teisipäev, 30. aprill 2013

Kas Reformi kontorisse tõi kilekottides raha CIA?

Väljavõte Wall Street Journali veebist.

Ajal, kui Eesti avalikkus koogutab Afganistani presidendile Hamid Karzaile ette ja taha ning lutsiks tema varbaidki, kui võimalik oleks, räägib maailma ajakirjandus sellest, kuidas USA luureorganisatsioon CIA rahastas Karzaid, tuues talle kilekottidega raha koju kätte. Kümneid miljoneid dollareid. Kümne aasta jooksul.

Kas sellel pildil on midagi tuttavat? Mäletatavasti toodi ka Reformierakonna kontorisse kilekottides raha ja seda isegi ajal, mil kellelgi eriti raha ei olnud. Kust see raha tuli? Kas samuti CIA käest? Näiteks altkäemaksuna selle eest, et Eesti ikka kindlalt toetaks USA ristisõda Iraagis ja Afganistanis ajal, mil paljud riigid oma väed sealt välja tõid. Mis ikka hoiab Eestit seal nii kindlalt sees ja välja tullakse nö viimasena?

Wikileaksi paljastatud dokumentidest võib lugeda, kuidas mitmed Reformierakonna liikmed, näiteks välisminister Urmas Paet on USA saatkonnas pea igapäevased külalised ning kannavad ette infot oma välisvisiitidel nähtu ja kuuldu kohta. Sellist asja ei kohta naljalt mitte üheski teises riigis, nii et tekib küsimus, mis on sellise persepugemise põhjus?

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mie "valitsejad" on kõige müüdavamad,aremad ja jälgimad.Pole midagi teha,et sellised värdjad on meie eesotsas. Üks kannab kõik USA-le ette,teine värdi käib saatkonnas kaeblemas,et elab vaesuse piiril,mõni aga poeb venemaa ees. Kahju on sellest,et poetakse ka siis kui ei küsita:potakse persse ka perse omanikult luba küsimata ja lakutakse jalgu siis kui jalgade omanik seda ei soovigi.Ainuke rohi on venemaa presidendi poolt soovitatud...motšit v sortire s.o. uputada peldikusse.

Anonüümne ütles ...

Ja isegi USA ilmajaam ennustab meie ilma nagu polekski me teisel mandril, vaid oleks tema osariik.