reede, 5. aprill 2013

Äripäeva ja Kapo häda Savisaare skeemidega, Inno annab nõu, mis edasi teha

Tänast Äripäeva lugedes, jääb mulje, et nii Äripäev kui ajalehele tõenäoliselt infot lekitanud Kapo ja/või prokuratuur on hädas Keskerakonna juhi Edgar Savisaare skeemide paljastamisega.

Šveitsi kohtutele on tehtud mitmeid järelpärimisi, aga nagu nende Šveitsi asjadega on, nad kaitsevalt kiivalt oma saladusi, sest sellest sõltub Šveitsi majanduslik olukord. Sama lugu Liechtensteinis, ega asjata pole need riigid liitunud Euroopa Liiduga, mis lubab neil oma asja edasi ajada. Ainult terrorismiga seotud info antakse välja, aga nagu lehes avaldatud infost võib välja lugeda, pole Savisaart õnnestunud terroristiks tembeldada.

Jah, ma tunnistan, et ega see lihtne pole, infot kaevata. Kunagi Äripäevas töötades teise tuntud skeemitaja Ernesto Preatoni tegevust uurides viisid jäljed mind samuti Šveitsi ja Liechtensteini, kus mul õnnestus rääkida advokaadiga, kes aitab teiste advokaatide loodud skeeme paljastada. Ma soovitaks ka Kapo töötajatel ja Äripäeva ajakirjanikel mõne sellise advokaadiga ühendust võtta. Kui hästi rääkida, on nad ehk nõus isegi niisama aitähi eest natuke tööd tegema, aga Äripäeval või Kapol ei tohiks olla probleemi õilsa eesmärgi nimel vähe kukrut kergendada.

Olgu öeldud, et Šveitsis on oma varikontod suurel osal Euroopa valitsusjuhtidel ja ettevõtjatel, ikka selleks, et varjata oma raha ja tulusid. Euroopa sotsialistidest juhtidel ei kõlba ju näidata, kui rikkad nad tegelikult on, valijad saaks väga-väga pahaseks. Savisaarega on sama lugu.

Mis Seppikutesse puutub, siis liikus Seppikute poegade firma kaudu raha, mis saadi Kalevi kommivabriku endise omaniku Oliver Kruuda käest ajal, kui Seppiku ministriks oleku ajal tõi politseijuht Kalle Laanet politseiasutused ilma konkursita Kalevi majja Tallinnas Pärnu maanteel. Seppikutelt Savisaarele liikunud raha oli ilmselt mõeldud obrokina perekonna bossile eduka tehingu eest ja on üllatav, et see raha tagasi küsiti. Ilmselt oli raha tagasiküsimine põhjus, miks Seppiku ja Savisaare teed mõni aeg tagasi lahku läksid. Keskerakond on kõigele vaatamata ikkagi ju äriettevõte, nagu ka Katoliku kirik või Cosa Nostra.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Taotakse ettenägelikult valet trummi ,et ei paljastuks reformi endi sveitsi "must kassa" millele ÄP liiga lähedale jõudis.Kahju on muidugi Äripäevast kes on nüüd samuti klannimeedia käpa all.Eks te teate ise paremini kuidas seda tehakse.Neid muidugi Kapo niipalju raputamas ei käinud kui teid!Järgmiseks on veel mõned blogid sulgeda ja siis on järg juba isikute käes kes julgevad teisiti mõelda.

Inno ütles ...

Tuleb tõesti tunnistada, et Reformi musta kassa uurimine on unarusse jäänud.

Anonüümne ütles ...

Sur semajntago kaj Kapo kriz Savisaar skemoj, Inno proponas konsiloj sur kion fari
Hodiaŭa Äripäev legado, ŝajnas ke ambaŭ la Novaĵletero Kiam la ĵurnaloj versxajne info filtris Kapo kaj / aŭ akuzo estis luktante Centro Partio ĉefo Edgar Savisaar skemoj por malkovri. kortoj de Svislando faris kelkajn enketojn, sed kiel la svisa aferoj, ili Defendo ĵaluze gardas sian sekretojn, ĉar ĝi dependas de la ekonomia situacio en Svislando. Sama rakonto en Liĥtenŝtejno, kaj ne vane, tiuj landoj aliĝis al la Eŭropa Unio, kiu permesas al ili strebas al sia kazo. Nur terorismo-rilatajn informojn ekdonas, sed kiel la ĵurnalo eldonita informo povas legi, ne terorisma sukcesis elradikigi Savisaar. Jes, mi agnoskas tion, kaj ne estas facile, pri dig. Äripäev neniam konis alian laboristino skeemitaja Ernesto Preatoni aktivecoj esplori la vojetoj kondukis min ankaŭ al Svislando kaj Liĥtenŝtejno, kiun mi sukcesis paroli kun advokato kiu povas helpi malkovri ŝablonoj kreitaj de aliaj advokatoj. I would ankaŭ Kapo laboristoj kaj ĵurnalistoj Äripäev advokato de unu el ĉi tiuj. Kiel bone fari prelegon, estas eble pretas eĉ nur aitähi por iom da laboro por fari, sed Äripäev aŭ Kapol ne devus esti problemo nobla celo iom ŝelo. Okay diris ke Svislando havas siajn ombro kontoj ĉe granda proporcio de la estroj de registaro kaj entreprenoj, ankoraŭ kaŝi vian monon kaj ricevoj. Eŭropa socialismaj ĉefoj, post ĉiuj, ĝi ne funkcias por montri kiel riĉa ili vere estas, elektantoj povis tre, tre ĉagrenita. Savisaar estas la sama rakonto. Seppikutesse Koncerne, la kompanio kopiis Seppikute filoj tra monon, kiu estis la iama posedanto de Kalev kommivabriku Oliver Kruuda mano dum Seppik alportis policestro ministro dum Kalle Laanet polico agentejoj sen konkurado Kalev Talino, Pärnu vojo al la domo. Seppikutelt Savisaar estis ŝajne movis la monon por la familio estro obrokina sukcesa transakcio kaj estas surprize, ke ĝi petis la monon. Ŝajne la mono estis reen demandante kial Seppik Savisaar kaj farante iun tempon li haltis. La Centro Partio estas ankoraŭ, malgraŭ ĉio, efektive, komerca kompanio, tiel kiel la Katolika Eklezio aŭ la Aĵo Nostra.