kolmapäev, 3. veebruar 2010

Näksip suretab eesti rahvast

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Taas aktuaalne teema - eestluse elujõud. Nagu kirjutab Õhtuleht, ja nagu on viimasel ajal jutuks, lahkuvad eestlased oma kodumaalt, et siis, kas lühemaks või pikemaks ajaks siirduda elama mujale. Lahkujateks on enamasti noored, haritud, täies elu- ja viljastumisjõus inimesed. Ning, mis seal salata, loovad oma pere ja kodu mujale.

Ja mis silma torkab: lahkujateks on just eesti soost noored. Mistõttu kõlab perversselt, aga on tõsi, et mida ei suutnud ristisõdijad, katk ega isegi nõukogude võim, sellega võib hakkama saada meie kallis Näksip: suretab eesti rahva välja.

Eestlaste osakaal Eestis on niigi nibin-nabin üle poole. Kui nüüd veel eestlasi massiliselt lahkuma hakkab, sellest eksperimentaal-nahaalsest Eestist, siis esiteks seistakse peagi vajaduse ees hakata tööjõudu importima. Ja siis ei tee seda enam nõukogude võim, vaid pesueht eestlased ise. Juba on kohal poolakad, kellest rääkis tänane Kanal 2 Reporter. Eestlased jäävad vähemusse, mis suurendab veelgi sisepingeid, võimalikke konflikte eestlaste ja muukeelsete vahel, mis omakorda suurendab motivatsiooni lahkuda. Ning lõpuks jääb Eestisse, piltlikult öeldes, suur hulk vanureid ja venelasi, ning salgake kalevrebaseid igasugu provokatsioone korraldama.

Kusjuures, mis märgiline, lahkuvad ka need väliseestlased, kes mõned aastad tagasi reklaami peale Eestisse kolisid, näiteks William Vesilind. Kes ütles lahkudes, et suur raha Eestisse ei tule. Ja sel on ka põhjus: suur raha kardab rahutusi ja repressioone, mis on saanud Eesti elu, selle Näksipi vabariigi lahutamatuks osaks. Eesti ei saanud silda ida ja lääne vahel, nagu paljud investorid lootsid, vaid konfliktialdis Euroopa Liidu ja NATO piiripunkt. Nagu maailma lõpp, või põhjanaba, kus on korra elus kihvt ära käia, ent kuhu keegi ei soovi elama asuda ega investeerida.

21 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sul on linki mida Vesilind ytles. Ma tean tema isa. Seal peres oli vist ka mingi lahutuse v2rk k2imas sel suvel. Mingi pull paistis olema. Huvitav oleks rohkem teada.

Anonüümne ütles ...

Inno, ja Irja, Te reklaamite oma Kohviku päises vinget otsingumootorit...proovisin just seda sõnaga kakakontroll, ja midagi ei leitud! Ometi kirjutasin eile sellel teemal nupu! Selle...

Mina tahaksin teada, kas iga inimene vaatab peale igat persepühkimist sellele kasutatud paberile? Pange palun küsitlus üles? Mina küll vaatan, pühin niikaua, kuni paber valge on!

EV Ametlik Kakakontroll

iluspoiss

Anonüümne ütles ...

MULLE AITAB! MA TAPAN SELLE MURELIKU ÄRA!!! ZAJEBAL SUKA NAHUI!

JA DAZE TVOJU MAMU EBU POSLE ETOGO

Anonüümne ütles ...

SINA INNO SAAD KA KARISTADA ET SA SEDA SIGUDIKKU SIIN AKSEPTEERID!

Anonüümne ütles ...

Inno, kui Sa seda murelikku tallinlast korrale ei kutsu, siis ma panen ise selle hullu IP siia ülesse, ja ma arvan, et paljud tahaks talle koju minna ja ullikese näolapi tagurpidi lüüa! See on hullem juba kui Elektrik! Kuidas need hullud ikka siia satuvad? Omasugune otsib liigikaaslast!

kurinõid

Anonüümne ütles ...

Murelik suretab kohviku rahvast

Anonüümne ütles ...

Noored kolivad ära, vanad surevad ära. Vähemalt Ansipil on pankrotihaldurina kogemus

Anonüümne ütles ...

lisaks ka ühe lingi murelikust..
LINK

Anonüümne ütles ...

minu
meelest on Eesti elu täiesti ühemõtteliselt paranähtus. Kogu aeg toimub midagi sellist, mille peale ei tea kas nutta või naerda, inimesed on nii ära loputatud ja solgutatud, et tahaks röökida. Mingi kamp ajudeta täissöönud vastikuid värdjaid annavad aga piitsa ja muu elanikkond ägab vaikides selle lauslolluse käes. Mida küll teha? Sest vaata, tundub, et hoog allamäge ja põrgu poole on paratamatu. Millega see lõpeb? Kindel on vaid see, et miski ei kesta igavesti.

Inno ütles ...

Vesilinnu kohta link:
http://publik.delfi.ee/news/inimesed/article.php?id=26225869

Anonüümne ütles ...

Vaidleks vastu esimesele!Ei sõltu Eesti majandus USA-st ,Hiinast ega ka Venemaast.Esimene riik elab krediidist ehk võlgu ja selle kokkuvarisemine oli ammu juba ette teada.Hiina on aga tootjariik ,teda on kotitud aastakümneid kuid on sellest läbilöönud aga Eesti ei tooda mitte midagi ,seega ei ei ole sellisel kaugel riigil pistmist meie majandusele konkurentsi pakkumisega.Venemaa aga ei mõjuta meie majandust vaid Eesti elas selle riigi kulul ja seda oskuslikult.Läheb aastaid enne kui aru saadakse ,et lombitagune provoktasioon Eestis pronksjunniga oligi meie riigi majanduslanguse alguseks.Miks aga tõstetakse makse ,piletihindu, autokütust ,elektrit jne. on tingitud sellest ,et riigis ringleb sisene raha mis päevpäevalt kaotab oma väärtust ja pangad korjavad seda võlakatteks kokku ning juurde ei tule midagi kuna erilist exporti Eestist ei toimu siis on asutused ja inimesed kes on harjunud elatuma teiste maksudest ning nemad oma sissetulekust loobuda ei soovi!Ja ainuke võimalus on koorida raha veelgi maksumaksja taskust!Inimene võib küll öelda ,et ta saab aru teiste raskustest ja sooviks neid aidata aga tegelikkuses ta ei loobu oma mugavast elust!Eesti suurimad expordi "numbrid" tulid metsamaterjali ja solkkütuse müügist piiritaha.Mõlemad peaks olema suurelt osalt lõppenud.Mis saab edasi?Tavainimesel soovitaks pühenduda oma peenramaale(J.Mõisa arvamus) ja rahulikult oodata nagu eestalasel kombeks kuni hundid teineteise kõrisi närima hakkavad.Peale "veretööd" jääb ainult anuda jumalat ,et kuningaks ei trooniks end debiilik vaid inimene kes mõistab ,et riigi rikkus seisneb jõukas rahvas!Ning alustada tuleb ülimadalatest maksudest.Ehk võrdluseks tooks restorani kel läks hästi ja ahnusest tõstsid oma hinnad üles ning sõid kliendid välja ,selline kõrts peab edaspidi kaua peale maksma ,et meelitada tagasi oma klientuur!Praeguse stiiliga aga soovib selle omanik trahviga kõrtsu mittekülastamist karistada!Ja see ei kanna vilja!!!

Anonüümne ütles ...

Kõige hullem, et inimesed arvavad, nagu suri Nõukogude Liit koos augustiputshiga. Tegelikult ütles juba illuminaat Gorbatshov, et nõukogude süsteem pole surnud, ta on lihtsalt integreeritud Lääne süsteemi.

Toimub teadlik rahvusriikide hävitamine, et luua üleilmne türannia, mida kontrollib väiksearvuline eliit. Seda eesmärki täidavad ka perede ühtsuse lõhkumine, traditsioonilise elulaadi naeruvääristamine meedias ja inimeste nõrgedamine ning steriliseerimine mürgitatud toidu ja joogiveega.

Ja see toimib palju vingemalt, sest kaasaegne türannia on palju varjatum ja rafineeritum, kui nõukogude ja natsi-saksa primitiivsed eksperimendid.

Anonüümne ütles ...

Ma kardan, et seekordne pauk saab eesti inimesi tabama valusamalt kui NSVLi kokkukukkumise tagaj2rjel tekkinud majanduslik vapustus.

L2heb v6ibolla veel hullemaks tapmiseks ja taga- ajamiseks kui 90ndatel.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Pakutakse tööd Idiootidele:
Vajatakse kokki,nõudepesijaid,mehaanikuid,
elektroonikuid,ärimehi,muidumehi jne.
http://www.ap3.ee/article/2010/02/03/Elcoteq_alustab_Tallinnas_satelliittelefonide_tootmist

Elcoteq alustab Tallinnas satelliittelefonide tootmist
03.02.2010, 13:24
Uuendatud:03.02.2010, 16:03

Elektroonikaseadmete valmistaja Elcoteq teatas täna börsile, et hakkab selle aasta teisest kvartalist Tallinnas valmistama satelliittelefone.

Samal teemal

* Elcoteq asub Nokia telefone putitama
* Elcoteqi "salajaseks suurtellijaks" osutus Hiina võrgufirma
* Elcoteq laiendab Tallinnas tootmist 30%

Elcoteq Tallinn on valitud maailma juhtiva mobiilse satelliitside teenuse pakkuja Inmarsat partneriks ning hakkab tootma selle esimest satelliittelefoni IsatPhone Pro, teatas firma.

Uue toote turuletulek on plaanitud 2010. aasta juunisse.

Inmarsatiga sõlmitud kokkulepe hõlmab toote nn kogu elutsükli teenuseid (Life Cycle Services) alates inseneriteenustest, komponentide hankimisest, prototüüpide valmistamisest kuni lõpuks tootmise ja hoolduseni.

Kui palju inimesi uute telefonide kokkupanekul Elcoteqis tööd saab, firma Elcoteq Tallinn AS tegevdirektor Jan Kotka täna avaldada ei soovinud.

„Täpseid töökohti ei oska öelda, see selgub siis, kui seeriatootmine teises kvartalis lahti läheb,“ ütles Kotka, lisades, et eriti palju uut infot tänane uudis ei lisa. „Nüüd tuli lihtsalt kliendi nimi välja, ülejäänud info on sama, mis ma mõni nädal tagasi avaldasin,“ ütles ta.

Jaanuari keskel teatas Elcoteq, et ettevõte laiendab Tallinnas tootmispinda ligi kolmandiku võrra ning et kasvupaanid selleks ja järgmiseks aastaks on paigas.

Kotka sõnul on tegemist suhteliselt keerulise tootmisega, mis eeldab heade spetsialistide olemasolu. Nii pole Elcoteq suuri töökuulutusi kleepinud, vaid loodab vajaliku personali leida n.ö vanade kolleegide ja mujalt vabanevate spetsialistide seast.

Ka võimalike mahtude ja müüginumbrite osas jäi Kotka kidakeelseks, viidates Elcoteqi börsifirma staatusele ja sellele, et tegu on uue tootega turul ning täpset müügiedu on hetkel raske prognoosida.

„Üldjoontes on plaanid paigas, sellest lähtuvalt ehitame võimekust üles,“ ütles Kotka.

See on aga selge, et satelliittelefonide turg ei käitu sarnaselt laiatarbe mobiiltelefonide turule, mis jõulude ajal üles läheb ja siis jälle langeb.

„Turg on mobiiltelefonide mahtudega võrreldes väiksem, kuid stabiilsem ning toode märgatavalt kallim,“ ütles Kotka. „ Tegu on professionaalsete sidetoodete gruppi kuuluva tootega, mis sobib hästi meie praeguse toodanguga,“ lisas ta.

Kotka möönab, et Elcoteqi kohta on viimasel ajal ridamisi positiivseid sõnumeid tulnud. Muuhulgas hakkab firma jälle Nokiale teenust pakkuma – telefonide remonditeenust. See tähendab, et ka Nokia suunas on uks jälle lahti,“ ütles Kotka.

Sirje Rank
sirje.rankatchararipaev.ee

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Värdjad saavad tööd:
Eesti autotööstus asub maailma vallutama http://www.e24.ee/?id=217850
Eesti autotööstus asub maailma vallutama
http://www.e24.ee/?id=217850
28.01.2010 18:32
Kuu aja eest valmis Tallinna lähedal Lool esimene Combat T98, mis tootjate sõnul on kiireim nelikveoga raskelt soomustatud sõiduauto maailmas.

Aga elektriautosid ja elektritraktoreid juba tasapisi toodetakse:
Eesti esimene elektrisportauto ZEV Seven http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/majandus/article.php?id=28223945

http://www.tigerprises.com/2009/12/big-story-presenting-the-first-estonian-electric-roadster-zev-seven-2-videos/#more-915 ZEV Seven

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/majandus/article.php?id=28223945

http://www.tigerprises.com/2009/12/big-story-presenting-the-first-estonian-electric-roadster-zev-seven-2-videos/#more-915

http://elektriauto.blogspot.com/

http://www.sonumitooja.ee/vanaleht/2008/St43/lembit.htm

http://www.zev.ee/foorum/viewtopic.php?f=2&t=22

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://kuku.ee/?action=subject&lang=1&id_broadcast=12&id_subject=561&jsback=1
Mis see on? Õiglane on maksta vastavalt panustatusele mitte aga ilusatele silmadele. Tähtis pole siin juures ka mitte haridus vaid haritus. Pisar tuleb silma nurka ja sinna ta ka jääb kui kuulad kuidas "Vanilje ninade titad" on nõunikud. Kes Savisaare juures kes Keskkonna ministeeriumis, kui Mutli saab rohkem kui meie RIIGI PRESIDENT. Olen imestanud millist nõu oskavad anda "lapsed" vanadele asjapulkadele? Õiglusest on asi kaugel kui mõelda seda tööd mida teevad kas või inimesed kes külma käes parandavad näiteks Sõle tänaval purunenud veetrassi ning teevad füüsilist tööd. Kurb kui paberimäärijaid hinnatakse rohkem kui lihtsaid töötegijaid kelle õlul üldse see meie ühiskonna elu rajaneb.

"Vanilje ninade titad" on nõunikud.

"Vanilje ninade titad" on nõunikud.

"Vanilje ninade titad" on nõunikud.

Franz ütles ...

"Eestlaste osakaal Eestis on niigi nibin-nabin üle poole."
2000. aasta rahvaloenduse andmetel oli eestlasi Eesti elanikkonnast 67,9 %.

Anonüümne ütles ...

See blogi on muutunud järjest igavamaks ja mõttetumaks, sisaldades enamjaolt ajakirjandusest kopisid, ja seda tendentsi kajastavad ilmselgelt ka nn kommentaarid. Kui Inno mõnele kopitud "uudisele" üldse midagi omalt poolt lisab, siis ainult sellisele, mille peale saab tänitada: kuradi Ansip, kuradi riik, saite nüüd, paras... Inimesed, kellel oleks ja kes viitsiks midagi öelda, paistavad olevat siit lahkunud, seevastu ullikesi või lihtsalt ropendajaid (hehee, ka neid, kes neid kaht rolli ainult mängivad rõõmuga) tuleb järjest juurde. Iga asi ammendub ja ega Tähismaade arvuti-taga-perset-sügav elustiil asjale kasuks ei tule. Ja ärgu nüüd keegi küsigu, mis ma siis siin käin, võin küsimatagi vastati - loll harjumus, mis varsti õnneks kadunud on. Ja mida harvem siin käid, seda paremini näed, kui mõttetu tegevus see on.

Anonüümne ütles ...

uurige seda Vesilinnu asja jah, see selline huvitav kollane jutt. Ilusa Vesilinnu ilus naine on orkutis igatahes vallaline. Eesti Kroonika aga vaikib, nii et tuld Inno ja Irja!

Anonüümne ütles ...

Ah teid klatshimoore huvitav ainult Inno-Indridi teemaline pornograafia, ja kõik mis sellest teemast pisut avaram on, on kohe ebahuvitav.

Tänan, et reklaamite oma mõttetut olemust.

jevlampi ütles ...

Huvitav, kui 120000 on töötud, 120000 on läinud, lapsed, raugad ka maha, kes seda skp-d siis toodab?