pühapäev, 17. märts 2013

Aga kompensatsioon 700-aastase orjaöö eest?

Vastavalt Lennart Meri ja Boriss Jeltsini kokkuleppele loobus Eesti kõigist nõudmistest Venemaa vastu, kaasa arvatud okupatsiooniga tekitatud kahjud (mis muidugi ei tähenda, et neid kahjusid okupatsiooni eest ei võiks edaspidi küsida). Ent ükski Eesti riigijuht pole teadaolevalt loobunud nõuetest ühe varasema ülekohtu, 700-aastase orjaöö eest.

Praegused suured Saksa ettevõtted, mis toovad miljardeid eurosid tulu nagu Mercedes, BMW, Volkswagen, Siemens, Basf, Bayer ja Bosch on rajatud, kui piltlikult väljenduda, eestlaste kontidele. Sakslaste rikkused on tulnud muu hulgas endistes kolooniates, kaasa arvatud Eestis asunud orjatööjõu kasutamisest. Üks põhjus, miks eestlased on täna vaesed tuleb muu hulgas sellest, et nad olid alles 150 aastat tagasi orjad- orjade järeltulijatelt oleks patt enamat tahtagi. Kahtlemata ei saa orjapidamises süüdistada Eestis asunud kolonistide järeltulijaid, kes ei pea vastutama oma esi-isade inimsusvastaste kuritegude ja terroriaktide eest, aga on selge, et sakslased mängisid otsustavat rolli eestlastelt nende iseseisvuse võtmisel ning seda ei aita vaigistada jutt, et ühtset eesti rahvast või Eestit polnud sel ajal olemas. Vahet pole, Eesti aladel elasid eestlaste esivanemad, kes rääkisid eesti keelt või selle murdeid.

Kaasajal on kompensatsiooni küsimine iga väiksemagi ajaloolise ülekohtu eest väga levinud ning eestlastel on õigus rõhumise eest saada osa selle rõhumise tulemusel hangitud rikkustest.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Just just, ilusad saksa naised tulge eestisse esivanemate patte heastama, grrrrrrrrrrr


Tegelt on eesti mees selle ära teeninud, sest eesti naised hullu pööra seksivad välismaalastega, kaua siis eesti mees sellist alandust peab taluma?

Franz ütles ...

"et nad olid alles 150 aastat tagasi orjad"
Pärisorjus kaotati Eestimaal 1816. aastal ja Liivimaal 1819. aastal.

Franz ütles ...

Saksamaa riigivõim lõppes Eestis 1561. aastal. Mingi 700-aastase perioodi eest Saksamaalt küll kompensatsiooni nõuda ei saa.

Inno ütles ...

Mille järgi nad siis 1939. aastal Eestist lahkusid ja Saksa kodanikeks võeti, kas lihtsalt ilusate silmade eest? Seegi oli suur reetmine- ise putku panna ja oma alamad kaitseta jätta. Häbiväärne ja argpükslik, ütleks isegi.

Teoorjus kadus Eestis aladel 1868. Eestit valitses reaalsuses Saksa rüütelkond alates 13. sajandi algusest kuni 1918. aastani välja.

Anonüümne ütles ...

Innol õigus. Isegi kui ei saa neilt midagi, tõstaks küsimine meie väärikust ja langetaks nende nina.

Anonüümne ütles ...

Eesti Vabariik tükeldas ju baltisakslaste mõisad asunikutaludeks, ka mitmed mõisasüdamed võeti ära, kui neid oli vaja ühiskondlike asutuste jaoks. Baltisakslaste muutunud positsiooni on käsitlend Tammsaare "Ma armastasin sakslast", kus paruni tütar pidi endale ise ülalpidamist teenima ja ise "pörandaid küürima".

Samas on Tammsaare näidanud,et kui ikka inimesel on alavärsuskompleks ja ta tunneb mingit masohhistlikku mõnu enda alaväärsuskompleksis praadimisest(nagu see eesti korporant), siis väljastpoolt tulevad abinõud seda ei muuda.

Meelis ütles ...

"ise putku panna ja oma alamad kaitseta jätta"
Eestlased ei olnud ju 1939. aastal nende alamad.

Anonüümne ütles ...

Unustage ära, uued tuuled puhuvad ka ajaloo tõlgendamisel ( või peaks ma ütlema ajaloo võltsimises ?)

Kui Gustav Naani ENSV ajalugu kujutas venelasi kui eestlaste iidseid sõpru ja kaitsjaid juba muinasaegadest saadik,( me teame, et see tegelikult polnud niiviisi ), siis nüüd sisendatakse meile, et tegelikult olid meie suurimad heategijad ikka sakslased . Ristirüütlid olevat meid tsiviliseerinud, kristianiseerinud ja integreerinud Lääne- Euroopa kultuuriruumiga.

Hoopis Lehola Lembitu ja temataolised olevat olnud juhmid röövlinäod, kes progressil risuks jalus ja pidasid siinmail mõttetut sõda üle 20 aasta ülekaaluka vastase vastu.

Nii et ma ootan huviga millal Viljandi Lossimäele paigutatakse piiskop Alberti ausammas ja kes Eesti poliitikuist sinna lähevad lilli viima.