esmaspäev, 8. veebruar 2010

Kuidas Pohlaku Liina Haavli Liisile ja Loidi Vellole ära pani

 Irja Liivalaia tänava kohtumajas, väljavõte ajakirjast Stiil.

No nüüd väänab kohtunik küll paar aastakest otsa, arvas Loidi Vello advokaat Sillari Sven, kui Vello Loit lõõtsutades Tallinna Liivalaia kohtumaja trepist üles rühkis.

Liivalaia kohtumaja trepid, ojaa! Mul tuleb kohe nostalgia peale. Kui tihti sai sealt üles ja alla rühitud. Ja vahepeal ka üles ja siis jälle alla ning jälle üles ja jälle alla, sest kohtunikel oli tavaks istungeid ühele kellaajale sättida ning siis pidi muidugi prokurör olema see, kes jõudis mõlemale istungile. Polnud harvad need korrad, kus mul oli kell üheksa istung nii kohtunik Kunmani kui kohtunik Ivansoni juures. Nipp, kuidas prokurör jõudis mõlemale istungile, oli selline, et sa läksid kõigepealt Kunmani juurde, lugesid seal süüdistuse ette, siis vabandasid ja ütlesid, et lippan korraks Ivansoni juurest läbi, lugesid ka seal süüdistuse ette, vabandasid uuesti ja läksid tagasi Kunmani juurde, kus küsisid ära karistuse, et siis kohe jälle Ivansoni juurde tormata ja ka seal karistus ära küsida. Ilma naljata, nõnda see oli:  ikka, keel vestil, kohtumaja trepist üles, ja, keel vestil, kohtumaja trepist alla. Vahel jäi ka istung ära ning siis oli hea meel, sest sai kohtumaja kohvikus kohvi juua ja pirukaid süüa ning teiste prokuröride, advokaatide ja kohtunikega mokalaata pidada. Ma ei tea, kas see oli juhus, aga kõige sagedamini nägin mina kohtumaja kohvikus kofetamas kohtumaja esinaist Helve Särgavat, ju jäi temal kõige rohkem istungeid ära.

Selline see kohtumaja elu igatahes oli - vahepeal oli päris lõbus. Mõni kohtunik oli ka nii lahke, et kutsus sind oma kabinetti, kui istung ära jäi, näiteks Alari Möldre. Seal sai siis kohvi joodud ja mõnusasti juttu aetud. Ja kui mõnele istungile hiljaks jäid, siis polnud ka häda kedagi. Keegi ei ajanud pilli lõhkiseks. Ikka saadi aru, et kui on kiire, siis kõikjale ei jõua.

Ja nüüd! Vello Loit jääb istungile napilt hiljaks ja kohtunik Liina Pohlak jätab istungi ära. Palju see vaene mees hiljaks jäigi? Istung pidi algama kell 9:30, eksju, ja Loit jõudis kohtumajja 9:49. Aga mõelge, mis aeg kulub talvel mantli maha saamisele! Ja vähemasti prokurörid sättisid pärast puhvaika mahavõtmist veel tükk aega juukseid, silusid niiütelda karvu, nagu ütles Dilaila (Nahkur-Tammiksaar, mu juhendaja). Ja värvisid huuli, kõik prokurörid värvisid enne istungile minekut ilmtingimata huuli. Sest äkki on istungit kajastamas mõni ajakirjanik. Ja kohtuistungeid kajastasid enamasti meesajakirjanikud. Neid natuke ihaldati ja natuke kardeti ja nende jaoks tahtsid kõik naisprokurörid end ilusaks teha. Kord käis proksi vanas hallis majas kogunisti Mihkel Kärmas ise ja oh seda ärevust ja endaehtimist siis! Ei saanud ju sorgus karvade ja mukkimata näoga Pealtnägija meeste ette astuda!

Nii et kohtusse õigel ajal pärale jõudmine võtab aega ja kes tavainimene, ei oska ju seda aega õigesti arvestada. Nagu ka Vello Loit. Kõigepealt oli vaja ära viia laps ja parkida auto, siis tormad, jalad rakkus, kohtumajja, ütled viisaka tervituse kohtumaja turvale, raputad endalt maha üleriided, vaatad korraks peeglisse, et oled enam-vähem inimese nägu (sest prokurörid küsivad karistust ja kohtunikud mõistavad kergema või raskema karistuse ei millegi muu kui inimese näo järgi), suurest ärevusest lööb kõhtu valu ja oled sunnitud käima sital, ei taha ju kohtuistungi ajal näppu püsti ajada ja "välja" paluda ning sellega prokuröri-kohtunikku veel enam vihaseks ajada... Puhh, mis veel? Ahjaa, ja siis tormad, keel vestil, kohtumaja trepist üles nagu Vello Loit ja sulle öeldakse, et kuna sa jäid viisteist minutit hiljaks, siis istung jääb ära ja sa pead sama närvidemängu kolm päeva hiljem uuesti läbi tegema!

Vaevase viieteistkümne minuti pärast!

Nagu prokurörid ise ei hilineks ilmaski!

Nagu kohtunikud ise ei hilineks ilmaski!

Hilinevad mis kole ega vabanda ka. Aga teiste hilinemisi karistavad karmilt. Nagu Sillari Sven teadis: no nüüd paneb küll mõne aastakese juurde.

Ega advokaat ilmaasjata sõnu loobi. Küll paneb, kus sa pääsed. Ja paneb kohe mõnuga. Ei saa korralikult magadagi, kui ei ole pannud. See panemine annab neile kohe sellise isevärki rahulduse.
Nagu prokuröridelegi. Neil oli vahel kohtumajast tulles peas nii õnnis naeratus nagu nad oleks orgasmi saanud. Ju oli siis kohtunik pannud just selle karistuse, mis nad küsisid. Mu kolleegidest tundsid karistuse küsimisest ning omaküsitud karistuse saamisest iseäranis suurt naudingut Kristel Siitam ja Kadri Väling. Kui Ringkonnakohus kord Kadri Välingu küsitud karistust vähendas, siis ta ei saanud öö otsa magada.

Te vaadake pärast Haavel-Loidi istungit prokurör Vallo Karileri nägu. Ja kohtunik Liina Pohkaku nägu. Üks saaga jõuab lõpule. Meie aga jälgime mängu ja vaatame, kas Sillari Sveni ennustus, et nüüd kohtunik alles lajatab, ka õigeks osutub.

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuulge nüüd, Vello Loit ei ole kohtumajas käimise mõistes küll tavainimene. Tema on seda maja küll ja küll külastanud ja teab hästi kui palju sinna minek aega võtab. Pigem oligi probleem sellest, et Loit võtab kohtuistungitel käimist juba tavalise ja igapäevase asjana et pole hullu kui sinna pool tundi hiljem omameheliku zhestiga sisse vajuda.

Irja ütles ...

Ei tea nüüd midagi?

Anonüümne ütles ...

Jube kuidas stalinistlik kohus vanainimeste aitajaid ahistab.

Irja ütles ...

Jube jahh

Anonüümne ütles ...

Kas varsti tuleb aeg millal te pedofiile ka kaitsma hakkate?

karuloom

Anonüümne ütles ...

kohe, kui leidub mõni pedofiil, kes selle eest maksma valmis on!

Anonüümne ütles ...

Hohohoooo ja hahahahhaa, no jõudiski lõpuks ometi Irja ambrasuurile viskuda, mis oli ju nii ettearvatav! Ossa vaene-vaene Velts, hõivatud töömees ja kangelasisa, kõigi kiisukeste-kutsukeste sõber, keda julmad elajaloomad ei luba isegi mitte tühised 19 minutit kohtusse hiljaks jääda, kus kurat on välisajakirjanike ja inimõiguslaste silmad! Aga noh, pole midagi, neljapäevani veel mitu päeva aega, küll Irja korra majja lööb vahepeal. Saame sis imet näha...

Anonüümne ütles ...

Nõuame Valdeku kohest vabastamist!
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=365807

Tähekesed

Anonüümne ütles ...

Sellise kuulutamisele ilmumata jätmise eest otsakeevitamise tõttu väänati selle Viru maakohtunikule, kes viimasena puuri pisteti, distsiplinaamenetlus ja teheti ametist lahti lasta.

Anonüümne ütles ...

Kõige rohkem kogub see rets Loit oma kiilaka kaalika peale tuliseid süsa oma ülbamisega. "Noh, teeme ära" kohtusaali sisenedes - miks Irja seda lauset kommenteerida ei võta?! Au Eesti kohtule, kes juhindub otsust tehes rangelt tõenditest, kui kohtunik emotsioonidest lähtuks, saadaks ta Loidi raudselt pikemaks ajaks vangi kui selle süüdimatu Haavli, sest selge ju siililegi, tavainimestest ja kohtutöötajatest rääkimata, kes kõigi nende skeemide väljatöötamise ja traaditõmbamisega kõik need aastad tegelenud on. Ja nüüd itsitab rets oma tingimisi karistusega pihku, samal ajal kui loll-Haavel Harkus patja tihub ja "mehele" kaardikesi saadab (kui muidugi vatitekkide õmblemisest aega üle jääb).
Ses mõttes oli Irjal kunagi ehk isegi õigus, kui ta Liisi "õnnetuks elu hammasrataste vahele jäänud" naiseks nimetas... aga kahju pole temast ometi mitte grammi võrra.

Anonüümne ütles ...

Kas te ei karda, et Sillar oma ettevaatamatu ütlemise pärast Advokatuuri aukohtusse satub?

Anonüümne ütles ...

eesti-Valujevil ei ole juukseid mida kammida.

http://geagea.files.wordpress.com/2008/10/nikolai_valuev.jpg

Anonüümne ütles ...

ma ei saa mainimata jätta, et irja näeb selle pildil eriti kuum välja.

Anonüümne ütles ...

Kuum jah, aga nahka ei näita. Nigu mingi nunn.

Anonüümne ütles ...

Liis Haavel, Vello Loit kohtus

Tõepoolest, pisar tuleb silma ja rusikas läheb rulli, kui mõelda, kuidas võimud nii intelligentse, kombeka, hästikasvatatud ja väärika härrasmehega ümber käivad!

Irja ütles ...

On siililegi selge kõik, jee-jee!

Anonüümne ütles ...

Vellol polnud täna üleriideid, ka pole tal juukseid mida kammida, sital ei käinud ja peeglisse ka ei vaadanud. Neljapäeval hilineb Liis!

naljanumber

Anonüümne ütles ...

Minu meelest on Irja täna tõesti purjus. Või laksu all? Või on siiski lihtsalt pahad päevad, ei, vist ikka ei ole, need sihukest jee-jee-läll-läll-läll meeleolu ei põhjustaks. Aga äkki tõi Moonika Etsilt natuke raha taskurätiku nurga sees? Inno, pane ruttu vastav küsitlus üles.

Irja ütles ...

Või on laksu all, pilves ja pahad päevad pealekauba. Kindel mats, et kõik kolm korraga, ega ta muidu nii segast juttu ei räägiks. Kus see hulluauto nüüd jäigi? Pidi ju kohe sõitma hakkama ja kirvega vehkiva vanamuti ka peale võtma?

Irja ütles ...

Vabandust,

on laksu all, pilves ja pahad päevad ja Moonika tõi Etsilt taskuräti ka. Ennist jäi see neljas variant kogemata kombel mainimata.

Jäi ka mainimata, et eelmiel aastal sai Etsilt Tallinna linna korteri, aga see aasta loodab, sunnik, autot (merssi nagu Etsil) ka saada.

Anonüümne ütles ...

Pea veel natuke vastu, lillu-lällu-jee-jee-tibuke, ja ütle oma kirvega vanamoorile ka, et auto TÕESTI sõitis juba välja. Ärge siis seekord majanumbrit sitaga kokku määrige, et pärast saaks jälle kurta, et abi ei jõudnud kohale. Aga hea, et sa ise ka oma seisundi raskusest aru saad, see annab lootust, et suuremat sorti blogivõõrutuskuuri järel saab sind ehk veel kunagi lihtsamatel abitöödel rakendada.
Ja nüüd järgneb Irja vastus: jee-jee-läll-läll-läll-juhhei, saagu mis saab, aga tööd teeb loll ja hobune, mina pole tobuke, hõissasaa!!

Anonüümne ütles ...

Aga pedofiili nimega Marko Rose juba kaitstaksegi ja üritatakse tema tegusid õigustada.

Aga nagu näha, mõjus kahekuuline vangla isegi Saul-Grossile äärmiselt hästi. Nüüd on ta kuuldavasti madalam kui muru ning kedagi ei ahista (vähemasti oma tingimisi karistuse ajal).

Jussike, uuuu - kus sa oled?

Anonüümne ütles ...

Mul on tuline kahju, et neiu Irja tervis kohtupingile vastu ei pidanud!

Nahkur

Irja ütles ...

No vaata kui tublid te olete. Ise veel alahindate enda võimeid. Saate vastamisega hakkama küll. Nii hoida!

Anonüümne ütles ...

Millestki olen ma nüüd valesti aru saanud, aga kuidas ja miks te ikkagi Vello Loiti ja Liis Haavelit, kes on mõlemad ääriselt nahaalsed petised ja ülimalt ebameeldivad inimesed, niimoodi kaitsete? Olen mõlemaga sunnitud olnud isiklikult kokku puutuma ning teist korda seda vabatahtlikult ei teeks. Nemad neis lugudes kannatajad ei ole -- kindel, mis kindel.