuta parem oma pärisnime all, kes sulle ikka viitsib sinna Iirimaale peksa andma tulla?!

Ryan Air

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Muide, ma arvan, et see psühholoogiline kaitse seal Laaneotsa kõnes seda tähendaski, et see, kes ei mõtle nagu MEIE, on automaatselt meie vastu. Ja need MEIE ei ole keegi muu kui tänased võimulolijad, kes soovivad sellest võimust iga hinna eest kinni hoida. Kuna selle võimust iga hinna eest kinni hoidmisega on aga toime pandud väga palju kuritegusid, nii suuri kui väikeseid, sealhulgas kuritegusid õigusemõistmise vastu, siis on peale füüsilise kaitse osutunud tarvilikuks ka täiendava kaitse välja mõtlemine ja kasutusele võtmine. Ja see täiendav kaitse ongi see Laaneotsa kõnes mainitud psühholoogiline kaitse. Mis seisneb autoriteedi kaitsmises (nagu seda tegi oma kõnes Laaneots) ja õigustamises (nagu seda tegi oma eilses juhtkirjas Postimees).

Psühholoogiline kaitse on oma esimesed ettevaatlikud sammud juba teinud. Juba on kehtestatud maaletulekukeeld Johan Bäckmanile, kes julges kahelda Eesti ametlikus ideoloogias ja ajalookäsituses, ja neile noortele venelastele, kes siin pronkssõduri kaitseks pilotkadega piketeerimas käisid. Väiksed sammud, aga reaktsioon missugune! Nagu Bäckman ja našistid oleks tulnud tankidega Eesti vastu.

Psühholoogilise kaitsega oli tegemist ilmselt ka siis, kui Reformierakond lasi hullumajja panna oma erakonnakaaslasi kritiseerinud Ansipi eksnõuniku Kadri Kiilase - reformikatel oli lihtsalt vaja end Kadri Kiilase eest psühholoogiliselt kaitsta.

Samuti oli psühholoogilise kaitsega kindlalt tegemist siis, kui Tunne ja Mari-Ann Kelam lasid Tiit Madissoni (Jüri Pihli kätega) riigireetmises kohtu alla anda. Sest nad pidid ju end kuidagi Tiit Madissoni eest psühholoogiliselt kaitsma!

Ja kahtlemata oli seesinatse psühholoogilise kaitsega tegemist ka siis, kui Eesti Vabariigi politsei korraldas narkoreidi teise tuntud vabadusvõitleja Vello Väärtnõu Veltsa talus, mille käigus vabadusvõitleja koguni vahi alla võeti ja arestimajja toimetati. Sest kuidagi pidi Eesti Vabariik end ju kodumaale naasnud ersp-ka eest psühholoogiliselt kaitsma! Tont teab ju, mida ta muidu oleks võinud ette võtta Eesti Vabariigi kahjustamiseks.

Anonüümne ütles ...

Sa aabits vaata netist aastapäeva kontserti, see kaa tasuta!

Irja ütles ...

seda erutust küll ;)

Anonüümne ütles ...

Mida juttu?! Kuidas oli Punaarmees võimalik vabaduse eest võidelda???
Tervitus punaarmeelastele:
http://www.youtube.com/watch?v=9JnmE8UE0mk
Jõudu Võiduks!

Anonüümne ütles ...

Eesti on vägagi vaba riik, Inno ja Irja, sest teiesugused tolvanid saavad vabalt kõiki siin mõnitada ja midagi sellest ei järgne. Selle eest tuleb, sita maitse suus, tänulik olla. Mõnes teises riigis või mõne teise korra ajal oleksite juba ammu hullumajas. Nii et laske aga edasi.