esmaspäev, 1. veebruar 2010

Valitsus jättis rahva ilma miljarditest

Väljavõte Äripäeva veebist.

Börs rallib ja teeb uusi rekordeid, täites spekulantide taskuid. See peaks olema rõõmusõnum ka kõigile II pensionisambaga liitujatele. Ent valitsus, ning juhtivate valitsuserakondade juhid Mart Laal ja Andrus Näksip on selle koha pealt kahtlaselt vait. Miks? Peaks ju börsirekordid täitma kõigi fondiosanike karmaane. Ah et ei täida? Sest Laal ja Näksip otsustasid, et see pole otstarbekas. Ja selle asemel saavad täidetud jänkide taskud, nagu kirjutab Financial Times. Alates möödunud aasta suvest, mil valitsus pensionifondid hülgas, on turg kerkinud pea 100%.

Ehe näide sele kohta, kuidas lollus, eriti aga riigi juhtide lollus läheb rahvale väga kalliks maksma. Eesti rahvas on aga osanud etteotsa valida need kõige lollimad. Millegipärast. Ja siis parastatakse. Pole vaja parastada.

Eriti küüniline on see, et ebaõnnestunud spekulatsiooniga fonditurul kaotas valitsus miljardeid, ent nüüd koinib elatisega hätta jäänud isadelt viimaseid veeringuid. Kas pole hale?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ja need pätid müüsid turu põhjas skandinaavlaste lihakarnile lüpsilehma - telekomi müük 93 eeguga on siuke sigadus, et...

ja füüsilisest isikust eesti kodanikust väikeaktsinärilt nõlitakse veel 2. ja 3. nahk.

2.nahk - riik saab 2 aastat telekomi 100%-st äritulust tulumaksu, mida väikeaktsionär ei saa;
3.nahk - kodanikul on tulumaksu kohustus, mida äriühingul pole;

on ikka lurjusliku mõtlemisega tänased riigijuhid rsk.

Inno ütles ...

Mina käin juba ammu jala.

Anonüümne ütles ...

tobule 18:14
Ühistransport Tallinnas ja Telekomi mahamüümine on niivõrd erinevad asjad, et ei tasuks neid võrdlema hakatagi.