pühapäev, 14. aprill 2013

Meelis Pai kui Karupoeg Puhh

Paistab, kuidas vägikaikavedu Rein Lang versus Meelis Pai edasi läheb, aga praegu on juhtpositsioonil igatahes Pai. Tema on jõudnud konflikti kohta juba vähemasti kolm täispikka intervjuud (Õhtuleht, Kroonika, LP) anda, samas kui Langil ja Nõgesel õnnestus korraldada üks hädine pressikonverents ja edastada aeg-ajalt ajakirjandusele igavaid "rindeteateid" selle kohta, mida kõike keskealiste naiste suur lemmik Pai on valesti teinud.

Meediasõjas on alati paremad positsioonid sel, kes on karismaatilisem. Kõrvutades Paid ja Langi on selgelt näha, kumb on karsimaatilisem. Muidugi Pai - te vaid vaadake seda nägu. Nagu Puhh, kes meepurgi ära söönud. Langil oli šanss Paile ära teha, aga siis oleks ta pidanud esimesena rääkima. Kahjuks jõudis aga Puhh-Pai ette, andis intervjuusid vasakule ja paremale, tegi süütut nägu nagu Väga Väikese Aruga Karu ning nüüd on jäänud mulje, et kuri kultuuriministeerium on "liiga eduka" Pai peale kade ja tahab talle "ära teha". Nagu Puhhi loost tuntud kurjad mesilased, kes õhupalliga puu otsa mee järele liuglevale karupojale parves kallale tulevad. "Mesilinnukesi ei või iial teada," ütleb Puhh elutargalt. Samamoodi kõlab Pai, kui ta küsib: "Ehk olin liiga edukas?". Otse ta midagi välja ei ütle, nagu Puhh, aga õhku jääb oletus, et süüdi oli keegi teine. Kasuks tuleb seegi, et ta perekonnanimi on Pai. Nii njummi ju. Keegi, kelle nimi on Pai, ei saa ometigi halb inimene olla.

Tõde võib muidugi olla hoopis teistsugune. Päris Karupoeg Puhh jäi ükskord Jänesele külla minnes jäneseauku kinni - kuna ta oli ennast liiga paksuks söönud ega mahtunud sest august enam läbi. Sama lugu võib olla Paiga. Ta võib olla tavaline suli, kes ei mahtunud lihtsalt ühel päeval enam sellest august läbi, millest ta oli kogu aeg läbi ronima harjunud. Läks liiga ahneks. Sulidega ikka juhtub sedasi.

Paraku on inimestel selliste Väga Väikeste Arudega Karudega vastu loomupärane sümpaatia, isegi siis, kui nad neile mesiste mokkadega vahele jäävad. Sõi keldrist kõik meepurgid ära? Viis näitlejad Austraaliasse reisile? Nii nunnu! Puhh on armas, ükskõik mis pahategudega ta ka hakkama pole saanud.

Selles mõttes on loomulik, et Pai Nukuteatris just Puhhi lavale tõi. Ilmselt ta suudab end temaga samastada.

Nüüd on kurjadel mesilinnukestel ehk Langil ja Nõgesel väga raske Pai suhtes mingit menetlust alustada, isegi kui peaks selguma, et mingid rahad on kõrvale pandud. Rahvas tunneb õnnetule karukesele kaasa ja pole üldse tähtis, kas tal on nägu viril liigsöödud mee või jäneseurust väljatirimise pärast. Selle asemel, et teda talvevarude hävitamise pärast hukka mõista, paitatakse tal pead ja pakutakse mett ning kui tal väga veab, siis valitakse veel meeladude valvurikski.

Kõik sõltub sellest, kui osav Pai Puhhi jäljendamisel on ja mida õnnestub enda kaitseks ette võtta mesilinnukestel...

Kommentaare ei ole: