laupäev, 25. september 2010

Tervislik toit saamas esileedide agendaks

Väljavõte New York Times'i veebist.

Mille poolest sarnanevad Evelin Ilves ja Michelle Obama? Lisaks sellele, et mõlemad on alati korralikult päevitunud. Õige, nad mõlemad pööravad üha enam tähelepanu toitumisele. Millest viimasel ajal on saanud üle kogu maailma tõsine probleem, seda peamiselt toiduainetööstuse kaugenemise tõttu tervislikkusest, mis omakorda on pannud inimesi tarbima enda kasvatatud toitu. Mis võib olla kokkuvõttes kallim, aga mis on kallim tervisest?

Mis selgub NYT uudisest, käib Obama mööda koole ja kiidab õpilasi, kes valmistavad toitu kooliaias kasvatatud toorainest. Tublid, eksole! Muide, ka Evelin oli üks neist 31 maailma esileedist, kes koos Michelle'iga Rockefelleri perekonnale kuuluvas aias ringi jalutas. Võib arvata, et ka Eestis olid maalapsed tervemad ja tugevamad, kuni nende toidulauale jõudis kooliaias kasvanud toit. Ent nüüd, kus mingite naljakate euronormide või nende tobeda tõlgenduse tõttu (mis ütles, et enda valmistatud toitu ei või teistele pakkuda) on kooliaiad sööti jäänud, võib arvata, et ka maalaste tervis hakkab kannatama ületöödeldud ning säilitusainetest pungitava toidu tõttu. Sestap peaks ka meie Evelin innustama, kõigepealt poliitikuid, ent siis ka kohalikke omavalitsusi ja koole tarbima taas enda kasvatatud toitu. Sest see on kõige tervislikum, ja mis on kallim laste tervisest?

Evelin võiks ka järge ajada neis euronormides, sest tundub, et neid on lihtsalt valesti tõlgendatud. Kuidagi ei taha uskuda, et euronormid keelavad tervislikkuse. Näiteks on Eestis hakatud tootma koduseid moose, nimetagem siin Taarapõllu või Alt-Lauri omi, need müüvad väga hästi ja pole kuulnud, et need kuidagi euronormidega vastuollu läheksid. Taarapõllu moosid ei erine millegipoolest kooliaias kasvanud sõstardest valmistatud moosidest.

5 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Meie esileedi mingu õpipoisiks Mercedes Merimaale ja alles siis hakaku kaagutama üle maa tervisest ja toitumisest.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/09/mida-tahendab-vabadus-ja-soltumatus-ehk.html

Anonüümne ütles ...

Elektrik sa haige värd, MINE PERSSE!

KAPIAGO

Anonüümne ütles ...

see päevituse jutt oli hea jah:)
aga loomulikult võiks eestis tõstatada teema kas kas see on tervislik kui maalapsed enam ei tea kuidas peenart teha- söötis on ka maakohtased nn. aiamaad , rääkimata kooliaedadest.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Kuule Eesti Ekspress,üle tüki aja lugesin teie paberväljaannet ja kätte sattus 23.sept.2010.
Kas teate teie lehes oli ainuke iva too hübriidauto reklaam...too Uus Auris HSD
taasta poma energia.
Kui sõidad uue Auris HSd-ga elektrireziimis,siis tegelikult ei kulu sul kütust.
Täpsemalt öeldes-kiirendades kuni 50km/h,ei kulu mitte tilkagi kütust.
Rohkem avastamist:www.toyota.ee/aurishsd
jne.

Mis veel teid reedab on too artikkel Kriisi tagajärg:noored saavad kodu osta alles veidi enne keskiga.

H.H.Luik...ime mu munni sest sinu alluvad nikuvad minu rahva ajusid...
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/09/plussenergia-maja-hind-ligikaudu-30-000.html